Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, jaké jsou vaše zkušenosti s mamatesty?
Dnes jsem udělala dva testy ze stejné krabičky a ze stejné moči. Výsledek přidávám do fotek. Nerozumím tomu už.
Jsem po zt v 11tt a pak třech biochemických a tohle už jde mimo moje chápání.
![]()
Mě mamatest nikdy nezklamal, používala jsem je během 2 těhotenství několik měsíců. Ten první mi ale přijde, jako by byl vadný, ta testovací čárka je z poloviny dost slabá. Určitě bych zkusila zítra ještě další test. Držím palce
Mamatesty jsou vadný, bohužel. Netvrdím, že všechny, ale sama vidíš, jak různý výsledky můžou dát. Kupuj jiný.
@Janli mě právě nikdy dřív nezklamal
ale schválně jsem zkusila udělat oba dva ze stejné moči a jsem z toho jelen 😀
A takhle vypadal ranní test z úterý, což jsou tedy dva dny zpět ![]()
@kajana04 píše: Více
Já jsem v přechodu, takže mi vynechává menzes a protože nestojím o překvápko, tak při zpoždění testuju. Když jsem měla mamatesty, tak jsem podle nich byla těhotná každou chvíli.
Já netvrdím, že nejsi těhotná, jen těm mamatestům nevěřím a doporučuju jinou značku. Jo, bývaly dobrý a spolehlivý, ale bohužel změnili výrobu a stojí za prd.
@Janli
Já nemám pravidelný cyklus a nikdy jsem neměla a z 95% případů jsem vždy sáhla právě po mamatestech pro ověření, zda je cyklus jen dlouhý nebo jde o těhotenství. Vždy ukázal co měl. Ale tohle mě hodně zarazilo. Vím ze jediné rozluštění tomu dá zítřejší ranní test, případně krev. Ale právě čárka by jinak zesílila tak jak by měla o proti dvěmi dnům zpět, ale zas ten druhý negativní test ze stejné krabičky i moči… ![]()
Mně až právě Mamates ukázal dvě čárky, 3 dny před jsem měla nějaký tušení, ale žádný z testů před tím nepotvrdil…
Za mě spolehlivý ![]()
Tohle je skvělý příklad! Díky, že jsi to vyfotila. Jeden vypadá OK a pozitivně, jeden vypadá OK a negativně, jeden vadně. ![]()
Skoč pro snad jakékoliv jiné. A držím palce.
Pokud nabíhá takhle s tou barvou tak je vadný. Ta barva se tam akorát zachytila
Za mě to vypadá jako vadné kusy
mamatesty jsou skvěle v tom, ze mají hooodne barviva, ale také dost často dělají falešné čárky. Vždy když testují mama testem a vyjde mi čárka, kupuju Maxe, kterým si to radši ověřuji
ten mě nikdy nezklamal.
Jediné co jsem se ještě dočetla je to, že byť mají označení s citlovostí 10 tak že jeden test může reagovat třeba na hodnotu 8 a druhý až na hodnotu 13 i když jsou ze stejné krabičky. Ale nevim jestli tomu tak doopravdy je
uvidím v dalších dnech a dám vědět ![]()
Tak dnes jsem zkusila z ranní moci udělat zase oba testy z jednoho balíčku ![]()
1,2 fotka - jeden test - náběh a pak po uschnutí
3,4 fotka - druhy test - náběh a zaschnutí
Na obou testech po zaschnutí zůstává čárka, byť slabá.
Jiny než mamatesty jsem neměla.
Na zítra koupim jiný - tipy jaký? ![]()