Máme doma nevrlé miminko

Anonymní
16.10.23 19:18

Máme doma nevrlé miminko

Synovi jsou téměř 4 měsíce. A poslední cca měsíc a půl je vážně hrozně nevrlý. Nikde chvilku nevydrží, dám ho na podložku chvilku kouká a třeba po 10 minutách řev. Úplně to stejné v houpátku. Hraju si s ním, ukazuju mu hračky. Nic nepomáhá. Horší je, že nechce doma ani spát. Tedy hlavně přes den, večer už bych řekla, že usne totální únavou. Jinak přes den jsem zkoušela vše, nosítko, postýlka, náruč, velká postel. Pořád sebou mele, hází rukama, nohama a to ho samozřejmě ruší a nezabere. Když už se mi ho nějakým zázrakem podaří uspat, za 5 minut je vzhůru. Už jsem zoufalá, jasně ono se řekne, tak jezdí s kočárkem. Ale teď mi týden nebylo dobře a ven jsem opravdu nemohla, byla jsem vyřízená, prostě co bych dala ta to, aby si aspoň na hodinku schrupl doma a já s ním.
Máte nějaké rady? Já nemůžu pochopit, že to nedělal, bylo to hodné miminko, spinkal v postylce, u mě, v klidu usínal bez škubaní a máchání rukou. Tak jak je možné, že najednou taková změna? Myslíte, že to přejde?
Jen chci říct, že mě samozřejmě napadlo zavinování, ale nemá to od malička rád, hned jak ho zabalím tak řev, potřebuje volné ruce..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
16.10.23 19:20

Pytel na spaní? Horko, zima, hlad, zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.23 19:25

@Atisia nevím, jestli by pytel pomohl? To jsem myslela, že je spíš pro děti, co se odkopávají :think:
Jinak samozřejmě se snažím vzdy zajistit, aby měl vše, nebylo horko, zima, hlad, přebaleno

• Citovat
  • Upravit
7221
16.10.23 19:34
@Anonymní píše:
@Atisia nevím, jestli by pytel pomohl? To jsem myslela, že je spíš pro děti, co se odkopávají :think:
Jinak samozřejmě se snažím vzdy zajistit, aby měl vše, nebylo horko, zima, hlad, přebaleno

Kolem toho 4 měsíce jsem začala dávat gel na dásně. Třeba někde něco tlačí. Mléko mu stačí. Nechtěl by třeba něco ochutnat?(banán, okurku, mrkev, brambor…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
16.10.23 19:39

Zuby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
16.10.23 19:42

Ve čtyřech měsících (zhruba) nastává u dětí spánkový regres, kdy se dětem mění spánek - pokud máš instagram, podívej se na profil babiesandsleep, má tam o něm spoustu informací (česky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kolicek95
16.10.23 19:49

Taky byh tipla regres. V tomto věku jsem u obou dětí přešla z uspávání v náručí na uspávání kojením nebo v kočárku, ustálil se počet denních spánků na čtyři a bdělé okno tuším kolem dvou hodin. Když už je to nebaví na podložce, tak holt nosit, ukazovat, co kde je, chodit po baráku, koukat z okna, projít se po venku. Určitě se to všechno ještě změní. Ještě tak stokrát.

• Citovat
  • Upravit
4914
16.10.23 19:54

Přesně můj synovec :nevim: stále na*aný kojenec, jak já jsem se smíchem říkala :lol: Sestra s ním tedy ven chodila déšt nedéšt, kazdodenně nachodila cca 8 km. Jinak to s ním prostě nešlo :nevim: Není špatného počasí, jen špatného oblečení.

Příspěvek upraven 16.10.23 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.10.23 19:55

A že by ho bolelo bříško (Kojíš? Je na UM?) Není mu horko nebo zima (děti oblekám stejně jako sebe, pouze ven v zimě do kočárku, když se nehejbou, tak vrstva navíc). Nebo prostě ho to nebaví, syn byl stejný a nudil se, hrozně se to zlepšilo, když se naučil lézt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.10.23 19:56

@Atisia Pokud kojí, tak mu příkrmy můžou ublížit. Přikrmuje se zhruba od půl roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
16.10.23 20:00

4 mesicni regrese.. v tom obdobi jsem s prvnim synem litala 5× denne ven kvuli 20 min slofiku, do ktereho se i tak musel temer pokazde urvat, jinak nefungovalo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
16.10.23 20:02

Moje takové byly všechny 3. Prostě aktivní dítě, furt ve střehu, aby mu něco neuteklo, doma už to má okoukané - nudí se. Přes den stačí pár vteřin klidu a nahradí to spánek. Některé děti takové prostě jsou. Lepší to následující 2 roky nebude, neboj. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.23 20:16

Já to sem tak nějak vše shrnu :D
Zuby zatím vidět nejsou, ani dasna nateklá nemá, také mě to napadlo.
Ale trvá to už právě něco přes měsíc a to si říkám, že na zuby brzy.
Je na UM, 4 měsíce mu budou za pár dní, půjdeme na prohlídku a pediatr říkal, že tam se domluvíme na prikrmech, takže předpokládám, že začneme, ale že by byl takto nevrlý kvůli tomu, že by chtěl ochutnávat?
Jinak s tím teplo/zima vždy pozoruji, jestli není studený/spocený obléká přiměřeně, dávám ho i přes den usínat do ložnice, je tam chladněji ale ne zima a tak je přikrytý. Zkoušela jsem i zakrýt kousek hlavičky, aby měl třeba pocit bezpečí a nebo naopak aby mu nikde nic nevadilo. Prostě bez efektu.
A bříško bolelo spíše okolo toho 2 měsíce, teď bych řekla, že už nesrovnatelně lepší, prdi sám, stolice ok. Samozřejmě i tak dáváme na bříško, nozkama kope jako o závod

• Citovat
  • Upravit
24354
16.10.23 20:42

Spánková regrese. Mám stejně starého syna a stejně protivného. Spánek přes den řeším šátkem a skáču na balónu. Když usne tak musím skákat dál a nebo jít něco dělat. Prostě se nesmím zastavit. Ale na tom míči si aspoň vypiju kafe a najím se. :palec: kočárek moc rád nemá. Musí tam jít fakt unavený a musí se hodně jezdit. To teda úplně nestíhám. Mám další dvě děti, takže prostě spíš nosím.
Na zemi vydrží jen ráno třeba dvacet minut sám. Je na něm vidět, že se děsně chce hýbat a prostě to nejde. Už se otáčí, ale když se mu to nepovede, tak hned zuří. No holt je takové povahy. V lehátku taky moc nevydrží. Takže je na ruce. Nás zachraňuje opravdu šátek.
Zuby u nás teda asi rostou, ale je to na delší dobu. Plus má potravinové alergie, ale držím poctivě dietu, takže břicho mě ok. Teď byl dvakrát dost nachlazený, takže byl ještě víc protivný celý měsíc. :zed: první syn byl stejný. Jak se začal plazit, tak to bylo super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.23 20:53

@anavi13 dobře, takže se upnu na plazení :lol: kdy se začal syn platit? :think: :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure