Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hanka232 píše:ladai píše:Třeba už bude.Já jsem to nakonec vzdala. Strašně mě rozbolela hlava. Jsem hrozně utahaná, celé dopoledne zívám v jednom kuse a ani oběd mi dneska moc nejel, ale to asi kvůli té bolesti hlavy. Docela trpím na bolesti krční páteře a od toho mě bolí hlava. Vždycky jsem to řešila Ibalginem nebo Brufenem. Dneska, když se to rozjelo, jsem si vzala Paralen. Nevíte, jak to je? Škodí Brufen? Někde jsem četla, že ano, někde píšou, že v prvních dvou trimestrech ne. No jsem na to své těhulkování zvědavá. Jsem vždycky ze všech doktorů úplně po…, tak nevím, jak to budu zvládat.Hanka232 píše:u nas taky ne ale ja tam byla po vynechani tedeni ms a bylo brzo nebylo videt nic a tet jdu zitra taky si jeste nic neslibuji
Ahoj holky, teda vy jedete. Ani nestíhám číst. Co myslíte? Celé ráno myslím na to, jestli ta moje návštěva na gyndě není moc brzy. Menstruaci jsem měla dostat minulý týden ve čtvrtek, tak se bojím, že nebude nic vidět. U nás se objednávat nemusíme, tak fakt nevím. Co myslíte, poraďte. Díky
Ahoj,nějak jsem nepostřehla ,kdy jsi měla mít menses..já ji měla mít teď v pátek 17.2. a když jsem dnes volala,že mám pozitiv.testy,tak mě sestřička řekla,že mě objedná až na 29.2.středa a že by hodnota hcg byla nízká a musela bych opakovat odběry(nesnáším odběry..omdlívám) a na utz nebude zřejmě ještě nic vidět,tak že až prakticky půjdu na kontrolu a bude to 5+5..a to kdoví jestli něco uvidíme s dr.
) no ale aspoň to hcg by mělo mít vyšší hodnotu ,tak to jsou informace které mám ode dneška já..myslím,že když nic tak určitě vezmou krev(tobě) a budeš klidnější..i když ,když už se projevuje hcg v moči v krvi je 100%
)))))))))myslím,že se nás snaží objednávat až později jen z důvodu,ať nejsme zklamané ,když utz ještě nic nevidí..asi..buď hlavně klidná,já se o to taky snažím:oP
Kačka1977 píše:
Teda - tady se to rozrůstá. Všem držím palečky. Jinak já si včera dělala test a vysněnou čárku jsem tam měla rychleji než tu kontrolní:). Tak uvidím. Pořád ale špiním a semtam mě bolí bříško, ale taky mám jakoby zaražený prdíky, tak snad je to jen z toho. Ve čtvtek mám jít na UTZ tak uvidím zda uvidím
Moc gratuluju! Budu na tebe ve čtvrtek myslet! ![]()
Maky.p píše:
a77, tak já si dávám kafe 1-2× denně, spíš jednou, jen o víkendu 2×, ale to mám spíš mlíko s kafem a mám nízký tlak, takže to neublíží. Já zvracela jen jednou a to jsem byla maximálně vytočená, až jsem z toho začala špinit. Naštěstí to ustalo, tak jsem si slíbila, že od teď budu splachovací a už se takhle vynervit nenechám. Jinak mi je sem tam jen lehce šoufl, nic hroznýho. Jím taky pořád stejně, chutě mě zatím míjí. A břicho mě občas taky zabolí, ale skoro to nevnímám a ten výtok vůbec nemámcpu si dolů Utrogestan, takže je tam spíš z toho, ale jinak nic
Ty jdeš na kontrolu v 5+5 a já v 6+0, takže jen o dva dny později. To už vidět něco bude, tak pak napiš, ať vím, na co se těšit
maky: tak už se nenervuj!klídeček taky mám předsevzetí uklidnit se ,ale mě by se to v práci nepodařilo,takže teď zůstanu týden doma/radši/..no jsem zvědavá jestli tam těch 5+5 už může něco vidět..no tak to asi uvidím
)))) no byla bych šťastná ale půjdu tam s tím ,že ještě nic neuvidí ať nejsem vynervovaná pak
P
a77 no to jsme na tom úplně stejně. Čekala jsem menstruaci čtvrtek nebo pátek (16.-17.) minulý týden. Prosím Tě a jak sis to přesně spočítala, že budeš takhle dlouho těhulka? Já tomu nějak nerozumím. Ovulaci jsem nehlídala, teplotu neměřila, nechala jsem tomu naprosto volný průběh. Já si totiž myslím, že když na tom utz nic neuvidí, tak mi ani nemůže nic říct, jestli je vše ok. Jestli bije srdíčko, jestli se dobře vyvíjí. Tak jsem se hodila do klidu a ještě počkám. Ale nejhorší je, že nevím, jestli to dokážu udržet jako tajemství. Vždycky na sebe všechno hrozně brzy prásknu. Rodině to asi řekneme, ale mezi další okruh ještě počkám. Jak to máte vy? Vůbec nevím, s kým jiným se poradit. Kamarádek nemůžu, protože ty jsou stejný jako já. Hned by to pustily dál.
Hanka232 píše:ladai píše:Třeba už bude.Já jsem to nakonec vzdala. Strašně mě rozbolela hlava. Jsem hrozně utahaná, celé dopoledne zívám v jednom kuse a ani oběd mi dneska moc nejel, ale to asi kvůli té bolesti hlavy. Docela trpím na bolesti krční páteře a od toho mě bolí hlava. Vždycky jsem to řešila Ibalginem nebo Brufenem. Dneska, když se to rozjelo, jsem si vzala Paralen. Nevíte, jak to je? Škodí Brufen? Někde jsem četla, že ano, někde píšou, že v prvních dvou trimestrech ne. No jsem na to své těhulkování zvědavá. Jsem vždycky ze všech doktorů úplně po…, tak nevím, jak to budu zvládat.Hanka232 píše:u nas taky ne ale ja tam byla po vynechani tedeni ms a bylo brzo nebylo videt nic a tet jdu zitra taky si jeste nic neslibuji
Ahoj holky, teda vy jedete. Ani nestíhám číst. Co myslíte? Celé ráno myslím na to, jestli ta moje návštěva na gyndě není moc brzy. Menstruaci jsem měla dostat minulý týden ve čtvrtek, tak se bojím, že nebude nic vidět. U nás se objednávat nemusíme, tak fakt nevím. Co myslíte, poraďte. Díky
ibalgin a ani brufen se nedoporučuje, jen paralen v prvním trimestru, držím palce ať je líp… ![]()
Ahoj holky,
muzu se pridat?
PM 18.1., // objeveny vcera, ale tusila jsem to driv. Mudre volat jeste nebudu, pockam, ona stejne objednava az na 10 tt, takze neni kam spechat.
Jinak je to moje druhe tehotenstvi, u prvniho jsem 9 mesicu imrvere zvracela, ted pohoda jazz, nic mi nevadi, muzu varit a jist vsechno, jen jsem trochu unavena, ale to je normalni, kdyz me v noci budi prvorozene
, jeste totiz kojim a minuly tyden jsem ji v noci odstavila, tak ted bojujeme
.
Hanko232 - rodine to reknu az 12 tt, driv ne. Proste zavru pusu na deset zapadu a zahodim klic. Jinak tehotenstvi se pocita od data prvniho dne posledni menstruace, tzn. ja jsem 4+5.
Hanka232 píše:
a77 no to jsme na tom úplně stejně. Čekala jsem menstruaci čtvrtek nebo pátek (16.-17.) minulý týden. Prosím Tě a jak sis to přesně spočítala, že budeš takhle dlouho těhulka? Já tomu nějak nerozumím. Ovulaci jsem nehlídala, teplotu neměřila, nechala jsem tomu naprosto volný průběh. Já si totiž myslím, že když na tom utz nic neuvidí, tak mi ani nemůže nic říct, jestli je vše ok. Jestli bije srdíčko, jestli se dobře vyvíjí. Tak jsem se hodila do klidu a ještě počkám. Ale nejhorší je, že nevím, jestli to dokážu udržet jako tajemství. Vždycky na sebe všechno hrozně brzy prásknu. Rodině to asi řekneme, ale mezi další okruh ještě počkám. Jak to máte vy? Vůbec nevím, s kým jiným se poradit. Kamarádek nemůžu, protože ty jsou stejný jako já. Hned by to pustily dál.
ahoj,taky jsem to neuměla spočítat výpočet mi provedla kalkulačka na www.tehotenstvo.academy.sk
) ale je to jednoduchý aspoň u mě menses mívá pravidelný na den poslední 20.1. další mělo být 17.2. tj. 4 týdny přesně tzn 4+0 sobota byla 4+1 atd..tak tak jsem to spočetla
já to zatím řekla kamarádce 14.2. večer jsem se radila s duchem na testu
) no a 15.2. když už byla čárka vidět jsem to ukazala i mýmu
)jinak se snažím chovat jako nic,ale cuká mi to s pusou jééje
) ale neřeknu ať to nezakřiknu,má strach min.rok to nedopadlo,tak asi budu teď čekat dýl..tak si budem psát a vykecáme se navzájem..a máš to
)jo a srdíčko jde vidět až kolem 8tt myslím..
ebirka píše:
Ahoj holky,
muzu se pridat?PM 18.1., // objeveny vcera, ale tusila jsem to driv. Mudre volat jeste nebudu, pockam, ona stejne objednava az na 10 tt, takze neni kam spechat.
Jinak je to moje druhe tehotenstvi, u prvniho jsem 9 mesicu imrvere zvracela, ted pohoda jazz, nic mi nevadi, muzu varit a jist vsechno, jen jsem trochu unavena, ale to je normalni, kdyz me v noci budi prvorozene, jeste totiz kojim a minuly tyden jsem ji v noci odstavila, tak ted bojujeme
.
Hanko232 - rodine to reknu az 12 tt, driv ne. Proste zavru pusu na deset zapadu a zahodim klic. Jinak tehotenstvi se pocita od data prvniho dne posledni menstruace, tzn. ja jsem 4+5.
ahoj,tak gratulace,to budeš mít veselo mimčo doma a těhu..moooc hezkýý
)
ona uz neni uplny mimco, je ji 13 mes., ale vesely to bude
. Musim se obrnit trpelivosti a zeleznou vuli
.
ebirka píše:
Ahoj holky,
muzu se pridat?PM 18.1., // objeveny vcera, ale tusila jsem to driv. Mudre volat jeste nebudu, pockam, ona stejne objednava az na 10 tt, takze neni kam spechat.
Jinak je to moje druhe tehotenstvi, u prvniho jsem 9 mesicu imrvere zvracela, ted pohoda jazz, nic mi nevadi, muzu varit a jist vsechno, jen jsem trochu unavena, ale to je normalni, kdyz me v noci budi prvorozene, jeste totiz kojim a minuly tyden jsem ji v noci odstavila, tak ted bojujeme
.
Ahoj, vítej a gratuluji ![]()
Já jsem taky čerstvě těhu, duch na testu se mi ukázal na Valentýna, teď už je // silná jako ta kontrolní, ale jsem dnes teprve 3+5, mám krátký cyklus.
Zítra chci jít k mudr. ať mi napíše PN, mám těžkou práci a nechci nic riskovat ![]()
Diky, no ja jsem vlastne na dovoleny
, takze mi nic mudra napsat nemuze, jedine chuvu
, to by se na pojistovne divili. Vsechno musim zvladnout sama, jelikoz chlap chodi z prace az na koupani. Ale nestezuju si, takhle jsem to chtela. Zatim me to druhe tehotenstvi mile prekvapuje, nejvetsi strach jsem mela, ze bude jako to prvni, to vubec nevim, jak bych s malou zvladala, ale nastesti je to v prirode dobre zarizeny
. Doufam, ze jsem to ted nezakrikla a nebudu odted objimat zachodovou misu
.
Maky.p píše:
a77, tak já si dávám kafe 1-2× denně, spíš jednou, jen o víkendu 2×, ale to mám spíš mlíko s kafem a mám nízký tlak, takže to neublíží. Já zvracela jen jednou a to jsem byla maximálně vytočená, až jsem z toho začala špinit. Naštěstí to ustalo, tak jsem si slíbila, že od teď budu splachovací a už se takhle vynervit nenechám. Jinak mi je sem tam jen lehce šoufl, nic hroznýho. Jím taky pořád stejně, chutě mě zatím míjí. A břicho mě občas taky zabolí, ale skoro to nevnímám a ten výtok vůbec nemámcpu si dolů Utrogestan, takže je tam spíš z toho, ale jinak nic
Ty jdeš na kontrolu v 5+5 a já v 6+0, takže jen o dva dny později. To už vidět něco bude, tak pak napiš, ať vím, na co se těšit
ja taky dolu utrogestan a vztok nemam
ladai píše:Maky.p píše:ja taky dolu utrogestan a vztok nemam
taky si zavádím Utrogestan
ebirka píše:
Diky, no ja jsem vlastne na dovoleny, takze mi nic mudra napsat nemuze, jedine chuvu
, to by se na pojistovne divili. Vsechno musim zvladnout sama, jelikoz chlap chodi z prace az na koupani. Ale nestezuju si, takhle jsem to chtela. Zatim me to druhe tehotenstvi mile prekvapuje, nejvetsi strach jsem mela, ze bude jako to prvni, to vubec nevim, jak bych s malou zvladala, ale nastesti je to v prirode dobre zarizeny
. Doufam, ze jsem to ted nezakrikla a nebudu odted objimat zachodovou misu
.
tak snad ti bude dobře ![]()
Hanka232 píše:
tak to je opravdu strasne brzo,aby videli srdicko,mozna uvidi jen vacek,ja sem si rekla ze to povim az me to potvrdi a az tomu bude tlouct aspon srdicko,protoze clovek nikdy nevi,ze
no ja uvidim zotra,to bych mela asi byt 6+?? ale i tak si myslim ze tam nebude videt nic ,ze je to mooooc brzo