Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, holky.
Jsem ve 34.tt a už cca 2 měsíce mi vytéká z prsou mlezivo. Začala jsem si do podprsenek dávat ty tamponky. Je to už 14 dní, co mi z pravého prsa vytéká vždy i troška krve, každý den mám ten tamponek krvavý.
Je to normální?
Také pohyby miminka cítím hodně intenzivně, až to bolí. A poslední týden se chodím vyprázdnit asi tak 3× denně.
Děkuji za odpovědi.
https://www.emimino.cz/…-prsu-46959/
tady to taky jedna řešila ![]()
Děkuji, můj gynekolog je tam dnes až od dvou, takže tam zavolám. Četla jsem si příspěvky holčiny, co měla stejný nebo podobný problém. Mě ta krev teče sama od sebe, hlavně přes noc, když se ráno probudím i po zmáčknutí
.
Někde se psalo tohle :
Každá barva je normální - od vodičky, přes mléčnou, žlutou občas může být i příměs krve - to když se udělá v mlékovodu třeba cystička - většinou když praskne tak to krvácí. Jen kdyby to vyloženě zapáchalo (zánět) nebo to krvácelo dlouho a intenzivně určitě k lékaři - jinak všechny stavy jsou v pořádku.
Tak pan doktor mě pozval zítra na prohlídku a vezmeme pro jistotu nějaký vzoreček, stěr. Protože ta krev je tam pořád, i když si prso zmáčknu nebo mi teče mlezivo samo. Jistota je jistota ![]()
Veverunka22 píše:
Tak pan doktor mě pozval zítra na prohlídku a vezmeme pro jistotu nějaký vzoreček, stěr. Protože ta krev je tam pořád, i když si prso zmáčknu nebo mi teče mlezivo samo. Jistota je jistota
Děvčata, můžete mi někdo poradit? Jsem 27tt, asi od 21tt mi z bradavek samovolně vytéká průhledná lepkavá tekutina s nádechem do světle žluta. Jedná se jen o několik kapek denně. Usoudila jsem, že se jedná o mlezivo. Nosím vložky do podprsenky a tak vidím, že jedno prso produkuje mleziva víc a to druhé znatelně míň. Ale u toho druhého mám na vložce poslední dobou snad každý den pidi kapičky krve. Když prohlížím přímo bradavku, vše se zdá být v pořádku, nic mě nebolí. Ale na těch vložkách ty malinké kapičky krve jsou. Jsem prvotěhule a nevím, co si o tom myslet. Je to normální?
@Anonymní píše:
Děvčata, můžete mi někdo poradit? Jsem 27tt, asi od 21tt mi z bradavek samovolně vytéká průhledná lepkavá tekutina s nádechem do světle žluta. Jedná se jen o několik kapek denně. Usoudila jsem, že se jedná o mlezivo. Nosím vložky do podprsenky a tak vidím, že jedno prso produkuje mleziva víc a to druhé znatelně míň. Ale u toho druhého mám na vložce poslední dobou snad každý den pidi kapičky krve. Když prohlížím přímo bradavku, vše se zdá být v pořádku, nic mě nebolí. Ale na těch vložkách ty malinké kapičky krve jsou. Jsem prvotěhule a nevím, co si o tom myslet. Je to normální?
Radeji bych se zminila na gynekologii, krev by tam byt nemela.
@blumen Nejdřív mi to přišlo jako oranžové tečičky, ale s postupem několika týdnů v tom právě vidím spíš krev. Jak jsem psala, jsou to pidi malilinkaté kapičky, zato vložka není ztvrdlá jako ta druhá, ktará odchytí sem tam nějakou kapku. Zajímavé je, že když jsem večer bez podprsenky, tak se mi dělají mokré flíčky u obou prsou, zatímco přes den ta jedna vložka vypadá skoro nepoužitě ![]()
Tak mlezivo je dozlatova, treba to neni cervena, ale syte oranzove. A kdyz zmacknes bradavku? Krev?
@blumen Od včerejška občas zkouším a opravdu vymáčknu trochu krve. Není to z prostředka té bradavky, z toho ďolíku (nevím jak to popsat
), ale kousek vedle, přesto na vrcholku bradavky. Nechápu, proč je ta krev zrovna odtud a zároveň se to nechová jako běžný stroupek, který by ztuhnul, zahojil se a odpadl. Občas to malinko vyteče samo, většinou to ale samo neteče… Mám to příště u lékařky řešit?
@Anonymní píše:
@blumen Od včerejška občas zkouším a opravdu vymáčknu trochu krve. Není to z prostředka té bradavky, z toho ďolíku (nevím jak to popsat), ale kousek vedle, přesto na vrcholku bradavky. Nechápu, proč je ta krev zrovna odtud a zároveň se to nechová jako běžný stroupek, který by ztuhnul, zahojil se a odpadl. Občas to malinko vyteče samo, většinou to ale samo neteče… Mám to příště u lékařky řešit?
Urcite bych to resila. Aspon vis, ze je to opravdu krev. Hodne stesti!