Mamí padá mi postýlka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14090
16.11.13 21:17

Mamí padá mi postýlka -?

:mavam:

Tak si k vám jdu pro radu… Moje dcera když šla dnes a včera spát, tak cca po půl hodině začala hystericky plakat, letím do pokoje a ona ječí, že jí padá postýlka… vytáhla jsem jí, zkontrolovala rošt apod. a vše bylo v pořádku… Držela se mě jak klíště a vůbec nechtěla zpět, nakonec když jsem jí řekla, že to maminka zpravila tak si lehnout šla… Unusla a dnes to samé, takový jekot jako kdyby si ublížila, opět stejný scénář.. brala jsem to jako další z jejich „her“ aby nemusela spát i když už dle mého usínala a pak začala takhle plakat..

Bavím se o tom dnes s manželem a on se smál a povídá „joo tohle se mi stávalo když jsem byl pod parou“. A pak mě to napadlo… co když se jí nějak točí hlavička? Víte jak to myslím, co když si nevymýšlí, ale má pocit, že opravdu ta postýlka „padá?“ :nevim:

Asi blbej dotaz, ale říkala jsem si že se zepátm, tady se ví snad všechno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PajinkaT
16.11.13 21:21

@werunkaw123 : Možné to je.. nebo se jí může těsně před usnutím zdát, že padá.. mě se to stávalo dost často, ale pamatuju si to až když mi bylo tak 5let..

• Citovat
  • Upravit
16694
16.11.13 21:23

To se mi občas stává i teď. Jako dítě se mi to tedy stávalo častěji. Usínáš a najednou máš pocit, že padáš. Leknutím sebou trhneš a probudíš se. Podle mě je to normální, nikdy jsem to neřešila (i když jsem se nejednou fakt vyděsila) :nevim: Ale je to hodně nepříjemné. Nevím, jak je holka stará, ale mě mamka kdysi vysvětlila, že si to jenom moje unavená hlava myslí, že ve skutečnosti se to neděje a tak jsem to tak brala. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eos
8497
16.11.13 21:23

@werunkaw123 zkoušelas jí dát polštář na druhou stranu? Třeba je to jen o pocitu, to by mohlo pomoct. Jinak točení hlavičky by asi chtělo vyšetření u neurologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
16.11.13 21:24

Já jdyž někdy usínám sebou škubnu a u toho se mi zdá, že padám ze schodů.
Mé kamarádce se to taky někdy stává, asi když jsou přetažené svaly.
Nevím, jestli to není podobné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
16.11.13 21:24

Kdyz jsem byla mala (a nekdy i ted), tak se mi zdal sen, ze padam ze skaly…a vzdy jsem se probudila cuknutim, jak jsem selekla, ze padam.
Myslim, ze Tvoje dcera ma podobny sen - jen ji holt pada postylka ;-)

Jestli v bdelem stavu nezakopava, neztraci rovnovahu apod., tak bych byla naprosto v klidu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
16.11.13 21:26

Já jako dítě, až do puberty jsem mívala při usínání pocity, že se se mnou postel houpe, takže myslím, že si nevymýšlí, i když já si teda nepamatuju, v kolika letech mi to začalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
16.11.13 21:27
@AdaAda píše:
Já jdyž někdy usínám sebou škubnu a u toho se mi zdá, že padám ze schodů.
Mé kamarádce se to taky někdy stává, asi když jsou přetažené svaly.
Nevím, jestli to není podobné?

jo teď místo houpání sebou škubu, je to reakce mozḱu na usínání - ještě jakoby kontroluje svaly a ty sebou škubnou, taky mě to vždycky probudí, ae hned zase usínám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
16.11.13 21:31

Jsou jí 2r tak právě nevím zda je to možné, ona v té době ještě nespí… Teprve usíná :nevim:

@Eos na neurologii jsme byli loni na EEG a pak ještě na KO a vše bylo v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
16.11.13 21:31

A nejsou to noční děsy? Mě se takhle po půl hodine spánku holka budila s hrozným křikem a nebyla k utišení, většinou, když bylo přetopeno v pokoji. Začalo jí to tak okolo tří let a přešlo kolem sedmého roku. Kolik je malé???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24870
16.11.13 21:32

Pokud je v bdělém stavu ok, tak to snad nic nebude..

Mě se podobné sny taky zdávaly, jednou dokonce, to jsme byli jako parta pod stanem v kempu a jak jsme usli, zdálo se mi, že na mě padá stan a že se udusím. Samozřejmě jsem řvala ze spaní na celej kemp :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
16.11.13 21:33
@werunkaw123 píše:
Jsou jí 2r tak právě nevím zda je to možné, ona v té době ještě nespí… Teprve usíná :nevim:@Eos na neurologii jsme byli loni na EEG a pak ještě na KO a vše bylo v pořádku
:think: Aha tak to bych probrala určitě s doktorkou ikdyby jenom po telefonu. Myslím teda v pondělí :-) ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
16.11.13 21:34

Mě se doteď zdají sny, že někdo zvedne postel v nohách a vyklopí mě a já padám do strašné hloubky a pak se probudím…ale pokud ještě úplně nespí, tak nevím…

Asi bych to probrala s pediatrem a zašla na neurologii, pro jistotu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090

@Riky69 2r a v pokoji přetopeno bych řekla nemáme na noc mám raději chladno a ložnice je krom sklípku nejchladnější místnost v domě.. Nemáme více jak 18°C

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30913

Ja mam podobne pocity pri usinani dodnes. Nepada mne tedy postel, ale mam pocit, ze se kutalim z postele dolu. Skubnu sebou, probudim se a spim dal. Nikdy jsem z postele nespadla. Nevim, jak casto se to deje, mozna 1× tydne a nikdy jsem nesledovala, s cim to ma souvislost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí