Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mamky, osmiletá dcera je Beran (28.3), a to doslova. Je moc milá a přítulná, když má náladu, ráda se pomazlí, ale jak je něco proti její vůli, postaví si hlavu a nic s ní nehne. Často pláče nebo kňourá, prostě je hlučná - ať už žárlí na mladšího bratra - a nebo proto, že něco nechce. Nechce se učit, nechce uklízet, neposlouchá když jí něco říkám a všechno říkám stokrát
Když čte, nesmím ji opravovat, protože se rozčílí a začne brečet, že ji ruším a s učením je amen, stejně tak ji rozhodí i to, že špatně vypočítá příklad do matiky a já ji ho opravím. Jak si ale propláče svých deset minut a pochopí, že jí neuhnu a učit se musí, je z ní najednou pilná žačka. Ale takto to máme obden! Jak se chovají vaši Beránci, jsou vzdorovití a co na ně platí (nejen u učení)? Díky!
Ten můj momentálně nechce z břicha
Ale tvůj popis skoro 100% odpovídá mému synovi a to je štír ![]()
@Veveří mi stačí partner beran
a ségra.. nevím, jak to měla ségra s učením, ovšem vše ostatní sedí na 100%
Taky čekám, kdy toho svýho beránka vypustím
Manžel je taky beran.( znamením
)
@mial
No jo, ti naši štírci ![]()
Mám tříletýho BERANA
,popisuješ ho stejně, až na ty problémy s učením. To teprve přijde
Je vzteklej, uknouranej, opravdu musí být na něj přísnej režim. Ale někdy to je teda na palici.Ale zase je to mazel, citlivej. Tím mě pak dostane.
Jsem beran 21.3., dcera 28.3., ale to, co popisuješ sedí na našeho syna blížence… Dcera byla vzorová a beraní hlava se projevuje, až od 7.třídy a to nevím zda už není zas puberta… Momentálně je v prváku na průmce ![]()
@Veveří tak to je přesně popis naší Terezky, v sobotu jí budou čtyři. Když vyrábíme, nenechá si ukázat, jak má pracovat a když se o to stejně pokusím, hned se začne zlobit a vztekat. Dnes jsme po dešti hledali duhu a protože jsem na ni upozornila dříve než ona, opět se rozbrečela. U oblékání a jídla probíhají boje denodenně, jen když jsou buchty, palačinky nebo jiné sladké jídlo, tak to do ní padá. Jinak když vidí, že z něčeho neustoupím, vzteká se a ječí, ale za chvíli přijde jako sluníčko a že ji to mrzí a že už je hodná.
Ahojky, tak pekne dekuji.
Mam se s malou na co tesit. Prijde mi, ze je palicata uz ted v brise. Proste kdyz se ji nechce, tak se kvuli monitoru nepohne i kdybych se na hlavu stavela
![]()
Ale presne to co pises, tak sedi na neter, ktera je taky 100% beran. A musim segru za jeji trpelivost obdivovat.
Máme doma tříletou „beranici“ a tvůj popis teda sedne úplně přesně. ![]()
@ivik21 já jsem taky beran 21.3.
a ted čekám, že bych toho beránka vypustila do světa a nic nic nic, aby z toho nebyl býk
Jinak tohle sedí na oba kluky a to jsou panny. Myslím, že děti jsou prostě palice ![]()