Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Udělala bych balíček do celofánového sáčku. Hezké leporelo nebo omalovánky s kvalitními pastelkami a skleničky s přesnídávkami. Vyvarovala bych se věci z více dílků. Skládačky, puzzle, navlékání korálků, stavebnice…to bude mít rozsypaný všude.
Co Igráček panenka s kočárkem? Jestli to nejsou malé dílky…aby něco nespolkla…
Já bych doporučila samolepkový sešit - s velkýma samolepkama pro nejmenší. Moje dcera měla/má nejraději ty s “úkolama” - tzn, že ta samolepka patří na nějaké místo. Jen tak lepit jí nebralo ![]()
S tím se vejdeš do 200-300 (licence v papírnictví jsou i přes 200), zároveň to je takové “neškodné” - žádný další krám a je to safe i když jede maminka třeba montessori nebo tak něco. Také nevadí pokud se jim doma sejde víc stejných.
@Veronika9870 píše: Více
Tabulky stále používají i naši puberťáci. Už ne na kreslení. Když se učí psanou verzi slovíček, frází, vzorečky, rozpočet něčeho atd. Tabulka se jim hodí.
Když byli menší, tak na cesty do auta se hodila nebo kdekoliv se dýl čekalo. Nejsou těžké, takže se snadno strčí do kabelky a vezmou kdekoli sebou.
@onajeblond no perfektní
safu doktora ma dodnes rada neteř a dostala ji nejak okolo tech 2 let
@Veronika9870 muzes prosim hodit typ na nejaky, jestli mas z netu? Ja objednala a byly ty úkoly hodne pro starší, samolepek tam teda bylo par
@Dn0712 píše: Více
https://m.alza.cz/…d7458812.htm?…
V čerstvých dvou letech byly parádní tyto, je jich více hodně podobných - samolepky jsou velká barevná kolečka a doplňují se obrázky - takže procvičuje lepení a barvy.
@Veronika9870 moc dekuju, presne nejake takove jsem myslela ![]()
@Pe.M.1 dvouleté dítě už přesnídávky ve skleničce dávno nejí, třeba naše ani jedna to nejí…občas kapsičky na výletě
@onajeblond sada je ok, lupínky taky (vzala bych k tomu bio ovocné kapsičky ještě), ale ty křídy?? tušíš, jaký je z toho doma binec? ona má tabuli?? a venku na chodníku teď v zimě?? křídy jsem osobně dovolila jen venku na chalupě, mohly pomalovat i dřevěnou boudu
ale doma ani náhodou.
Plysaka bych nekupovala, dite mozna bude rado, ale rodice ne (aspon beru podle sebe).
Mozna by ji bavila takova kreslici tabulka, jakekoliv samolepky nebo magnetky. Panenka tez. Nebo lego-ale to je drazsi zalezitost
@Lucy75 píše: Více
Tak to je asi dost individuální. My máme dvě tabule a normálně na ně děti kreslí, bordel mi nepřijde nijak zásadní a uklidime ho. Venku kreslí děti i teď v zimě, když není mokro nebo sníh. Předpokládám, že kdo má batole a něco s ním dělá, počítá trochu s bordelem.
My máme přesně takovou kreslící tabulku doma. Není to ta na křídy, ale magnetická a hodně se u nás využije, tu bych taky doporučila