Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, nenašla by se nějaká mamina z Rychvaldu, bydlím tady rok a všechny kamarádky mám trošku z ruky ![]()
Ahoj, já už teda v Rychvaldě nebydlím, ale mám tam spoustu známých.
Jak máš staré dítko? Co se zkusit zapojit do nějakého kroužku? Mívali v DDM cvičení pro rodiče s dětmi. Školka pořádá karneval. Dětský den s českým červeným křížem nebo se skauty…
@zichisek píše:
Ahoj, já už teda v Rychvaldě nebydlím, ale mám tam spoustu známých.
Jak máš staré dítko? Co se zkusit zapojit do nějakého kroužku? Mívali v DDM cvičení pro rodiče s dětmi. Školka pořádá karneval. Dětský den s českým červeným křížem nebo se skauty…
Ahoj, to ani nevím, že jsou tady nějaké kroužky, popravdě ani mě to nenapadlo, děkuji za tip. Malý měl v listoapdu 2 roky
Případně hodně mamin bývá pak když je pěkně tak na dětském hřišti u školky na sídlišti. Nevím kde bydlíte.
Rychvald u Ostravy? Tam jsem žila. Je tam porad hezky? Byly zmrzlé rybníky na bruslení?
Já bydlím až u pekárny a tady jsem zatím dětské hriště neobjevila, takže chodíme jen na procházky po okolí a jinak dojíždím do Ostravy.
Kaštinko: je tady hezky, ale bez auta to je trošku z ruky
a rybníky nevím, já bruslit nebyla ![]()
Zdravím. Jak se Vám bydlí v Rychvaldu? Proč jste si vybrali zrovna Rychvald pro bydlení? Uvažujeme s manželem o stěhování, Rychvald do výběru také spadá, tak se dívám co vše v Rychvaldu je, chtěla bych se ale na něco zeptat. S dvěma dětmi se tam nedostanu podívat. Jací jsou tam obyvatelé? Každé město má + i -. V nějaké části jsem slyšela že bydlí nepřízpusobili obyvatelé, obyvatele s tmavší pleti, nevíš náhodou v které??? Já teď také bydlím úplně mimo svůj okres, kde jsem žila od mala. Pokud skončíme v Rychvaldu, tak budu na tom 100% stejně jako ty
, mám manžela a dvě děti (1rok a 2 roky), takže se sama naštěstí necítím ![]()
@maminka Denny píše:
Zdravím. Jak se Vám bydlí v Rychvaldu? Proč jste si vybrali zrovna Rychvald pro bydlení? Uvažujeme s manželem o stěhování, Rychvald do výběru také spadá, tak se dívám co vše v Rychvaldu je, chtěla bych se ale na něco zeptat. S dvěma dětmi se tam nedostanu podívat. Jací jsou tam obyvatelé? Každé město má + i -. V nějaké části jsem slyšela že bydlí nepřízpusobili obyvatelé, obyvatele s tmavší pleti, nevíš náhodou v které??? Já teď také bydlím úplně mimo svůj okres, kde jsem žila od mala. Pokud skončíme v Rychvaldu, tak budu na tom 100% stejně jako ty, mám manžela a dvě děti (1rok a 2 roky), takže se sama naštěstí necítím
Já jsem byla v Rychvaldě spokojená. Je to kousek do Ostravy, do Orlové, Bohumína, i MHD bez auta bez problému. Navíc pěkné okolí na procházky, k rybníkům. Ale chce to bydlet poblíž centra.
Nedoporučuje se Václavka. To je od pekárny směr na Petřvald. Tam je hodně romu, maji tam školu, takže v centru pak romove moc nejsou, resp. nedojizdi.Taky u pekarny je to trošku z ruky. V centru je Penny market, hruška, kulturák, školka, škola, hřiště, hřbitov
,hasičárna-kroužky pro děti, skaut, je tam veterina, zdravotní středisko, česká spořitelna, pošta…Vše takhle v centru - Rychvald sídliště.
@Vajki píše:
Já bydlím až u pekárny a tady jsem zatím dětské hriště neobjevila, takže chodíme jen na procházky po okolí a jinak dojíždím do Ostravy.
Kaštinko: je tady hezky, ale bez auta to je trošku z rukya rybníky nevím, já bruslit nebyla
U pekárny nevím o hřišti
Ale mají uuužasný chleba
Je to kousínek do Orlové. Je tam pěkný bazen. A hřiště taky.Je to kousek blíž než do Ostravy. I na nákup třeba do Hypernovy nebo na dětské oblečení. A do dinoparku ![]()
@maminka Denny píše:
Zdravím. Jak se Vám bydlí v Rychvaldu? Proč jste si vybrali zrovna Rychvald pro bydlení? Uvažujeme s manželem o stěhování, Rychvald do výběru také spadá, tak se dívám co vše v Rychvaldu je, chtěla bych se ale na něco zeptat. S dvěma dětmi se tam nedostanu podívat. Jací jsou tam obyvatelé? Každé město má + i -. V nějaké části jsem slyšela že bydlí nepřízpusobili obyvatelé, obyvatele s tmavší pleti, nevíš náhodou v které??? Já teď také bydlím úplně mimo svůj okres, kde jsem žila od mala. Pokud skončíme v Rychvaldu, tak budu na tom 100% stejně jako ty, mám manžela a dvě děti (1rok a 2 roky), takže se sama naštěstí necítím
Bydlí se tady celkem fajn. Obyvatelé jak píšeš tady jsou, my bydlíme dalo by se říct kousek od nich, bydlíme v normální oblasti, ale tak cca 10-15 minut pěšky už jsou tam, ale i když jsou tak blízko, tady je vůbec nevídám. Zdržují se tam u sebe, i když jdu třeba do potravin, které jsou tím směrem, tak ani tam je nepotkávám, asi mám zrovna štěstí ![]()
Ještě je v Rychvalde ZUŠka. Bývala i lekarna z boku střediska. Myslivci poradavali sve hody a na zacatku prazdnin je docela vyhlasena pout s atrakcemi, kolotoce a stanky. To je tedy novinka o těch obyvatelích, poptam se našich. Brzy to bude 18 let, co tam nebydlim. Jižní Morava mě chytla za srdce, tak jsme se s manželem usadili kousek pod Brnem. Bydlela jsem v Rychvalde na sídlišti skoro u ZŠ (za mě měla vysokou úroveň, možná i dnes, děcka se snadno dostaly na gymply a kamkoli potřebovaly). Hřiště je za školou směrem ke hřbitovu. Za hřbitovem mivali i kone, mozna maji stale. Rybníky jsou směrem na Orlovou a Ostravu heřmanice. Ještě je v Rychvalde autopal, tak i možnost nějakého zaměstnáni. V Rychvalde se mi líbilo, že jsem mohla jezdit na ovoce, u vedlejších cest rostou třešně, jabka, hrušky, svestky, lesy okolo, často směrem na zablati.
Trochu jsem zavzpominala. Tož at se vám tam taky pěkně žije.
Ahoj holky,
já teda bydlím v Rychvaldě od svého narození a nemůžu si teda na nic stěžovat, je to nejspíše i o zvyku. Jinak já bydlím kousek od pekárny a právě i kousek od školy a školky a v poho, i když o kousíček výše bydlí ti zmiňovaní. Sem tam je člověk vidí, ale jinak jsou neustále tam u sebe, tak si myslím, že v poho.
Jinak v Rychvaldě je to základní, co má být, školky, školy, Zuška, DDM, doktoři, lékárna, obchod, drogerie, knihovna apod. Je teda pravdou, že na Václavce chybí nějaké to dětské hřiště, ale tady ta lokalita je spíše o domečcích a barácích, než to sídliště, kde ty hřiště mají. Ale co my víme, třeba se tady taky někdy takové hriště objeví
. ale jinak se tady dobře žije, hlavně je tady klid a spoutu možností na procházky apod. ![]()
@mallíí tak to bydlíme kousek od sebe, i když já tady žiju teprve rok, to dětské hřiště co se týče malého neřeším, takové to základní (pískoviště, klouzačku) má na zahradě, ale i já bych pokecala s nějakou maminou mezitím co si malý hraje, takhle jsme zavřeni na zahradě a hraje si tam, když nejdeme na procházku nebo třeba na hřiště na sodofku. Jinak je tady hezky a jak říkám, moc „ty“ občany nepotkávám.
To asi opravdu budeme bydlet kousek od sebe. Ale já tě asi moc nepotěším, já ještě mimčo nemám, jsem teprve v očekávání ![]()
@mallíí to nevadí
gratuluji, já mám 2 letého chlapečka a snažíme se o druhé ![]()