Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky @Romily jasně že se můžeš přidat, tak se nám trošku představ, kurnik už jsem myslela, že tady bydlí samé babičky a ono stačiolo založit diskuzi a ejhle kolik maminek je z rychvaldu
jak se jinak vede holky?
No já jsem původně z daleka, z Brna, takže to tu moc neznám
Jinak jsme teď v očekávání, koncem května by se nám mělo narodit naše první dítko. Co to bude se necháváme překvapit ![]()
@Romily je tak to jsi fakt z daleka, to já mám své rodné město kousek
Tak to je super, gratuluji, to už máš za chviličku
kolikpak ti je jestli se smím zeptat.
Ahojky holky, nějak to tady umlklo, jak se máte? A kdy teda dáme sraz na Baníčku ![]()
Ahojky, tak nějak jsem se doma vrhla na generální úklid, tak jsem ani na počítači moc nebyla
Jak to máte s vycházkami? Já jsem teď už 14 dní doma, vycházky 12-18…
@Romily já mám vycházky už skoro třetím rokem
já jsem na rodičáku zatím ještě.
Ale tak na rodičáku můžeš ven kdykoli… Mě doktor napsal neschopenku, kvůli nějakým problémům s čípkem, ale už vše ok a od 4. dubna nastupuju mateřskou…
Jojo můžu ven kdykoliv, bylo to tak myšleno
tak snad bude vše OK a kdy máš termín?
Termín máme na konci května. Chtěla jsem chodit do práce co nejdéle, ale prostě ten poslední měsíc mě doktor řekl, že mě tam nepustí a bylo to. ![]()
Však kdyžtak spočneš, i když jak jsi v práci asi torychleji utíká. Já byla u malého na nemocenské skoro celé těhu.
No já právě nejsem moc odpočívací typ. Tak trochu hyperaktivní, takže manžel si myslí, že jsem se zbláznila, když jsem už i chtěla umývat okna-jen kdyby nemrzlo! Takže už nevím, co doma dělat, vše uklizené, umyté, vyprané, vyžehlené a já se nudím.
No asi trochu blázen no.
@Romily já se taky nudila, ale od začátku jsem krvácela a tak jsem byla hlídáná, i když jsem měla lehkou práci, musela jsem být doma, ležet, vyložene mi zakázaly chodit i po! blbých" schodek minimálně do 3 měsíce a popravdě ani si nedokážu představit, že bych pracovala, protože já doslova objímala stále záchod, začátek jsem neměla moc dobrý, pak už to celkem šlo.
No na začátku to bylo veselé-doma na záchod, autobusem jednou přestupovat, takže většinou při přestupu rychle do křoví a po příjezdu do práce rychle na WC… Takže hned od začátku to všichni v práci věděli
Ale to přešlo, jenže teď jsem měla zkrácený čípek, tak mě doktor nechal doma. Ale podle poslední kontroly už je zas čípek ok, ale na 2 týdny ukončovat neschopenku nemá smysl… Tak už doma zůstanu ![]()