Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevim pořádně, co od toho mám čekat, pokud bych jí mela a je jasné, že mám z toho docela strach, nevim co mě čeká a ještě když všude je jaké je to závažné a nevylečitelné onemocnění… nevim jak by to bylo, až si po mateřské budu hledat práci, pokud budou nějaké omezelení nebo až se rozhodnu pro další dítě a tak… myslim že jsi anonymko taky ze začátku nebyla tak v klidu a chvilku ti trvalo se s tim vyrovnat, což je pochopitelny… možná jsem i chtěla jen trošku uklidnit a slyšet, že tyhle příznaky mohou být i úplně něco jiného…
A mám ještě dotaz jak probíhá vyšetření a za jak dlouho vám řeknou přibližně výsledek?
Magnetická rezonance - cca půl hodinky ležet bez hnutí v „tunelu“, dělá to randál, dají ti sluchátka. Chvíli před koncem to můžou na chvíli přerušit, frknou do žíly kontrastní látku a ještě pár minut tě vrátí do „tunelu“.
Lumbální punkce - odběr mozkomíšního moku. Doporučuju! to podstoupit na pracovišti, kde nabízí možnost si za pár peněz připlatit odběr atraumatickou jehlou.
Vyhrbíš na doktora záda, on zavede tu jehličku mezi obratle, odebere pár kapek a hotovo - mě to nebolelo, asi jak odběr krve. Pak dvě hodinky poležet na břichu v ordinaci a doma ještě 24 hodin ležet, nezvedat hlavu - jen na záchod.
Ještě mi dělali vyšetření evokovaných potencionálů (hm, nebo jak se to jmenovalo), všelijak na mě blikali světýlkama a měřili přitom aktivitu mozku nalepenýma elektrodama. Ale já měla zánět očního nervu, tak nevím, jestli to bylo k tomu… ![]()
Výsledky nejsou hned, chvíli trvá, než vyhodnotí ty snímky z rezonance…
Snad to bude něco jiného ![]()
Ahujky holky.Za prvě chci napsat, že jste neuvěřitelné!!! nepatřím-snad-mezi Vás, ale i tak smekám klobouk!! já měla před pár lety psych. kolabs. Měla jsem pak strach že RS mám, ale zatím e nepotvrdila. Každopádn kdekoliv to vidím napsané hned mě polije pot
Bojuju s točením hlavy, bolestmi zad a strachem, ale hrozným. nakonec mi zjistili ASI uzkostnou poruchu..ale kolikrát mám pocit, že je to něco horšího. Tenkrát sem byla na CT mozku..pozná se RS na očním? děkuji a hodně zdraví holky ![]()
@Zanet26 - RS se objevuje často v souvislosti se zánětem očního nervu, ale jak píše @Pipet, potvrdí ti to jen MR a následná lumbálka a souhlasím s ní ohledně dobrého výběru místa, kde ti lumbálku budou provádět! Za mě určitě ne BULOVKA… ![]()
Byla jsem poslana do nemocnice v ceskych buejovicich a predpokladam, ze vysetreni bude probihat take tam. uvidim co mi reknou ve stredu no…
Nebo se taky může stát, že půjdeš na vyšetření a bude to tam. Taky jsem se modlila, aby to bylo v pořádku a prostě nebylo. Jsem nemocná už dlouho, smířila jsem se s tím, že ne vždy bude život podle toho, co si přeju já, ale podle toho, co mi dovolí nemoc. Taky mám malé dítě a musím fungovat pro ní. Jsou i horší věci na světě.