Maminky s RS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
692
10.10.11 21:37

Jo a LP je fakt v pohodě, nenechávala jsem si ji ani opichovat, protože samotný opich bolí daleko víc než vpich lumbální jehlou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
10.10.11 21:51
Andulis píše:
Jo a LP je fakt v pohodě, nenechávala jsem si ji ani opichovat, protože samotný opich bolí daleko víc než vpich lumbální jehlou.

nene RS v rodině nemáme, chci se prostě jen ujistit, že je všechno ok a když ne tak to začít řešit.
Mně vpich při císaři taky umrtvili a popravdě to bolelo víc než než když mě pak nabodli :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
10.10.11 21:56

Jo, a ještě potřebuješ před LP vyšetření očního pozadí, ale mám pocit, že je tam maximum týden staré, ale to by ti řekli na konzultaci.
Tak to snad bude dobrý, když RS doma nemáte. zajdi si k dr a vyběhej si to, at máš klid. Třeba se ukáže, že máš fakt jen bloklá záda :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.10.11 14:10

ahoj mě čeká návštěva neurologa 2.11 - pro brnění rtů, rukou a nohou .. záda mám hodně v prd.. mám 13 měsíců od porodu…v rodině bohužel RS máme ..takže mě obvoˇačka dneska napsala vyšetření pro podezření na RS :cry: .. brní mě teda jen většinou ruce když sedím arty prakticky pořád… může to být hodně věcí já vím,ale z RS mám největší strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
12.10.11 14:11

jinak vidím teda dobře, dvojité viděn nemám,unavená taky nejsem nějak víc :nevim: .. tak uvidím..myslím,že na nerologii po vyšetření dostanu rovnou papír na specializovaný pracoviště…mojí mamce zjistili RS po stejných preblémech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
17.10.11 21:52

Jsem tu nová

a

Příspěvek upraven 19.10.11 v 14:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
17.10.11 21:54

Andulis, to jsi měla fakt štěstí! Já po LP naprostý průser :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
17.10.11 22:03
Verkom píše:
Ahoj holky, jsem tu nová… Diagnóza RS letos v červenci :mrgreen: Verdikt lékařů byl jasný - pokud chcete ještě někdy mimi, máte možnost v následujících 2 cyklech (srpen, září), jinak pak už nikdy… Kvůli věku a nutné léčbě už to bude rizikové. Šli jsme do toho, sice moc nevěřili, ale v druhém cyklu se podařilo. Sice jsem teprve 8.tt, ale věříme, že vše bude OK. Je tu někdo aktálně těhotný, případně již po porodu??? Děkuji moc

Pak už nikdy, já myslela že ženy s RS mohu mít děti, že se léčba na čas vysadí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
17.10.11 22:22

Záleží případ od případu. Pokud je potencionální rodička mladá, je to jiné. U mě by připadalo „následné“ těhotenství až kolem 35 roku, takže už hodně rizikové. Pro můj případ konkrétně již nevhodné vzhledem k tomu, že by nešly vyloučit genetické obtíže… nedoporučuje se odběr plodovky, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
17.10.11 22:27

Jinak bych obvoďáka vynechala a zašla rovnou na neurologii… Např. moje obvoďačka byla absolutně mimo… :cert: nic o RS nevěděla… Ale buď v klidu, nenervuj se, užívej si každých hezkých chvil a i kdyby se ta potvora potvrdila (doufám, že ene, už tak je nás dost), tak bojuj, protože lze více méně normálně žít! Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
17.10.11 22:49

No uvidíme, doktor mi řekl ať se objednám na neurologii, ale říkal mi, že to budu mít nejspíš k těm zádům (mám ochablý svaly a často mě pobolívaji)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
17.10.11 23:30

Ahoj Verkom,
je mi líto, že ti vyšetření nedopadla dobře. Ale zase na druhou stranu, v současnosti už je možností podstatně víc a je super, že se vám zadařilo miminko!!!! Budu držet pěsti. Těhotenství má velkou výhodu v tom, že si tělo tvoří vlastní interferon!!! takže v průběhu těhotenství je RS v podstatě ideálně léčená! Akorát tě budou víc hlídat, což není na škodu a mám pocit, že se rodí SC. A nebudeš moct kojit, protože ve většině případů se hned po porodu přistupuje k léčbě a kojení je pro tělo hodně velká zátěž.
Každopádně, znám hodně maminek, které RS mají a žijí naprosto v pohodě :-)
Já jsem měla štěstí, ale i jen u podezření na tuto diagnozu není vyhráno nikdy.

Boudice, rozhodně si na neurologii zajdi! A není důvod to odkládat :-) Držím pěsti, at je to v pořádku :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
18.10.11 10:33

Ahoj holky moc vás zdravíme,
možná jste si nevšimly, ale máme už založenou soukromou skupinu Těhotenství a roztroušená skleroza! :D
Jsme tam veselá banda a rády vás mezi sebe vezmem, zatím nám to všem pomohlo, většina nás má miminka nebo jsou těhotné, nebo těhotenství plánují.
Najdete nás v uzavřených skupinách. Stačí zažádat o členství pokud máte zájem a já vám to povolím.
Sama mám RS od května 2010 a miminko se mi narodilo v dubnu 2011 (holčička)…
Tak se ukažte, těšíme se na vás a rády poradíme a pomůžeme!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
18.10.11 10:36
Andulis píše:
Ahoj Verkom,
je mi líto, že ti vyšetření nedopadla dobře. Ale zase na druhou stranu, v současnosti už je možností podstatně víc a je super, že se vám zadařilo miminko!!!! Budu držet pěsti. Těhotenství má velkou výhodu v tom, že si tělo tvoří vlastní interferon!!! takže v průběhu těhotenství je RS v podstatě ideálně léčená! Akorát tě budou víc hlídat, což není na škodu a mám pocit, že se rodí SC. A nebudeš moct kojit, protože ve většině případů se hned po porodu přistupuje k léčbě a kojení je pro tělo hodně velká zátěž.
Já jsem měla štěstí, ale i jen u podezření na tuto diagnozu není vyhráno nikdy.

Boudice, rozhodně si na neurologii zajdi! A není důvod to odkládat :-) Držím pěsti, at je to v pořádku

Andulis píše:
Ahoj Verkom,
Já jsem měla štěstí, ale i jen u podezření na tuto diagnozu není vyhráno nikdy.Boudice, rozhodně si na neurologii zajdi! A není důvod to odkládat :-) Držím pěsti, at je to v pořádku :palec:

Ahoj, SC se nutně nerodí, spíš se naopak doporučuje přirozený porod, kvůli anestezii. Já jsem rodila přirozenou cestou. Kojím ještě teď (6. měsíců) a některé holky i rok. A léčbu jsem neměla ani předtím ani teď. Je to hrozně individuální :) Jestli máš zájem, víc info vám dáme v té soukromé skupině.
Papa Terka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
18.10.11 12:00

Terko, už jsem si zažádala o přístup. Děkuji za povolení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová