Maminy píšou bakalářku/diplomku

patlamatlaxy
22.2.14 16:26

Maminy píšou bakalářku/diplomku

Pololežím v posteli přikrytá dekou, na nohách notebook, kolem sebe knihy se záložkami a poznámkami a píšu a píšu. Začínám mít pocit, že vlastně všechno jen přepisuji jinými slovy. Nenapadají mě žádné odborné termíny, opakují se mi slova a vlastně vůbec mám pocit, že to je všechno zbytečně bráno ze široka a podrobně.

Manžel se stará o syna. Vlastně jediné místo, kde mohu psát je ložnice. Kuchyň je spojena s obývákem, kde hraje TV, nebo tam pracuje můj manžel, pracovna je zas zavalena technikou, kabely a věcmi, které zatím nemají místo včetně sušáku na prádlo a plného (vrchovatého) vlastně strašně obrovského koše prádla na vyžehlení. Takže tam se nevejdu.

Během února musím zaslat první náhled mého veledíla. Mám odklad do 30.5. a jsem vážně nervózní, zda to zvládnu!

A celkově mám pocit, že dosavadní text mé práce stojí za pěkný kulový!

Tak šup sem, kdo ještě píšete a máte odklady, pojďte tu plakat a trochu se fláknout :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
820
22.2.14 16:29

Tý jo… lepší by bylo psát, snažit se a neflákat se. Když už teda píšeš diplomku jako maminka. Mamina má jít dítěti vzorem a ne si takhle stěžovat.

Je mi jasné, že toto jsi slyšet nechtěla, ale vůbec nemám pochopení pro naříkání si v situaci, kterou jsme si sami uvařili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
22.2.14 16:33

Já tě chápu, taky někdy nadávám a člověk si musí od psaní trochu odpočinou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elis_an3
22.2.14 16:34

Kliiiidek, co teprv az se budes ucit na statnice…a bud rada, ze nemusis psat jen kdyz dite spi, ja byla vetsinu tydne sama, byl to zahul…jooo a tvou chut se,,flaknout" zcela chapu, ja musela dva tydny pred statnicema koukat na jeden porad, tvrdila jsem sama sobe, ze proste musim, ze to je zaslouzena pauza atd :D no po statnicich jsem po poradu ani nevzdechla :D jinak mou bc mi v radnem terminu na jare neprijali, takze jsem ji CELOU prepisovala, no des :D a odstatnicovano mam v srpnu :) drzim palce

• Citovat
  • Upravit
Billi
22.2.14 16:35

@patlamatlaxy piš, samo se to nenapíše. Navíc diplomka je jen první stupeň, pak máš učení na státnice a to je taky chuťovka. Mám to už naštěstí čerstvě za sebou. Včetně odkladu, protože jsme se s vedoucí neshodly, jak to má vypadat. Musela jsem kvůli tomu přerušovat a prodlužovat. Takže fakt se zapři a jdi do toho.
Buď ráda, že se manžel postará. Já psala po nocích, když muž i syn spali.

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
22.2.14 16:44
@Sidsel píše:
Tý jo… lepší by bylo psát, snažit se a neflákat se. Když už teda píšeš diplomku jako maminka. Mamina má jít dítěti vzorem a ne si takhle stěžovat.Je mi jasné, že toto jsi slyšet nechtěla, ale vůbec nemám pochopení pro naříkání si v situaci, kterou jsme si sami uvařili.

jé, to jsem si ani nevšimla, že bych si stěžovala, spíš píšu o pocitech z toho, jak to mám napsané a chci vlastně ujistit, že to tak měl každý :-)

taky nejde psát v kuse 10 hodin a neodpočinout si a odreagovat se, oni se pak pletou písmenka, pálí oči atd. a hlavně je to kontraproduktivní

situaci, kterou jsem si uvařila…no někdy je odklad z důvodu, který sami nemůžeme ovlivnit, třeba takový zdravotní stav, což je právě můj případ, píšu v průběhu, nehoním to na poslední chvíli…píšu hlavně večer, ale to se moc nesoustředím, protože musím psát v kuchyni, po ránu, když malý ještě spí (ale to už tak často není) a pak když manžel hlídá a dá mi prostor

jo, vlastně si stěžuju: nemám místo, kde psát, rekonstruujeme dům, tak jsme tu trochu namačkaný

• Citovat
  • Upravit
elis_an3
22.2.14 16:49

@patlamatlaxy já bych si toho nevšímala, když jsem si někomu zafňukala, že nemám hlídání a je to mazec, tak jsem to hodněkrát taky slyšela…ale škola se dělá kvůli snaze o lepší budoucnost a ne ze srandy, nudy nebo snad jen proto, že ze sebe chceme udělat chudáčka, ale někdo je hold jiného názoru :D nad tím se pousměj :)

• Citovat
  • Upravit
patlamatlaxy
22.2.14 19:12

Tak pro dnešek končím, už na to skoro nevidím, pálí mě oči a vynechávám písmenka. Půjdu se vykoupat a možná k tomu ještě usednu a trochu to stylisticky upravím. Seděla jsem u toho 9 hodin v kuse (přestávky na čůrání, jídlo a pití a založení této diskuze :-))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze