Maniodepresivní psychóza

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ArankaC.
25.7.12 16:51

Pokud si nepřipadáš v pohodě tak nějak víc, než je normální, seber odvahu a dojdi k psychiatrovi. Pokud potřebuješ léky, jistě se některé dají brát v omezené míře i v těhotenství. Nemusí ti nic vážného být a hlavně ty nemáš mánie, popisuješ čistou depresi a to mi spíš přijde na tu endogenní. Ta se vyskytuje častěji a není tak vážná. Trpí tím docela dost lidí a je možné, že to taky teď všechno vnímáš intenzivněji, když s tebou cloumají hormony. Ale k lékaři si každopádně dojdi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.12 17:16

Tak teď si ale příjdu zmateně ohledně toho jestli psycholog, nebo psychiatr. :nevim: :think: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.7.12 17:20

Potřebuji něco kde nebudu muset nějak extrémně platit. Jako matka samoživitelka, brzy dvou dětí. Peníze určitě nejsou. Musím myslet především na ty děti. Abych je dokázala uživit, a dopřát jim to nejlepší minimum co budu moct :,(. A depresivní matku jim dopřát nechci, to je pravda. Zkusím se podívat na ten znamylekar, jestli neni treba psychologa dotovat stovkami za zapocate hodiny tak bych mohla zkusit jeho. :think:

• Citovat
  • Upravit
1418
25.7.12 20:27

@Lakynka Ano a ne, proč by měla být jedna nemoc opředená tajemstvím a neměla by se brát stejně jako nemoc jiná? Tím se věc akorát komplikuje. Pracuji na psychiatrii a tento přístup mě čílí. Myslím si, že přirovnání k něčemu tak běžnému jako je zlomenina je na místě.
Samozřejmě by měl odborník -lékař - přistupovat citlivě, ale to je o lidech, ne o nemoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dagi32
14.4.13 02:57

Maniodepresivní psychóza

Dobrý den, trpím asi maniodepresivní psychózou…střídají se u mě stavy deprese (která trvá několik týdnů), normálu a mánie. Po mánii opět přijde ta hrozná deprese. Je to začarovaný kruh, který se neustále opakuje. V depresi nejsem schopna ničeho, je pro mě problém vstát, umýt se, vyčistit si zuby. Dokáži jen tak proležet několik dní, nekomunikuji, nedokážu s nikým mluvit, straním se všech, myslím na sebevraždu o kterou jsem se už jednou pokusila. Naopak v mánii jsem hrozně happy, svět je najednou strašně krásný, divím se jak jsem mohla mít myšlenky na to odejít z tohoto krásného světa. Ale bohužel mám nekontrolované nakupování. Během roku jsem dokázala rozházet sto tisíc za nepotřebný věci. Před několika týdny jsem se dokopala zajít k psychiatričce, začala jsem brát antidepresiva, deprese ustoupila, ale opět začínám pociťovat příznaky mánie. Je potřeba k antidepresivům brát ještě nějaké prášky proti mánii??? Děkuji za odpověď. Jak s mánií bojovat?

• Citovat
  • Upravit
829
14.4.13 09:54

Radím zajít k odborníkovi, tam už ti pomůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl. Maddlen
14.4.13 12:48

A když jsi u psychiatra byla, tak jsi jí popsala, že máš i manické stavy? Podle mě,, le nejsem odborník… anntidepresiva a léky na bipolární poruchu jsou odlišné, ale můžu se mýlit. Neprodleně bych kontaktovala psychiatra a všechnmo vyklopila, můžeš ne nechat i akutně přijmout do léčebny, pokud se bojíš, že něco vyvedeš - dejme tomu že zase budeš šíleně utrácet apod. Hodně štěstí a neotálej s řešením! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4336
14.4.13 21:46

Tak Ti snad řekl psychiatr něco i na ty stavy mánie, ne? Souhlasím s ostatními, aby ses znovu obrátila na odborníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.4.13 10:49

Běž určitě k dr. kolegině měla taky maniodepresivní psychozu a brala něco i na manii(ale nevím co). a být tebou tak chodím k dr. co nejvíce to jde ať si opravdu pod kontrolou, není to žádná sranda tahle nemoc :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.14 11:53

Ahoj holky je tu někdo kdo má Maniodepresivní psychozu? Pokud ano, tak jak ji zvládá?

• Citovat
  • Upravit
8975
21.7.14 10:34

Mohl by se prosim do zprav ozvat nekdo kdo ma maniodepresi? dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2984
27.9.15 20:01

AHoj holky, potřebuji radu. Mám podezření, že manžel trpí maniodepresivní psychózou, ale nejsem si tím jistá. Nějaké psané příznaky má, nějaké ne.

Příklad… Ráno vstane, a má skvělou náladu, směje se, hraje s dětma, říká, jak nás miluje, chválí nás… Pak jde ven, za chvíli přijde a nadává, že třeba na dlaždicích v chodbě leží kamínek, že to neuklidím, že jsem tohle a tohle udělala špatně, že jsem tohle neudělala pořádně, že s náma nechce bejt. Kdybych odešla, udělala bych nejlíp. Za hodinu mi řekne, jak mi to sluší, že se chová jak blb, že to ví, a za půl hodiny jsem ošklivka, o kterou by si neopřel ani kolo neschopná udělat cokoliv pořádně. Snažila jsem se to s ním řešit, ze začátku hádkama, pak mlčením, ignorováním, pak tím, že jsem začala dělat všechn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.2.18 11:39

Maniodeprese a škola

Ahoj, synovi zjistili maniodepresi a dostal léky Atarax, Mirzaten a Lamictal. Ten první mu bohužel způsobuje velké výpadky paměti a tím problémy ve škole. Dávka mu byla tedy snížena, tak uvidíme. Můžete mi někdo poradit, jak to jinak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.8.22 19:15

Ahoj, můžu se zeptat jak dlouho mi stav bude trvat? mám i problém s omdlíváním a musela jsem prěstat kvůli tomu sportovat.budu ještě někdy moct? kdy to skončí? každý měsíc se to zhoršuje, jsem zoufalá, já už nechci. skončí to někdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí