Manko v pokladně a nepodepsaná hmotka

Anonymní
14.1.20 07:36

Manko v pokladně

Mám zde dotaz na zkušenější v této oblasti. Vedu v práci jednu z pokladen a teď na konci roku měla být dána dotace do pokladny, kterou jsem tam na základě výpisu z účtu zaúčtovala, ale peníze fyzicky nepřevzala. Teď mi tady tvrdí, že peníze jsem převzala tudíž je můj problém, že mi chybí. Dohodu o hmotné zodpovědnosti podepsanou nemám. Jedná se o dost velkou částku tudíž jsem z toho hodně na nervy… Díky moc za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22861
14.1.20 07:39

A proč jsi zaúčtována, když jsi nedostala peníze? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.1.20 07:40

A to jsi uctovala PPD, kdyz ty penize prisly na
bankovni ucet? Tak tím pádem prebyvaji na BÚ, nebo tam jsou taky zauctovany?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 07:40
@lucynka25 píše:
A proč jsi zaúčtována, když jsi nedostala peníze? :think:

Protože to tak děláme běžně :-(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.20 07:41
@Jukat píše:
A to jsi uctovala PPD, kdyz ty penize prisly na
bankovni ucet? Tak tím pádem prebyvaji na BÚ, nebo tam jsou taky zauctovany?

Tam jsou zaúčtovány také takže to s výběrem sedí, chtěla jsem mít srovnaný účet 261.

• Citovat
  • Upravit
35687
14.1.20 07:42

A kdo ti ty peníze měl předat? Nechápu proč si to zaúčtovala když sis peníze nepřevzala, to by mě nikdy nenapadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14603
14.1.20 07:43

Takže máš výběrní lístek z banky, resp. pohyb na výpisu z účtu, a k tomu musí existovat i příjmový doklad do pokladny, ne? Podepsaný tebou a tím, kdo ti ty peníze měl dát a nedal, jednu kopii do pokladny a jedna pro něj. Pokud jsi to zaúčtovala bez toho příjmového dokladu, je to sice chyba, ale jak teda ten člověk s hotovostí chce dokázat, že ti ty peníze dal? (omlouvám se, jestli to vidím moc jednoduše, já vedla jen pokladnu v malé firmě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.1.20 07:43
@Anonymní píše:
Tam jsou zaúčtovány také takže to s výběrem sedí, chtěla jsem mít srovnaný účet 261.

Takže oni prijali na ucet, a potom nekdo vybral s tim, ze se vlozi do pokladny, ty jsi zauctovala, ale penize ti nikdo fyzicky nepredal? Tohle musis vyresit s tim, kdo ti takovou blbost naridil. Ale ja bych tedy na tvem miste nikdy nic bez hotovosti v ruce neuctovala.

Příspěvek upraven 14.01.20 v 07:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 07:45
@JancaS84 píše:
A kdo ti ty peníze měl předat? Nechápu proč si to zaúčtovala když sis peníze nepřevzala, to by mě nikdy nenapadlo.

Někdo z vedení, předává mi buď jeden nebo druhý nadřízený. Jo, jsem blbá, ale byl přelom roku tak jsem si to chtěla srovnat…

Jde mi spíš o to, že jsem nepodepsala nic o tom, že bych peníze fyzicky převzala, „jen“ jsem zaúčtovala pokladní doklad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.20 07:47
@Michelle_M píše:
Takže máš výběrní lístek z banky, resp. pohyb na výpisu z účtu, a k tomu musí existovat i příjmový doklad do pokladny, ne? Podepsaný tebou a tím, kdo ti ty peníze měl dát a nedal, jednu kopii do pokladny a jedna pro něj. Pokud jsi to zaúčtovala bez toho příjmového dokladu, je to sice chyba, ale jak teda ten člověk s hotovostí chce dokázat, že ti ty peníze dal? (omlouvám se, jestli to vidím moc jednoduše, já vedla jen pokladnu v malé firmě)

PPD ode mne ani od nikoho jiného podepsaný není. Tudíž není důkaz na to, že jsem ty peníze fyzicky převzala.

• Citovat
  • Upravit
14603
14.1.20 07:48
@Anonymní píše:
PPD ode mne ani od nikoho jiného podepsaný není. Tudíž není důkaz na to, že jsem ty peníze fyzicky převzala.

Tak to má spíš problém ten, kdo je vybral a nepředal, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.1.20 07:49
@Anonymní píše:
Někdo z vedení, předává mi buď jeden nebo druhý nadřízený. Jo, jsem blbá, ale byl přelom roku tak jsem si to chtěla srovnat…Jde mi spíš o to, že jsem nepodepsala nic o tom, že bych peníze fyzicky převzala, „jen“ jsem zaúčtovala pokladní doklad.

Ale na nem by jsi mela mit podepsané, od koho jsi dostala ty penize… Nebo ty jsi ten doklad nevypsala a jen zauctovala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35687
14.1.20 07:50

No tak bez za tím kdo ty peníze vybral ať ti je dá. Na účtu to jde vidět kdo to byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.1.20 07:51

@Michelle_M no myslim, ze ne, protože ona potvrdila prijeti penez tim, ze je zauctovala.. Spis ma jeste k tomu problem s tim, ze nevypsala PPD. Ale ja nejsem ucetni, takze mozna rikam blbosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
14.1.20 07:53

Oslovila bych toho, kdo vybral penize z uctu, at ti je donese. To je ta stejna osoba, ktera ti naridila, zemas zauctovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat