Manko v pokladně a nepodepsaná hmotka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26872
14.1.20 07:55
@Anonymní píše:
Protože to tak děláme běžně :-(

Ne vse, co se bezne dela, se dela spravne :? Jednou na to nekdo doplati a tentokrat jsi to asi ty :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
14.1.20 07:57

A proč nejdeš za tím kdo ti je měl dát? Nebo co on ti na to řekl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14630
14.1.20 08:01

No ta osoba asi tvrdí, že jí peníze předala, ne? Prostě využil toho, co „se tak dělá běžně“ a odnese to pokladní :? Já tedy taky přímo účetní nejsem, jen jsem vedla jednoduchou pokladnu a připravovala podklady pro externí účetní firmu, takže nevím, co má jakoby větší váhu, jestli ten podepsaný doklad nebo zaúčtovaná položka, ale když by došlo na lámání chleba a nějaké vyšetřování, tak snad i po tom předávači peněz budou ten doklad chtít, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 08:02

Věc se má tak, že majitelé si sem dali jako další účetního nějakého známého a vidím to jako krok k tomu se mě zbavit a ještě dík jejich hamižnosti na tom vydělat. Peníze vybíral jeden z majitelů. Na PPD není napsáno kdo peníze předával a ani můj podpis, že jsem peníze převzala. Já jsem na dokladu uvedena jménem jako pokladní, ale nepodepsala jsem ho.

• Citovat
  • Upravit
12625
14.1.20 08:12
@Anonymní píše:
Mám zde dotaz na zkušenější v této oblasti. Vedu v práci jednu z pokladen a teď na konci roku měla být dána dotace do pokladny, kterou jsem tam na základě výpisu z účtu zaúčtovala, ale peníze fyzicky nepřevzala. Teď mi tady tvrdí, že peníze jsem převzala tudíž je můj problém, že mi chybí. Dohodu o hmotné zodpovědnosti podepsanou nemám. Jedná se o dost velkou částku tudíž jsem z toho hodně na nervy… Díky moc za rady.

Asi vám jak to myslíš, na účtě se objevil výpis z banky, tedy hotovost, která se měla vložit do pokladny tam je ještě pohyb peníze na cestě..no účetně to můžeš jedině z pokladny stornovat tu dotaci, ale jak to dokážeš s těmi penězi nevím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11858
14.1.20 08:29
@Anonymní píše:
Mám zde dotaz na zkušenější v této oblasti. Vedu v práci jednu z pokladen a teď na konci roku měla být dána dotace do pokladny, kterou jsem tam na základě výpisu z účtu zaúčtovala, ale peníze fyzicky nepřevzala. Teď mi tady tvrdí, že peníze jsem převzala tudíž je můj problém, že mi chybí. Dohodu o hmotné zodpovědnosti podepsanou nemám. Jedná se o dost velkou částku tudíž jsem z toho hodně na nervy… Díky moc za rady.

No a když smažeš v účetním programu PPD a vyhodíš ho ze šanonu, tak co se stane?

Ten, kdo ti měl peníze dát, by měl mít podepsané, že jsi je převzala. Měl by to být jeho problém, jeho chyba, on musí dokázat, že ti peníze předal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
14.1.20 08:30

Takže oficiální poslední záznam je z banky, kdo peníze vybral.
Pokud jsi ty převzetí peněz nepodepisovala, tak nemají žádný důkaz. A kdo tedy vypsal PPD? to se podle písma nedá poznat, kdo je „jako“ tímto přijal do pokladny. Zaúčtovat do programu může udělat asi svým způsobem kdokoliv má přístup k PC. A pokud nemáš ani podepsanou hmotnou zodpovědnost, tak to zacvaká ten, kdo ji má podepsanou… bohužel.

My ve firmě si důvěřujeme - víme kde jsou klíče od pokladny i do PC se dostanu, pokud chci. Takže taky pokud by někdo byl sketa a peníze si „vypůjčil“, tak to zaplatí ta, co má hmotku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
14.1.20 09:01

A nemužeš stornovat ten PPD?
Pokud by ti chtěli dát k uhradě tu částku, dala bych výpověď. Hmotku podepsanou na pokladnu nemáš…tak tím bych to brala jako vyřízené a už s nimi nechtěla mít nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.20 11:35

Tak jsem tedy ten doklad stornovala, nicméně ten systém co je u nás je automaticky braný tak, že pokud se udělá výběr tak to přebírám já tudíž čekám pozdvižení. Já si stejně hledám jinou práci neb je tady dost příšerné prostředí, absolutně mě nenechají dělat v klidu práci a peníze taky nic moc…

• Citovat
  • Upravit
1615
14.1.20 11:40
@Anonymní píše:
Tak jsem tedy ten doklad stornovala, nicméně ten systém co je u nás je automaticky braný tak, že pokud se udělá výběr tak to přebírám já tudíž čekám pozdvižení. Já si stejně hledám jinou práci neb je tady dost příšerné prostředí, absolutně mě nenechají dělat v klidu práci a peníze taky nic moc…

Tak je to znamení že máte jít jinam ;) hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
14.1.20 13:06

Myslim, ze ked nemas podpisanu hmotnu zodpovednost, nemusis nic platit, ziadne manko, ale musis sa na to popytat pravnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8514
14.1.20 16:02
@Anonymní píše:
Tak jsem tedy ten doklad stornovala, nicméně ten systém co je u nás je automaticky braný tak, že pokud se udělá výběr tak to přebírám já tudíž čekám pozdvižení. Já si stejně hledám jinou práci neb je tady dost příšerné prostředí, absolutně mě nenechají dělat v klidu práci a peníze taky nic moc…

Jak to myslíš „pokud se udělá výběr tak to přebírám já“. Ty to snad může převzít až v momentě, kdy máš koruny v ruce. Pokud chceš mít vyčištěnou 261, tak to musíš místo 211 naúčtovat jako pohledávku za tím, kdo peníze vybíral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
14.1.20 16:14
@Anonymní píše:
Věc se má tak, že majitelé si sem dali jako další účetního nějakého známého a vidím to jako krok k tomu se mě zbavit a ještě dík jejich hamižnosti na tom vydělat. Peníze vybíral jeden z majitelů. Na PPD není napsáno kdo peníze předával a ani můj podpis, že jsem peníze převzala. Já jsem na dokladu uvedena jménem jako pokladní, ale nepodepsala jsem ho.

To vypadá jako plánovaný podvod. Jestli jde o tisíce, nahlásila bych to policii..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat