Manžel a finance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22256
27.3.11 13:40
mazlinky píše:
Platíme tady jen inkaso, ale když mám ze svého platit jídlo,hygienu, čist.prostředky,prací prášky, věci na malýho tak už toho moc nezbyde

Nemáš to platit ze svého - máte to platit oba společně, jste rodina. To je přesně to, o čem píšu - někde bude chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.3.11 13:42
BohunkaP píše:
mazlinky píše:
No ne jen že se mě nepřísliuší to hodnotit, já to hodnotit musím. Protože, teď proto že on byl v uvozovkách velkorysy, tak je zadluzenej u banky a nam nezbyva nic z vyplaty a bude jeste hur az se malej narodi. Kdyby matka dala penize co tam on vrazel my dnes nemuseli mit pujcku a tudiz bychom s financema byli nekde jinde.
Ale tohleto všechno nepřišlo nečekaně, to jste věděli a do té situace jste se, jak píše Lizbeth, dostali sami. Tys možná nevěděla o spoření, které proběhlo v minulosti, ale rozhodně jsi věděla, jak jste na tom finančně teď. Chápu, že je to těžké, když pořádně nevycházíte s penězi, ale po pravdě - pořídili jste si dítě před tím, než jste si pořádně vyjasnili, rozmysleli a pořešili finanční záležitosti - to je pak těžké… :nevim: A pořešené to nemáte nejen v té záležitosti s rodiči, ale ani z hlediska domácnosti - pokud by Ti měl manžel „přispívat na domácnost“, je někde chyba.

Ano, to jsme věděli jak jsme na tom finančně …jenže vše šlo, dokud jsem chodila do práce a tak jsme s penězi neměli problém, ale teď když mám jen neschopenku je to těžký.A navíc, já si myslím, že chlap je živitel a tudíž minimálně na jídlo přispívat má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.3.11 13:42

Platit jen inkaso je lepší než obstarávat celej barák..
A příteli opravdu nezbyde nic z výplaty, aby nakoupil jídlo atd?? Jak nakoupíte výbavičku,nenadálé výdaje, očkování, výživu pro konejce atd..
zatím jste dva a z jedné výplaty ( či nemocenské) se myslím vyžít dá..A co jeho výplata??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
27.3.11 13:43

Zakladatelko-opravdu to byly peníze manžela a vem to tak,že kdyby býval svoje peníze prohlál v automatech,tak by si dnes lamentovala,co jste mohli mít?A myslíš,že ty jsi nkdy neutratila peníze zbytečně?Že si dnes nemohla mít rezervu,se kterou byste byt zařídili?
A kolik peněz manžel investoval a kolik matka?
A na koho je psaný-nebo do budoucna bude psaný-barák?
A jak platíte energie?Napůl?Opravy baráku-společné prostory,venkovní úpravy-napůl?Nebo jen jeho matka?
A nepůjčila matka synovi dříve nějaké peníze?Nebo bydleli společně a ona po něm nechtěla peníze ne bydlení?
Je bohužel moc a moc otázek a odpovědí,proč to bylo či mohlo být.Ale určitě ty nemáš nárok cokoli řešit.Ty otázky a odpovědi jsou spíše k tomu,aby si lépe pochopila situaci a zjistila proč to tak bylo.Ne proto,aby si hledala nějakou spravedlnost a zjišťovala,zda máte „nárok“ od jeho matky peníze žádat.
Přispívat na domácnost-to je jen otázka vás dvou,vašeho hospodaření a vaší domluvy.Ale to je nezávisle na půjčených penězích.A takovou otázku jste měli mít vyřešenou dříve,než se rozhodnete pro miminko-předem vědět,jak si kdo z vás situaci představuje.Potom by se předešlo neschodám,které nyní jsou a zbytečně vám kazí vztahy.Určitě si musíte předem určit,zda hospodařit společně,odděleně.A kdo co bude platit,kdo co bude kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.3.11 13:44

A teď když pominu toto tema tak jak se s ním vůbec začít bavit??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
27.3.11 13:44

A proc rvete prachy do opravy ciziho baraku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.3.11 13:45
mazlinky píše:
A teď když pominu toto tema tak jak se s ním vůbec začít bavit??? :nevim:
:?: :?: :?:
O čem jako?? Vy nekomunikujete??
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.3.11 13:50
lasička1 píše:
Zakladatelko-opravdu to byly peníze manžela a vem to tak,že kdyby býval svoje peníze prohlál v automatech,tak by si dnes lamentovala,co jste mohli mít?A myslíš,že ty jsi nkdy neutratila peníze zbytečně?Že si dnes nemohla mít rezervu,se kterou byste byt zařídili?
A kolik peněz manžel investoval a kolik matka?
A na koho je psaný-nebo do budoucna bude psaný-barák?
A jak platíte energie?Napůl?Opravy baráku-společné prostory,venkovní úpravy-napůl?Nebo jen jeho matka?
A nepůjčila matka synovi dříve nějaké peníze?Nebo bydleli společně a ona po něm nechtěla peníze ne bydlení?
Je bohužel moc a moc otázek a odpovědí,proč to bylo či mohlo být.Ale určitě ty nemáš nárok cokoli řešit.Ty otázky a odpovědi jsou spíše k tomu,aby si lépe pochopila situaci a zjistila proč to tak bylo.Ne proto,aby si hledala nějakou spravedlnost a zjišťovala,zda máte „nárok“ od jeho matky peníze žádat.
Přispívat na domácnost-to je jen otázka vás dvou,vašeho hospodaření a vaší domluvy.Ale to je nezávisle na půjčených penězích.A takovou otázku jste měli mít vyřešenou dříve,než se rozhodnete pro miminko-předem vědět,jak si kdo z vás situaci představuje.Potom by se předešlo neschodám,které nyní jsou a zbytečně vám kazí vztahy.Určitě si musíte předem určit,zda hospodařit společně,odděleně.A kdo co bude platit,kdo co bude kupovat.

Díky za reakci, já jsem teda nikdy neutratila tolik penez zbytecne a rozhodne ne treba 150 000, pravda je, že musíme sednout a znova probrat celkově jak budeme řešit finance dál.Inkaso jsme dřív platili napůl, pak jsme se domluvili, že on zaplatí inkaso a ja jidlo..ale jak říkám, to šlo, když jsem chodila do práce. Jinak opravy doma…to nejhrubší je opravené takže naštěstí teď nic není, ale na vybavovaní ¨třičtvrtiny bytu jsem dala peníze já. Co jsem měla naspořené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22256
27.3.11 13:51
mazlinky píše:
A navíc, já si myslím, že chlap je živitel a tudíž minimálně na jídlo přispívat má.

Ježkovy oči, Ty to pořád obracíš - nemá „přispívat“, má se podílet rovným dílem, na celé domácnosti!

A že Tvůj muž to nedělá, to jsi přece věděla - a měli jste si to pořešit před tím, než jste se rozhodli pro dítě.

Problém je prostě v tom, jak máte nastavené financování Vaší společné domácnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.3.11 13:51
Karllicka píše:
A proc rvete prachy do opravy ciziho baraku?

A když jsme manželé tak někde bydlet musíme…a na novej byt fakt nemáme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.3.11 13:54
Lizbeth píše:
mazlinky píše:
A teď když pominu toto tema tak jak se s ním vůbec začít bavit??? :nevim:
:?: :?: :?:
O čem jako?? Vy nekomunikujete??

No kvůli tomuto ne…když jsem mu před časem řekla že musíme finance prostě pořešit tak mi řekl, že je teda zvědavej jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.3.11 13:55

bydlet musíte, ale… kolik bereš na neschopence, víš kolik budeš mít mateřskou - máš na ni nárok? - jak dlouho chceš zůstat na rodičáku, kolik platíte šechno měsíčně, kolik on dává do domácnosti, co koupíte za výbavičku, kolik si každý necháte jen pro sebe… to jsou všechno otázky, které byste měli probrat, spočítat to a podle toho vymyslet financování. Jinak se ti může stát že zůstaneš na rodičáku s 3600 (nebo kolik to teď je), za to koupíš pleny (doufám, že počítáš, že pleny budou jeden z největších výdajů) a co budete jíst.....?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
27.3.11 13:55
BohunkaP píše:
mazlinky píše:
A navíc, já si myslím, že chlap je živitel a tudíž minimálně na jídlo přispívat má.

Ježkovy oči, Ty to pořád obracíš - nemá „přispívat“, má se podílet rovným dílem, na celé domácnosti!

A že Tvůj muž to nedělá, to jsi přece věděla - a měli jste si to pořešit před tím, než jste se rozhodli pro dítě.

Problém je prostě v tom, jak máte nastavené financování Vaší společné domácnosti.

Jasně, máme už od samýho začátku špatně nastavenej systém financování. Jsem si toho vědoma..jen aby si to uvědomil i on

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
27.3.11 13:56

Ahoj,
přestaň řešit kam a proč zmizely peníze tvého manžela, zvlášť když to byly peníze jeho a ne vaše a v té době jste se neznali.
Spíš si sedněte spolu v klidu a sepište si jaké máte příjmy a jaké výdaje a kolik kdo platí. Prostě se domluvte na financování. Taky by se mi nelíbilo táhnout jídlo, drogerii atd. z nemocenské. Ale to je o domluvě s vámi. Podmínky se změnily, tak se musíte přizpůsobit. A jestli jste v mínusu, tak se budete muset víc uskromnit nebo si najít nějaký přivýdělek. Do půjčky jste šli s tím, že na to máte, tak jste měli přemýšlet i víc do budoucna a udělat si rezervy. Řešit zpětně, co mělo nebo nemělo být je teď na nic.
Nebo si sedni sama a sepiš to, přece víš, kolik bere a kolik dáte měsíčně na všechny výdaje?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
27.3.11 13:58

Neházej flintu do žita..Prostě si sednete ,na papír napíšete veškeré NUTNÉ výdaje ( splátka do banky, jídlo, inkaso, pojistné telefon… a ostatní)..Porovnáte s tím co máte za příjem a znovu přerozdělíte to, jak kdo co financuje a kde by se dalo ušetřit..Co si můžete koupit později, co musíte co nejdříve atd..
Já myslím, že když jste teprve dva , náklady na živobytí ještě nejsou tak veliké, abyste to nedali nějak smysluplně dohromady..Hlavně se musí chtít - bez emocí, vyčítání a s dobrou náladou, že když se chce, všechno jde..zahodte vzpomínky na peníze, které byly a nejsou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí