Manzel chce pridavky na dite pro sebe

Anonymní
27.10.19 21:35

Manzel chce pridavky na dite pro sebe

Prosimvas, reknete mi, ze jsem normalni. Manzel vydelava pres 100 tisic kazdy mesic. Ja jsem na materske. Nezijeme v Cr. Totalne jsme se pohadali, ze pry mi staci rodicovsky prispevek a ze pridavky na dite budou chodit na ucet jemu. Ta castka dohromady je asi 500 euro. On rika, ze mi staci 300 a zbytek chce na ucet on. Pripadam si ponizena, obzvlast kdyz vydela kolik vydela. To snad nemam pravo na vlastni penize? Na penize, ktere utratim ja podle sveho uvazeni za nase dite? Je mi z toho do breku. Vubec bych to do nej nerekla… On se stylizuje cim dal vic do role zivitele a ja jsem pro nej asi jen putka domaci. :( Musim se na vsechno ptat, o vsechno mu rikat.. Beda jak koupim neco o cem on nevi. Pro sebe jsem si nekoupila nic ani nepamatuju..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4928
27.10.19 21:37

Tady nikdo nemůže vědět, jakou máte dohodu o penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.10.19 21:39
@Anonymní píše:
Prosimvas, reknete mi, ze jsem normalni. Manzel vydelava pres 100 tisic kazdy mesic. Ja jsem na materske. Nezijeme v Cr. Totalne jsme se pohadali, ze pry mi staci rodicovsky prispevek a ze pridavky na dite budou chodit na ucet jemu. Ta castka dohromady je asi 500 euro. On rika, ze mi staci 300 a zbytek chce na ucet on. Pripadam si ponizena, obzvlast kdyz vydela kolik vydela. To snad nemam pravo na vlastni penize? Na penize, ktere utratim ja podle sveho uvazeni za nase dite? Je mi z toho do breku. Vubec bych to do nej nerekla… On se stylizuje cim dal vic do role zivitele a ja jsem pro nej asi jen putka domaci. :( Musim se na vsechno ptat, o vsechno mu rikat.. Beda jak koupim neco o cem on nevi. Pro sebe jsem si nekoupila nic ani nepamatuju..

A jak jste fungovali před svatbou a dítětem? Pokud by peníze utratil za potřeby dítěte nebo je spořil na jiném účtu, neměla bych s tím problém. U nás si o přidavcích můzeme nechat zdát a disponujeme menší výplatou. A i tak dítěti spoříme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
27.10.19 21:39

...

Tak jestli sis vzala nějakého opáleného novoněmce, tak se nediv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.19 21:40

@MrsNorris Me spis zajima jestli je i u ostatnich normalni, ze to muz citi tak, ze by to melo byt napul. Ze pry je to i jeho dite a melo by to byt rozdelene napul… Zajima me jak to chodi u jinych rodin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.19 21:41

@Tecumseh nevzala. Oba jsme cesi..

• Citovat
  • Upravit
59408
27.10.19 21:42

A ty platíš co vše? Proč to chce mít na svém účtu? když je potřeba zaplatit něco navíc tak nedá? Je to blbý jestli on si koupí cokoliv chce a ty jako chudá příbuzná. Pokud to co máš máš jen pro sebe tak by to mělo stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
27.10.19 21:43
@Anonymní píše:
@MrsNorris Me spis zajima jestli je i u ostatnich normalni, ze to muz citi tak, ze by to melo byt napul. Ze pry je to i jeho dite a melo by to byt rozdelene napul… Zajima me jak to chodi u jinych rodin.

proč napůl, vždyt jsou to peníze na dítě ne pro rodiče jako kapesné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.19 21:45

@Markéta80 ja zatim ted nic. Ty penize jsem chtela pouzivat pro sebe a pro dite, kdyz bude cokoli potreba koupit, tak ze to koupim ja a nebudu muset cekat na nej. Obleceni, ted aktualne treba fusak, kombineza.. Ale treba i drogerie, jidlo.. Proste vse co by bylo aktualne potreba.

• Citovat
  • Upravit
37144
27.10.19 21:46

Nevím co Teda máte v Německu za přídavky, u nás má chlap děti akorát na daně. Ale my máme účet společný, takže se na nic neptám a nakupuju a hospodařím s penězma víceméně jenom já. On spíš nechá poslat peníze na účet, sem tam si natankuje nebo koupi svačinu, ale jinak mám veškerý příjmy na starost já. Taky by mě štvalo se doprošovat o každou korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
27.10.19 21:46
@Anonymní píše:
@Markéta80 ja zatim ted nic. Ty penize jsem chtela pouzivat pro sebe a pro dite, kdyz bude cokoli potreba koupit, tak ze to koupim ja a nebudu muset cekat na nej. Obleceni, ted aktualne treba fusak, kombineza.. Ale treba i drogerie, jidlo.. Proste vse co by bylo aktualne potreba.

Proč pro sebe? Kdybych dostala peníze pro dítě, neutrácím je za sebe 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.19 21:47

My s jednim prijmenim zavedli jeden ucet. Mimopotravinove nakupy si rikame, ale jinak neresime, jestli jeden utrati vic nebo min. Pravda, oba utratime spise mene :lol:

• Citovat
  • Upravit
3926
@Anonymní píše:
@MrsNorris Me spis zajima jestli je i u ostatnich normalni, ze to muz citi tak, ze by to melo byt napul. Ze pry je to i jeho dite a melo by to byt rozdelene napul… Zajima me jak to chodi u jinych rodin.

Asi by bylo vhodné mu vysvětlit, že přídavky na dítě jsou NA DÍTĚ a je úplně jedno komu chodí, protože jsou k tomu aby se nakoupilo pro dítě. Není jediný důvod proč by měly chodit jemu, když je dostatečně zajištěný zatímco ty si o peníze evidentně musíš říkat. Jaký má smysl nechat příspěvek posílat na jeho konto a pak somrovat jak žebrák?
Ono ne nadarmo se říká, že nejčastěji se partneři hádají kvůli peněz. Nechápu o co mu jde, že jako ty máš rodičák, který dostáváš jenom tak aby se neřeklo a on chce taky nějaké prachy „zadarmo“? Pokud ano, tak je to od něj dost sobecké, hnusné a vůbec to vypadá, že by tě chtěl odříznout jak od zdravého rozumu, tak peněz, abys náhodou nezdrhla i s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59408
@Anonymní píše:

V čem teda vidí problém? řekla jsi mu na co by to bylo? Pokud nic nekupuješ tak to dokážu pochopit. Ale to by se stačilo normálně domluvit a ty peníze vybrat a nechat je klidně v obálce a až dítě bude potřebovat bundu, boty tak že se to zaplatí z toho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.19 21:56

@LilyJane ja si kolikrat pripadam strasne ponizena, kdyz za nim tyden chodim aby pro ni neco koupil. A on vecne nema cas. Nebo je to moc drahy nebo se mu to nelibi. Ja proste nemuzu rozhodnout sama o tom co pro ni koupit. Nenecha me. A to me fakt strasne urazi, jak kdybych byla nesvepravna… A to pomijim, ze pro sebe na utratu nemam vubec nic. Ani cent…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky