Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všem
Manžel má hodně náročnou práci, odjíždí ráno v 7 a přijíždí večer okolo 20:00, někdy i déle. A jde mi o to, že máme dvě děti, se kterými jsem si nastavila nějaký systém, viz třeba, když je venku pod nulou mažu jim obličejíky krémem, když koupu mladšího syna (3 měsíce), tak v koupelně ještě přitápím atd., prostě takové běžné věci, co děláme denodenně. A co mě trápí, když se náhodou poštěstí a manžel přijede z práce dřív, tak si chce dělat věci po svém (třeba synovi v koupelně nepřitápět, nemazat obličeje, přijde mu to zbytečné), nerespektuje, že my jsme si vytvořili nějaký systém a podle mě nám ho nabourává a skoro vždy to skončí hádkou. Věřím, že kdyby byl doma více, tak bychom se na něčem dohodli, ale takto jsem si prostě zvykla, že jsem na vše sama a jeho tím, že mi to narušuje beru jako „vetřelce“. Nechci se dohadovat, ale zároveň mu nechci ustupovat…O důležitých věcech jako třeba, jaké dárky koupíme k vánocům a tak spolu diskutujeme, to ano. Ale zda mazat obličej a tak mi přijde, že je to spíše starost maminek a manžel " do toho nemá, co mluvit." Jak to funguje u vás? Co s tím?
Bud rada ze ho vykoupe
neresim, dle me je to prkotina. naucila hsem se nad spoustou veci mavnout rukou ![]()
Kvůli tomu se hádáte? Je to kravina, podívej se na to z jeho pohledu, jen ho prudíš co všechno dělá špatně. Děti to přežijou. A ty si musíš uvědomit, že holt tatínci a babičky jsou prostě na tohle „lepší“. Nezahlcují věčnýma příkazama.
Je to jejich otec, tak proč by do toho nemohl mluvit
Pritopit před koupáním můžeš sama, namazat obličej po koupání také, tak o co jde? ![]()
@Zuzlounek
On to bere jako CHLAP…ty mu ze syna vychováváš babu…přitopit, namazat…on to nebere jako ty, máma…jemu to může přijít zbytečné…zchoulostivělé…možná.
Souhlasim s Ivaneska. Bud to párkrát dite bez namazani prezije nebo ho domaz ty. A při topit můžeš taky
Neřešit, když nejde o život. Tohle mi nepřijde jeko důvod k hádce. Jsem ráda, když se manžel zapojí a nechám ho to dělat po svém.
Já tohle vůbec neřeším. Jsem ráda, když manžel hlídá a ať si malou oblíká, přebaluje a koupe, jak on chce. On taky nijak nekomentuje moje věci. Buď ráda, že ti pomůže a spíš si odpočiň a toto fakt neřeš. Když mu to budeš pořád říkat, nebude dělat už nic.
@Lonette píše:
Já tohle vůbec neřeším. Jsem ráda, když manžel hlídá a ať si malou oblíká, přebaluje a koupe, jak on chce. On taky nijak nekomentuje moje věci. Buď ráda, že ti pomůže a spíš si odpočiň a toto fakt neřeš. Když mu to budeš pořád říkat, nebude dělat už nic.
Dle mého jsi až moc citlivá tak se jednou nepřitopí no boože. Neřekla bych, že je to tak důležité.
Ber to z té druhé stránky CHCE ti pomoct kdejaký tatínek, by po práci hodil nohy nahoru a děj se vůle boží.
Když ti chce tak pomáhat, tak ho nech on si dělá svůj systém a věř, že ho moc nezajímá ten Tvůj mezitím co ti tak pěkně pomáhá, nebo se alespoň snaží udělej večeři, či kávu, nebo čaj a buď v pohodě
Buď ráda, že se občas vidí se synem víc a zbytek neřeš, řeš pouze život ohrožující věci. Ten čas co s ním tráví je důležitější než to jestli je v koupelně osmnáct nebo dvaadvacet.
Pokud ti to nedovolí, jakože na truc, tak to zavání bojem o moc a ne partnerstvím.
Pokud to prostě jen neudělá, tak bych se na to vybodla. Jeho vztah k malému a ochota o něj pečovat je důležitější, než vytopená koupelna (pokud tam ovšem nemáte 10°C).
@Zuzlounek tak ho nech, at si to teda dělá po svém. Jsou to jenom prkotiny, nic co by ohrozilo dítě na životě ![]()