Manžel hodně pracuje

1908
22.12.14 22:48

Manžel hodně pracuje

Ahoj všem :mavam: Manžel má hodně náročnou práci, odjíždí ráno v 7 a přijíždí večer okolo 20:00, někdy i déle. A jde mi o to, že máme dvě děti, se kterými jsem si nastavila nějaký systém, viz třeba, když je venku pod nulou mažu jim obličejíky krémem, když koupu mladšího syna (3 měsíce), tak v koupelně ještě přitápím atd., prostě takové běžné věci, co děláme denodenně. A co mě trápí, když se náhodou poštěstí a manžel přijede z práce dřív, tak si chce dělat věci po svém (třeba synovi v koupelně nepřitápět, nemazat obličeje, přijde mu to zbytečné), nerespektuje, že my jsme si vytvořili nějaký systém a podle mě nám ho nabourává a skoro vždy to skončí hádkou. Věřím, že kdyby byl doma více, tak bychom se na něčem dohodli, ale takto jsem si prostě zvykla, že jsem na vše sama a jeho tím, že mi to narušuje beru jako „vetřelce“. Nechci se dohadovat, ale zároveň mu nechci ustupovat…O důležitých věcech jako třeba, jaké dárky koupíme k vánocům a tak spolu diskutujeme, to ano. Ale zda mazat obličej a tak mi přijde, že je to spíše starost maminek a manžel " do toho nemá, co mluvit." Jak to funguje u vás? Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5130
22.12.14 22:51

Bud rada ze ho vykoupe :pankac: neresim, dle me je to prkotina. naucila hsem se nad spoustou veci mavnout rukou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
22.12.14 22:52

Kvůli tomu se hádáte? Je to kravina, podívej se na to z jeho pohledu, jen ho prudíš co všechno dělá špatně. Děti to přežijou. A ty si musíš uvědomit, že holt tatínci a babičky jsou prostě na tohle „lepší“. Nezahlcují věčnýma příkazama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.12.14 22:53

Je to jejich otec, tak proč by do toho nemohl mluvit 8-o Pritopit před koupáním můžeš sama, namazat obličej po koupání také, tak o co jde? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
22.12.14 22:53

@Zuzlounek :mrgreen: On to bere jako CHLAP…ty mu ze syna vychováváš babu…přitopit, namazat…on to nebere jako ty, máma…jemu to může přijít zbytečné…zchoulostivělé…možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
22.12.14 22:55

Souhlasim s Ivaneska. Bud to párkrát dite bez namazani prezije nebo ho domaz ty. A při topit můžeš taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.12.14 22:56

Neřešit, když nejde o život. Tohle mi nepřijde jeko důvod k hádce. Jsem ráda, když se manžel zapojí a nechám ho to dělat po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
22.12.14 22:56
To můžu, o to nejde…jde o to, že on dělat nechce, takže mi to „nedovolí“ nebo jak to napsat…a já nechci, aby třeba 6× do týdne se synovi přitápělo a jednou ne. Prostě jsme si v těchto každodenních činnostech našli nějaký systém :nevim:
@Ivaneska píše:
Je to jejich otec, tak proč by do toho nemohl mluvit 8-o Pritopit před koupáním můžeš sama, namazat obličej po koupání také, tak o co jde? :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2693
22.12.14 23:04

Já tohle vůbec neřeším. Jsem ráda, když manžel hlídá a ať si malou oblíká, přebaluje a koupe, jak on chce. On taky nijak nekomentuje moje věci. Buď ráda, že ti pomůže a spíš si odpočiň a toto fakt neřeš. Když mu to budeš pořád říkat, nebude dělat už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Electrolux_EHM_4400
22.12.14 23:06
@Lonette píše:
Já tohle vůbec neřeším. Jsem ráda, když manžel hlídá a ať si malou oblíká, přebaluje a koupe, jak on chce. On taky nijak nekomentuje moje věci. Buď ráda, že ti pomůže a spíš si odpočiň a toto fakt neřeš. Když mu to budeš pořád říkat, nebude dělat už nic.
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
7065

Dle mého jsi až moc citlivá tak se jednou nepřitopí no boože. Neřekla bych, že je to tak důležité.
Ber to z té druhé stránky CHCE ti pomoct kdejaký tatínek, by po práci hodil nohy nahoru a děj se vůle boží.
Když ti chce tak pomáhat, tak ho nech on si dělá svůj systém a věř, že ho moc nezajímá ten Tvůj mezitím co ti tak pěkně pomáhá, nebo se alespoň snaží udělej večeři, či kávu, nebo čaj a buď v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2767

Buď ráda, že se občas vidí se synem víc a zbytek neřeš, řeš pouze život ohrožující věci. Ten čas co s ním tráví je důležitější než to jestli je v koupelně osmnáct nebo dvaadvacet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
22.12.14 23:09

Pokud ti to nedovolí, jakože na truc, tak to zavání bojem o moc a ne partnerstvím.

Pokud to prostě jen neudělá, tak bych se na to vybodla. Jeho vztah k malému a ochota o něj pečovat je důležitější, než vytopená koupelna (pokud tam ovšem nemáte 10°C).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.12.14 23:10

@Zuzlounek tak ho nech, at si to teda dělá po svém. Jsou to jenom prkotiny, nic co by ohrozilo dítě na životě ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
22.12.14 23:13

@Zuzlounek ještě by mě zajímalo, jakým způsobem ti brání? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie