Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nehledej za vším problém. Prostě byla chvíli bez tebe a miminka a byla tam středem pozornosti. A je teda dost smutný, že ti vadí, že má tvůj manžel dobrý vztah se svými rodiči.
Tohle bych teda jako prkotinu neviděla. Evidentně jí to někdo fakt natlačil do hlavy.
„Pojď sem chudáčku, maminka na tebe teď nemá čas, viď/nemá tě ráda… bla bla bla“ záleží na tom, proč se tchýně a zakladatelka nemají rády.
Promluvila bych s manželem.
Je ještě malá, to děti dělají…
Nic proti tobě
Nehledej tam problém, buď ráda že sis mohla chvilku odpočnout
@Anonymní píše: Více
Co manzel na to? On je snad ten dospely, co tam s ni jel.
Tohle dělala tchýně taky, cpala synovi do hlavy, že jsme si pořídili mimino, protože nám nestačí a nemáme ho rádi. Ale manžel byl a je na mé straně, takže ji umravnil. Teď se vidíme tak 4× za rok na 2 hodiny a stačí.
Ale u tebe jsem nepochopila, jak je manžel proti tobě.
Promluv si s manželem jestli se něco nestalo a s dcerou si promluv. Vysvětluji, že ji máš ráda pořád stejně. Třeba se dcerce jen stýskalo. Děti to řeknou pak všelijak. Můj syn dnes byl na mladšího naštvaný a chtěl ať ho hodím do kotla. Taky mě chtěl mít jen pro sebe. Bouchl mě a byl na mě naštvaný, že mu nemůžu dát všechnu pozornost. Za chvíli bylo zase dobře. ![]()
@Snorlaxik nikdy jsem neřekla, že mi to vadí..jen bohužel mě a dceru párkrát vyměnil za maminku, když jsme ho potřebovali
@Vada v poslední době máme dost neshody takže cokoliv řeknu tak nesouhlasí, ze vším má problém a vždy měl radši mamku jak mě, cokoliv řekla tak bylo svaté a když jsem řekla něco já tak bylo špatně
Ty jsi trochu drama qeen, viď. Jasně, za dvě hodiny zpracovali dceru tak, že k tobě kvůli tchýni nechce a všichni jsou proti tobě.
Tak to asi tak hrozný nebylo, když sis s ním udělala další ![]()
To pro Tebe byla asi nejdůležitější indicie si s ním udělat 2 děti za sebou. Gratuluji.
Teď vážně, děti tohle dělají. Mohl jí něco někdo říci, ale taky nemusel. Příště jeď s nimi, ať to máš pod dohledem
Ale myslím si, že takhle malé dítě jen tak nezmasíruješ za 2 hodiny, to je blbost.
Děti jsou na světě, zpátky to nevrátíš. S takovým mužem, který se nedovede odpoutat od původní rodiny, je těžké pořízení. On a jeho rodiče by neměli mezi sebe vpustit žádný cizí element. Měli by žít ve třech a manželky, které jsou mezi nimi nešťastné, by měli mít šanci na klidnější vztah s někým jiným. Když uhodíš na manžela, bude se zastávat rodičů, přitom u dcery jistě celou dobu nebyl, když uhodíš na tchýni, budeš za magora, se kterým cloumají hormony. Nevím, zda bys to zvládla a dotáhla, ale až muž pojede příště, dej mu s sebou na návštěvu miminko. S odstříkaným nebo sušeným mlékem. S plenkami, oblečky. Až se tě zeptá, jestli ses nezbláznil a, tak mu pověz, že malá minule z návštěvy přijela smutná, říkala, že máš radši miminko a že tedy jdeš s malou do kina, do herny, nevím kam, a že si to odpoledne užijete spolu. A může se tvářit, jak chce. A oni můžou mluvit, o čem chtějí. Samozřejmě, když nebudeš doma, nebude udělaná večeře a i vypráno, jelikož se zastavíte určitě cestou v cukrárně, no to bude muset muž ještě večer zabrat, než děti uložíte a všechno uděláte. To všechno bys jistě stihla, kdyby byl mamánek chlap na svém místě a návštěvy s dcerkou u rodičů lépe zvládal.
Ja si presne vybavuju, jak mi babicka rikala, ze me mamka uz nema rada, ze ma miminko. Byly mi 4 roky. Taky mela s mamkou rozepre. A rikala mi, at zustanu u nich, ze oni me radi maji. A mamka si dodnes pamatuje co to se mnou tehdy udelalo, ze jsem tomu proste verila.
Tak jen tak, ze i babky muzou byt pekne mrsky…
Manžel s dcerou (2,5) jel ke svým rodičům (nemáme se v lásce, bohužel manžel je mamanek trošku tak on si návštěvy vyžaduje..tentokrat jsem s nimi nejela) a když se po dvou hodinách vrátili tak dcera za mnou vůbec nechtěla jít a stále opakovala že ji nemám ráda a že mám jenom miminko (měsíc). Dceři přitom ji dávám veškerou pozornost, snažím se jí zapojovat do všeho, před tím problém nebyl tak nevím co si o tom myslet 😔 jestli jí někdo něco cpal do hlavičky nebo to přišlo samo? Co si myslíte?