Manžel mě nechce pustit do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22463
10.1.22 07:26

Letos v zari nastoupilo i mladsi dite do skolky, takze je tam mam obe a teda hruza. Odchodily 3 tydny a pak mesic doma- zanet prudusek. A pak mladsi stridave 2 dny skolka, 5 dni doma, 3 dny skolka, 7 dni doma. Vic doma nez ve skolce. Takze predstava, ze budu se 2 detmi ve skolce na plno pracovat mi prijde celkem nerealna, paklize nemate plne funkcni babicky, ktere se chteji a umeji postarat o nemocne dite/deti. My to lepili, jak to slo a to delam na 4hod./den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35754
10.1.22 07:33

Do práce bych šla. Akorát jak píší ostatní. Pokud nemáš někoho na hlídání tak na plno to bude těžký. Dcera byla teď po 3 týdnech nemoci týden ve školce a v pátek začala mít opět rýmu. A ted ti to dite do skolky ani s rymou nevezmou. A tak to mají teď skoro všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.1.22 07:58

Heleo o tom co chceš dělat se svým životem primárně rozhoduješ ty. Na to fakt manžel nemá nárok už tak cca 100 let.

V okamžiku kdy mu „vyhovíš“, tak z tebe bude frustrovaná osoba a ten problém co teď zkouší manžel řešit tím, že tě chce zavřít doma jen vygraduje.

Nemá smys si ani „postavit hlavu“ - potřbeujete se dohodnout. Tedy mistr se musí smířit s tím, že jaksi nejsi jeho domácí spotřebič a máš svoje vlastní potřeby a ty se netýkají jen plnění přání. Zároveň tedy by měl být schopný reflektovat, proč si najednou vymyslel něco takového a proč chce protlačit svoje přání tebe omezovat proti tomu, co jste měli domluvené a co chce on.

Pokud se bojí, že mu budeš v práci nevěrná, tak to teda má daleko více příležitostí nudící se panička bez práce, než kadeřnice.

A teda dětem školka, minimálně na jeden rok před školou dost pomáhá v tom adekvátním zrání, zejména emocionálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
10.1.22 08:00
@VitaminC píše:
Ty bez do prace a manzel se bude muset zapojit. Ty komenty tady jsou jak z minuleho stoleti.

Jsou, ale kdyby ona chtěla zůstat doma, tak nevím nevím, jak by tahle diskuze probíhala.
Zakladatelko, vrat se do praxe, když chceš. Tohle bych vůbec neřešila. Můžeš si opravdu nastavit pracovní dobu podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
10.1.22 08:08
@Anonymní píše:
Zdravím, zakládám diskuzi protože bych chtěla znát názor a pohled od žen i od mužů pokud tu nějací jsou. S manželem jsme spolu 10 let, máme dvě děti 3 a 2. Před dětmi jsem pracovala jako kadeřnice, v salonu který máme s kolegyněmi v pronájmu, ale každá vydelavame sama má sebe. Ani jedno z našich dětí nechodí do školky ( syn nebyl dostatečně vyzrálý ) máme v plánu je tam dát oba příští rok najednou a já bych se chtěla na plno vrátit do práce. Celou dobu co jsem s dětmi doma jsem ve své práci pokračovala doma se svými stálými zákaznicemi. Občas jsem do salonu zašla ale v době vl. opatření to stejně moc nešlo. A teď k věci manžel prostě nechce abych se vracela do práce prý mám být doma a děti prý do školky dávat nemusíme na celý den prý postaví na adaptaci jen dopoledne. Bavíme se o tom spolu už několik let a bylo v plánu že až půjdou do školy já začnu plně pracovat. Jenže poslední měsíce to mezi námi skončí žádnou manžel má představu že budu žena v domácnosti a peníze vydělá pouze on. Jako jo peníze vydělává slušně ale já nechci být závislá na jeho příjmech a hlavně mi prace chybí a chci dělat co mě baví vždyť péči o domácnost i o děti zvládnu úplně stejně jako do teď. Na toto mi manžel odpoví že chce abych si děti užívala dokud to jde a prý i aby si děti užili co nejhezčí dětství s maminkou a tatínkem a ne s řezaná ve školce na celý den. Že prý si mám občas donést zákazníci domu. A můj dotaz je proč otočil když jsme měli plán ještě před dětmi? Mám si postavit hlavu a nebo mu vyhovět? Jako finančně na tom zle nebudeme ale jde mi i o děti potřebují poznat i jiné prostředí a nové kamarády. Prosím anonim mám tu známé..

Za mě je teda nejvíc varovné to „nechce mě PUSTIT“, na to bych si dával obzvláště pozor. A ty manipulativní kecy, aby sis „užívala“ děti a prý i aby si děti užili co nejhezčí dětství s maminkou a tatínkem :roll: Nemusíš se hnát do práce úplně naplno, ale rozhodně bych do ní šel, děti dal do školky určitě, ať si zvykají na kolektiv, no a pokud tatínkovi tak moc záleží na tom, aby si děti užili co nejhezčí dětství s maminkou a tatínkem, tak doufám, že chodí z práce nejpozději ve tři a jde si s nima uživat :mrgreen: :dance: a jestli ne, ať s tím co nejdříve začne, aby mu to neuteklo :jazyk: :andel:

• Citovat
  • Upravit
2379
10.1.22 08:09

Finančně závislá na partnerovi bych být nechtěla, to nepřináší dobrotu. Na druhou stranu souhlasím s tím, že s malými školkovými dětmi je návrat na plný úvazek dost risk. Taky teď řeším návrat do práce a zatím si netroufám na víc než pár hodin týdně z domova.

Pro začátek je nějaký malý úvazek ideální. Navíc práce v malých dávkách člověka víc baví, než když je to každodenní opruz od rána do večera. Postupně si můžeš práci přidávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.1.22 08:13

@annali tak oni kadeřnice nejsou většinou zaměstnankyně, ale pokud nemají vlastní prostory, tak si někde „pronajímají“ křeslo. A pokud zakladatelka neřeší peníze, tak ji stačí pro začátek pár hodin týdně pro pravidelné zákaznice a postupně si budovat novou klientelu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2379
10.1.22 08:16
@Ou píše:
@annali tak oni kadeřnice nejsou většinou zaměstnankyně, ale pokud nemají vlastní prostory, tak si někde „pronajímají“ křeslo. A pokud zakladatelka neřeší peníze, tak ji stačí pro začátek pár hodin týdně pro pravidelné zákaznice a postupně si budovat novou klientelu.

Tak jasně. Použila jsem blbě slovo úvazek, ale jinak jsem myslela přesně to, co píšeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.1.22 08:19

Záleží jak to cítíš ty :)..Dneska snad žijeme v moderní době a nemusíme se podřizovat mužům :).Já tedy osobně byla s oběma holkama doma do 4let, ale záleží jak to cítíš ty ne ostatní :).Děti školku do budoucna potřebují :).Ať se daří :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
10.1.22 08:24

Jako kadernice si můžeš naplánovat zákaznice jak chceš, normálně bych sla do práce, nějaký den bych si naplánovala jen dopoledne, aby deti mohly jít domů po o, jindy třeba do pul 3 aby nemusely že skolky jako poslední.. Ja jsem rada, že tam moje deti nemusí být denně první a odcházet poslední.. Což by bylo kdybych musela denně vodit a vyzvedávat já, muž dělá na směny, tak je super, že může nějaký dny vyzvednout hned po o.
No a jelikož píšeš, že tvůj muž říká, že si maj děti užívat čas s maminkou a tatínkem, tak s maminkou můžou být po obědě a jak přijde z práce, budou si užívat tatínka a ty můžeš udělat nějaký zákaznice, co chtěj jen pristrihnout, bez barvení atd. :lol: na tohle je ale ideál To stříhání doma, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
10.1.22 08:25
@Oriseka píše:
Letos v zari nastoupilo i mladsi dite do skolky, takze je tam mam obe a teda hruza. Odchodily 3 tydny a pak mesic doma- zanet prudusek. A pak mladsi stridave 2 dny skolka, 5 dni doma, 3 dny skolka, 7 dni doma. Vic doma nez ve skolce. Takze predstava, ze budu se 2 detmi ve skolce na plno pracovat mi prijde celkem nerealna, paklize nemate plne funkcni babicky, ktere se chteji a umeji postarat o nemocne dite/deti. My to lepili, jak to slo a to delam na 4hod./den.

Ale ona dělá sama na sebe, o peníze jim nejde, tak v pripade nemoci s nima doma bejt může :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
10.1.22 08:44

Zůstala bych doma s tím, že mi od manžela měsíčně přistane na mém účtu cca 15 tisíc z toho důvodu, že ty doma odvádíš práci, za kterou nic nedostáváš. A i bych mu řekla, že mi ta absolutní finanční závislost na něm přijde nepřípustná.
Myslím si, že ti tu práci nakonec dovolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 08:45

Jo, jo, kadeřnice. Tolik možností. Znám dobře dvě a obě už byly nevěrné. Asi ti moc nevěří, ale třeba chce jen doma hospodyňku. To si musíte vyříkat Vy. Běž do práce a uvidíš. To dáte :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Uslava
10.1.22 08:53
@Russet píše:
Já bych zkusila jen pár zákaznic, děti mohou často marodit a budeš muset zůstávat doma. Protože otec dětí by asi kašlíky doma nezvládl.

Proč by tatík kasliky nezvládl? Je rodič druhé kategorie?

• Citovat
  • Upravit
Uslava
10.1.22 08:54
@Magical-eyes píše:
Zůstala bych doma s tím, že mi od manžela měsíčně přistane na mém účtu cca 15 tisíc z toho důvodu, že ty doma odvádíš práci, za kterou nic nedostáváš. A i bych mu řekla, že mi ta absolutní finanční závislost na něm přijde nepřípustná.
Myslím si, že ti tu práci nakonec dovolí.

Dobrý nápad.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí