Manžel mě nechce pustit do práce

Anonymní
10.1.22 00:13

Manžel mě nechce pustit do práce

Zdravím, zakládám diskuzi protože bych chtěla znát názor a pohled od žen i od mužů pokud tu nějací jsou. S manželem jsme spolu 10 let, máme dvě děti 3 a 2. Před dětmi jsem pracovala jako kadeřnice, v salonu který máme s kolegyněmi v pronájmu, ale každá vydelavame sama má sebe. Ani jedno z našich dětí nechodí do školky ( syn nebyl dostatečně vyzrálý ) máme v plánu je tam dát oba příští rok najednou a já bych se chtěla na plno vrátit do práce. Celou dobu co jsem s dětmi doma jsem ve své práci pokračovala doma se svými stálými zákaznicemi. Občas jsem do salonu zašla ale v době vl. opatření to stejně moc nešlo. A teď k věci manžel prostě nechce abych se vracela do práce prý mám být doma a děti prý do školky dávat nemusíme na celý den prý postaví na adaptaci jen dopoledne. Bavíme se o tom spolu už několik let a bylo v plánu že až půjdou do školy já začnu plně pracovat. Jenže poslední měsíce to mezi námi skončí žádnou manžel má představu že budu žena v domácnosti a peníze vydělá pouze on. Jako jo peníze vydělává slušně ale já nechci být závislá na jeho příjmech a hlavně mi prace chybí a chci dělat co mě baví vždyť péči o domácnost i o děti zvládnu úplně stejně jako do teď. Na toto mi manžel odpoví že chce abych si děti užívala dokud to jde a prý i aby si děti užili co nejhezčí dětství s maminkou a tatínkem a ne s řezaná ve školce na celý den. Že prý si mám občas donést zákazníci domu. A můj dotaz je proč otočil když jsme měli plán ještě před dětmi? Mám si postavit hlavu a nebo mu vyhovět? Jako finančně na tom zle nebudeme ale jde mi i o děti potřebují poznat i jiné prostředí a nové kamarády. Prosím anonim mám tu známé..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
10.1.22 00:15

Mam tam hodně překlepů prosím jedná se o školku ne o školu :D zakladatelka.

• Citovat
  • Upravit
662
10.1.22 00:19

No myslim si, ze záleží hlavne na tobě, jak si to chces nastavit. Jestli chceš byt vice s detmi doma a nebo vice v praci. Souhlasim, ze deti bych si uzila doma dokud to jde, v praci pak budes jeste desitky let. Ale nekdo se do prace tesi, tak to je prece tvoje volba. Navic deti jsou první rok ve skolce casto nemocne, takze s nimi stejne budes hodne doma… nezijeme život ani tvuj, ani tveho muze. Musite si to vyrikat spolu, co vam budeme nejvice vyhovovat vsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
10.1.22 00:42

No, mně se to zdá brzy, ale stejně záleží na tobě. Chápu, že jako kadeřnice se potřebuješ vrátit docela rychle.
Ty první roky ve školce bývají děti dost nemocné. To asi manžel myslel, ne?

Ještě jednou bych s manželem promluvila, jak to myslí.

Pokud má mladší 2 roky, tak stejně ještě minimálně rok doma.
Třeba časem zjistíš, že to spojit jde, třeba nejde. Záleží, jak moc dobrá kadeřnice jsi. Když bude chybět učitelka týden ve škole, tak sice bude hrůza, ale zastoupí ji. Nemám tušení, jak to dělají kadeřnice.
Já než dostanu termín, tak je to cca dva měsíce a to objednávám hned při odchodu, pokud chci něco významného, tak hned jak se to dozvím, třeba i se čtyř měsíčním předstihem. Pokud mám kadeřnici nemocnou, stalo se mi to jednou, automaticky se z toho stal minimálně měsíc, než mě někam nacpala a to jsem byla, ráda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.1.22 00:50

Jako kadernice si muzes praci naplanovat, jak chces, ne?
Zacala bych pozvolna nejakym polovicnim nasazenim, aby mi na deti zbyl cas. Byt ve skolce do zaviracky, to mi prijde pro deti docela smutne, pokud to vylozene neni nejak nutne.
Nebo fakt chces makat od nevidim do nevidim..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.1.22 00:59

Já bych zkusila jen pár zákaznic, děti mohou často marodit a budeš muset zůstávat doma. Protože otec dětí by asi kašlíky doma nezvládl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8042
10.1.22 01:02

„Buď doma, já budu vydělávat“ často končí špatně. Alespoň co znám případy z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10943
10.1.22 01:05
@rmot píše:
„Buď doma, já budu vydělávat“ často končí špatně. Alespoň co znám případy z okolí.

S tím souhlasím.
Pořádně bych diskutovala, jak je to myšleno. Zase se mi úplně nezdá, že tohle se mění jen tak, určité tendence k takové manipulaci jsou viditelné mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
10.1.22 02:36

Mate super praci, ze si muzete dopredu naplanovat pracovni dobu. Zkusila bych se vratit pozvolna. Proste jen nekolik zakaznic…
Ale vy si nejak platite mesicne kreslo - pronajem, nebo jak to je, ne? Tak aby jste nevydelavala jen na to…
Jinak souhlasim s @Russet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
10.1.22 04:41

Rozhodně jdi do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
10.1.22 05:44

Já myslím, ze teď to vidíš dost ruzove ( naplno se vrátit do práce). Deti mas malé a opravdu ve školce bývají často nemocné. Myslím, ze mas velkou výhodu zařídit si pracovní dobu po svém a skloubit práci a peci o deti dohromady, ne jak mnohé pracující ženy, Pevna prac. Doba 7:00-15:30 a hotovo. Jak zde bylo řečeno, napřed bych měla par zakaznic a postupně videla, jak situaci zvladam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
10.1.22 06:15
@Anonymní píše:
Zdravím, zakládám diskuzi protože bych chtěla znát názor a pohled od žen i od mužů pokud tu nějací jsou. S manželem jsme spolu 10 let, máme dvě děti 3 a 2. Před dětmi jsem pracovala jako kadeřnice, v salonu který máme s kolegyněmi v pronájmu, ale každá vydelavame sama má sebe. Ani jedno z našich dětí nechodí do školky ( syn nebyl dostatečně vyzrálý ) máme v plánu je tam dát oba příští rok najednou a já bych se chtěla na plno vrátit do práce. Celou dobu co jsem s dětmi doma jsem ve své práci pokračovala doma se svými stálými zákaznicemi. Občas jsem do salonu zašla ale v době vl. opatření to stejně moc nešlo. A teď k věci manžel prostě nechce abych se vracela do práce prý mám být doma a děti prý do školky dávat nemusíme na celý den prý postaví na adaptaci jen dopoledne. Bavíme se o tom spolu už několik let a bylo v plánu že až půjdou do školy já začnu plně pracovat. Jenže poslední měsíce to mezi námi skončí žádnou manžel má představu že budu žena v domácnosti a peníze vydělá pouze on. Jako jo peníze vydělává slušně ale já nechci být závislá na jeho příjmech a hlavně mi prace chybí a chci dělat co mě baví vždyť péči o domácnost i o děti zvládnu úplně stejně jako do teď. Na toto mi manžel odpoví že chce abych si děti užívala dokud to jde a prý i aby si děti užili co nejhezčí dětství s maminkou a tatínkem a ne s řezaná ve školce na celý den. Že prý si mám občas donést zákazníci domu. A můj dotaz je proč otočil když jsme měli plán ještě před dětmi? Mám si postavit hlavu a nebo mu vyhovět? Jako finančně na tom zle nebudeme ale jde mi i o děti potřebují poznat i jiné prostředí a nové kamarády. Prosím anonim mám tu známé..

To je můj sen, nemuset pracovat :D jsem teď skoro půl roku na mateřské, které předcházeli 3 roky na řodičáku. A to jsem přestala u prvního těhotenství pracovat už ve 2 měsíci kvůli silným nevolnostem.

Občas bych to doma nejradši zabalila a šla do práce, přijde mi to míň náročné, než péče o 2 děti :D

Jako jo užívat si čas s dětma je fajn ale mít po dlouhé době zase svůj normální příjem je taky moc fajn. A ty když nastoupíš do práce, tak už se nikdy nevrátíš domů? Užívat si dětí můžeš přece během volna a po práci. Upřímně já se těším až přestanu kojit a budu moct na delší dobu vypadnout z domu.

Školka? Ta dětem jen prospěje, budou tam se svýma vrtevníkama, budou se socializovat, učit se pracovat v kolektivu, budou mít různé aktivity atd. Prostě úplně něco jiného než doma. Já jsem sice na mateřský ale starší dcera do školky chodí. Má to tam ráda, čas strávený s dětma jí prostě nevynahradím ikdybych se stavěla na hlavu.

Manžela upřímně nechápu, můj chlap už se těší až budu domů zase nosit pořádný peníze :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11135
10.1.22 06:58

Možná se manžel někde dozvěděl, že budou děti ve školce hodně nemocné a nechce se mu podílet na péči? Jak se zapojuje teď? Co se domluvit, že už teď bys jedno nebo dvě odpoledne v týdnu odešla do salonu a on by se postaral o děti? Pak byste se mohli nějak domluvit jak dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13967
10.1.22 07:10

Pokid to není nezbytně nutné, tak bych nechtěla být závislá na partnerovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
10.1.22 07:16

Ty bez do prace a manzel se bude muset zapojit. Ty komenty tady jsou jak z minuleho stoleti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí