Manžel mě nechce pustit do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1785
10.1.22 08:54

Mě by zajímalo, když ty ženy takhle manžel živí, jestli za ně platí i důchodové pojištění a takové ty věci? Nebo prostě ta žena je opravdu jen doma, prd tomu rozumí, nic neumí a pak na důchod utře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
10.1.22 09:07

Asi nezbývá než manžela upozornit na to, že otrokarstvi skončilo a dokonce už mají ženy i nějaký ten pátek volební právo.
Buď se obava toho, že jakmile tě nebude mít bezpečné zavřenou doma, okamžitě ho podvedes (podle sebe soudím tebe) nebo si zvykl na pozici toho, kdo tahá za delší kus provazu a nechce se toho vzdát. Nebo si opravdu mysli, ze děti mají být doma s mámou do plnoletosti a vynucuje si to u tebe. Nebo se obava ztráty pohodlí, až se vrátíš do práce (bude se muset někdy starat o děti).
Ať ho ženě jakýkoli motiv, nedej se. Nemyslím si, že vztahu prospívá rozdělení roli, kdy jede porouci a druhý poslouchá.

• Citovat
  • Upravit
14313
10.1.22 09:27

@Malineka A pak chlap bude koukat že má žena tak nízký důchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3800
10.1.22 09:35
@Anny A píše:
No myslim si, ze záleží hlavne na tobě, jak si to chces nastavit. Jestli chceš byt vice s detmi doma a nebo vice v praci. Souhlasim, ze deti bych si uzila doma dokud to jde, v praci pak budes jeste desitky let. Ale nekdo se do prace tesi, tak to je prece tvoje volba. Navic deti jsou první rok ve skolce casto nemocne, takze s nimi stejne budes hodne doma… nezijeme život ani tvuj, ani tveho muze. Musite si to vyrikat spolu, co vam budeme nejvice vyhovovat vsem.

Když můžeš být doma s dětmi a i si občas udělat zákaznici doma, tak je to podle mě ideální stav. Opravdu nemusíš cpát děti do školky hned ve třech letech, když nemusíš. Jsou stejně pořád nemocné, a i pro děti je lepší být doma s maminkou, než být v tak nízkém věku v kolektivu celý den. Udělala bych s manželem kompromis. Zůstala bych ještě jeden rok doma a děti dala do školky v jejich pěti, resp. čtyř letech. A i pak bych si nebrala plný úvazek. Nežeň se lačně do práce, ještě budeš pracovat celý život a ještě budeš vzpomínat, jak jsi byla s dětmi doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
10.1.22 09:44

Tak nejaky kompromis? Nez deti trochu odrostou, tak pracuj treba jen dopoledne a postupne pak muzes pridavat zakaznice..

Chapu obe strany, ony ty deti fakt rychle rostou. Mam ted kamaradku co dala ve dvou letech prcka do jeslicek jenom aby nebyla na menzelovi zavisla a kdyz vidim jak je uhonena kvuli par korunam… Navic se ji po malem styska, vida ho jen o vikendu, kazdy den je tam prcek az do 16:00.

Na druhou stranu je mi jasny, ze nechces zustat zavisla na manzelovi. Ja taky pujdu do prace az pujdou deti do skolky, ale jen na polovicni uvazek. Az budou vetsi, tak pak si zacnu plnit karierni sny. Na to je v zivote casu dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12741
10.1.22 10:01
@Malineka píše:
Mě by zajímalo, když ty ženy takhle manžel živí, jestli za ně platí i důchodové pojištění a takové ty věci? Nebo prostě ta žena je opravdu jen doma, prd tomu rozumí, nic neumí a pak na důchod utře?

Taky nad tím přemýšlím… Jestli ten chlap pak ženě platí sociální a zdravotní, když ji teda drží doma.

Jinak mně se moc nelíbí, jak to podává. Na můj vkus poněkud manipulativní a citově vyděračské.
A k otázce, proč otočil? Mně to nepřekvapuje. V mém okolí takhle „otočilo“ spousta chlapů, protože stav, kdy mají ženu doma, jim veskrze vyhovoval. Ne všichni asi byli vedeni žárlivostí a nedůvěrou, ale prakticky všichni si chtěli zachovat ten stav, kdy se po nich v domácnosti a kolem dětí prakticky nic nechce, protože tohle všechno obstará žena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
10.1.22 10:28

Ja bych se nrptala, zda me nekdo nekam pusti, nejsem dite, pokud to chces, udelej to, ale musite se domluvit jak to budete resit v pripade nemoci, to muze byt zezacatku problem, byva to caste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61092
10.1.22 10:37
@Uslava píše:
Proč by tatík kasliky nezvládl? Je rodič druhé kategorie?

Taky nechápu :nevim: mě nastoupilo dite teď poprvé v září do školky a jeste jsem s ním doma nebyla.. Jednou očr muž, a Jinak jsme to pokrylyc když měl zrovna volno, takže to nakonec víc odnáší on :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
10.1.22 10:39
@Kutil Tom píše:
Za mě je teda nejvíc varovné to „nechce mě PUSTIT“, na to bych si dával obzvláště pozor. A ty manipulativní kecy, aby sis „užívala“ děti a prý i aby si děti užili co nejhezčí dětství s maminkou a tatínkem :roll: Nemusíš se hnát do práce úplně naplno, ale rozhodně bych do ní šel, děti dal do školky určitě, ať si zvykají na kolektiv, no a pokud tatínkovi tak moc záleží na tom, aby si děti užili co nejhezčí dětství s maminkou a tatínkem, tak doufám, že chodí z práce nejpozději ve tři a jde si s nima uživat :mrgreen: :dance: a jestli ne, ať s tím co nejdříve začne, aby mu to neuteklo :jazyk: :andel:

Jenže ten název diskuze je poněkud manipulativní, protože ona sama píše, že manžel by chtěl, aby dělala na zkrácený úvazek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
10.1.22 10:51

Zakladatelko mám taky děti od sebe rok, nastoupily spolu do školky ve 3 a 4 letech a já na plný úvazek a byl to nejtěžší rok, co jsem zažila. Ráno je vypravit, hlavně třeba v zimě je to dost náročné, jedna druhou pošťuchují, začne jedna fňukat, že nechce, druhá se okamžitě přidá a poraď si se 2 vzpouzejícími se prcky. Když jsem pak ráno dorazila do práce, cítila jsem se na několikahodinový odpočinek a ne na to začít makat. Pak jsem už hledala jenom práci z domova s flexibilní pracovní dobou, protože jsem byla úplně vyčerpaná.
Pravda je, že každý má jiné děti a jinou práci, ale myslím, že manžel se na to dívá celkem rozumně a je to ochrana proti přetížení hlavně pro tebe…tak jdi do práce ze začátku jen na půl úvazku a uvidíš, přece u kadeřnice nemůže být problém si úvazek upravit operativně. Důvod, že nechceš být závislá na manželovi úplně nechápu, to sis pak asi neměla pořizovat děti, ne? Věčně malé nebudou, ale ty budeš mít příležitost pracovat ještě desítky let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
10.1.22 10:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.1.22 11:31
@Uslava píše:
Proč by tatík kasliky nezvládl? Je rodič druhé kategorie?

Já nevím. Chce po zakladatelce, aby se dál víc starala a užívala si. Nenavrhnul jí, ať v pondělí barví a střihá, že dohlédne na děti. Zaobalil to do užívání si dětí. Jednou ty děti do školky budou muset, poslední rok je povinný. A doma je, předpokládám, učit taky nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.1.22 11:35
@a12 píše:
Taky nechápu :nevim: mě nastoupilo dite teď poprvé v září do školky a jeste jsem s ním doma nebyla.. Jednou očr muž, a Jinak jsme to pokrylyc když měl zrovna volno, takže to nakonec víc odnáší on :lol:

Já jsem taky neměla tolik nemocné dítě, ale starali jsme se oba a nikdo mi neříkal, ať zůstanu doma, abych si dítě užila. On neřekl, jdi, nějak to poskládáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
10.1.22 11:42

Na jednu ti rozumí na druhou stranu, jak pracuje manžel?? Ono taky neni jen tak říct, zapojí se manžel, pokud chodí z práce v 7 a nebo jezd na služební cvesty a nebo, třeba jezdí kamionem je spousta zaměstnání.. Ne každý přijde ve tři na byt a padla..
Pokud by si byla na paragraf na tak malé dětmi sama, tak věřím, že bys stejně byla ráda, že si doma někoho ostříháš obarvíš..
Podle mě máš idelání možnost si naplánovat den s tím, že si domluvíš víc zakaznic.. Neříkám do práce nejít!!! dkyby to psala, žena co má děti třeba 3,5 let, zase je to už jiné, ale takto malé děti budeš mít pořád něco..
Mnoho žen do práce jde, - musí, ale taky hromada, znich mají v práci problémy, že zase jsou na paragrafu..potom vznikají právé hádky, kdo bude doma..
Pojkud je manžel doma, pracuje z domova, tak proč ne, pokud je věčně někde v tahu kvůi práci.. tak počítej s tím,,,že zase taková pohodička to nebude..
A argument, že se mohou střídat?? To vyšumí, protože každý v okolí ti pak odpoví, ale ten chlap donese víc peněz… jako mám děti 13 let, a 8 let, a vidím to za tu dobu od školky u kamarádek u známých, jak všichni jak se mají dva střídat, a když přijde k věci, tak okolí otočí, že chap nosí víc peněz co by seděl na paragrafu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
10.1.22 11:50
@Janasas píše:
Na jednu ti rozumí na druhou stranu, jak pracuje manžel?? Ono taky neni jen tak říct, zapojí se manžel, pokud chodí z práce v 7 a nebo jezd na služební cvesty a nebo, třeba jezdí kamionem je spousta zaměstnání.. Ne každý přijde ve tři na byt a padla..
Pokud by si byla na paragraf na tak malé dětmi sama, tak věřím, že bys stejně byla ráda, že si doma někoho ostříháš obarvíš..
Podle mě máš idelání možnost si naplánovat den s tím, že si domluvíš víc zakaznic.. Neříkám do práce nejít!!! dkyby to psala, žena co má děti třeba 3,5 let, zase je to už jiné, ale takto malé děti budeš mít pořád něco..
Mnoho žen do práce jde, - musí, ale taky hromada, znich mají v práci problémy, že zase jsou na paragrafu..potom vznikají právé hádky, kdo bude doma..
Pojkud je manžel doma, pracuje z domova, tak proč ne, pokud je věčně někde v tahu kvůi práci.. tak počítej s tím,,,že zase taková pohodička to nebude..
A argument, že se mohou střídat?? To vyšumí, protože každý v okolí ti pak odpoví, ale ten chlap donese víc peněz… jako mám děti 13 let, a 8 let, a vidím to za tu dobu od školky u kamarádek u známých, jak všichni jak se mají dva střídat, a když přijde k věci, tak okolí otočí, že chap nosí víc peněz co by seděl na paragrafu..

Pro mě třeba „paragraf“ znamená ztrátu cca 2.000 za den, nicméně si stejně OČR beru většinou já. Tedy skoro vždycky než většinou :D Ztráta se dá trochu zmenšit tím, že se proplácí i víkend, a případně kombinací s prací z domova, když to jde. Hlavně ta loňská domácí výuka, to bylo něco, stála mě sice dost peněz, ale nelituju :dance:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky