Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, užívat si dětmi jako jo. Plus pak se
starat o domácnost, dělat dětem zázemí a mammataxi až do patnácti… co si budem povídat, práce je to až až a nemít k tomu ještě 40 hodin výdělečné rachoty by fakt bylo super. Ale…
Já už jich takových rozváděla… zrovna jednu nedávno. X let pomáhala zdarma manželovi v jeho firmě, to ještě firma byla „naše”. Pak si našel milenku a honem se chtěl rozvést. Najednou byla firma jen „jeho,” veškeré zásluhy jí upřel, za celou dobu za ni neplatil ani korunu na důchodové pojištění. Paní šla několik měsíců na to do důchodu, výměra 7.000,– A horko těžko jsme z něj vyráželi aspoň něco, aby nepošla hlady pod mostem. To nechceš, fakt ne.
Manžel tě nemá co pouštět nebo nepouštět do práce. Nejsme ve středověku.
Nevěřila bych mu. On tě chce mít doma jen sám pro sebe a bude si užívat, že na něm budeš závislá. Podle mě je to sobec a vadí mu, že máš nějaké vlastní finance. Až budeš doma, tak se může stát, že tě od peněz začne pomalu odstřihávat a začne ti to vysvětlovat tím, že jako žena v domácnosti žádné peníze nepotřebuješ. Už v tuhle chvíli s tebou začíná manipulovat a tvrdí ti, že tvůj odchod ze zaměstnání bude vhodní převážně pro děti (protože ví, jak moc ti na nich záleží). Nejdřív nebude chtít, abys chodila do zaměstnání, pak ti kvůli dětem bude zakazovat koníčky a bude se to možná jenom zhoršovat. Takže si postav hlavu a řekni, že máš právo na vlastní vydělané peníze a že nechceš být závislá ženská v domácnosti, že máš na víc než být hospodyňkou bez peněz. A hned uvidíš, jak vylítne. Kdyby mi tohle chlap navrhl, tak by uviděl ten céres. Uvědom si, že v dnešní době nemá manžel žádné právo požadovat po manželce, aby se kvůli němu vzdala zaměstnání. Děti jsou jen jeho zástěrka.
Příspěvek upraven 16.01.22 v 17:59
@Andante píše:
Hele, užívat si dětmi jako jo. Plus pak se
starat o domácnost, dělat dětem zázemí a mammataxi až do patnácti… co si budem povídat, práce je to až až a nemít k tomu ještě 40 hodin výdělečné rachoty by fakt bylo super. Ale…Já už jich takových rozváděla… zrovna jednu nedávno. X let pomáhala zdarma manželovi v jeho firmě, to ještě firma byla „naše”. Pak si našel milenku a honem se chtěl rozvést. Najednou byla firma jen „jeho,” veškeré zásluhy jí upřel, za celou dobu za ni neplatil ani korunu na důchodové pojištění. Paní šla několik měsíců na to do důchodu, výměra 7.000,– A horko těžko jsme z něj vyráželi aspoň něco, aby nepošla hlady pod mostem. To nechceš, fakt ne.
To ale byla chyba také té ženy. Měla trvat na tom, že v té firmě bude třeba jen jako zaměstnaná, s veškerými odvody i platem. Takový model také často vidím, a nakonec jsou všichni spokojení.