Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A co říká, že je špatně? Máš pěknou vysportovanou postavou nenech se otrávit hloupýma řečma. Důležité je, že jsi ty spokojená (jsi?) sama se sebou a zdravá. Dala bych mu to jasně najevo, pokud by to nechtěl pochopit, tak by to asi muselo skončit.
Vzhledem k tomu, že fotka přidává, tak jsi docela dost hubená. Ne nezdravě, to určitě ne, ale ne každému se to musí líbit.
Vypadáš pěkně, pkud ti to vyhovuje, tak to neměň. Ale neměla by ses mít ráda podle toho, co o tom soudí tvůj přítel.
To je těžké, pro každého je hezké něco jiného. Můžeš být super modelka, ale když muž preferuje oplácanější selky se zadkem a prsama, nezavděčíš se. Objektivně jsi hezká, ale u mého přítele bys taky nepochodila.
Příspěvek upraven 09.01.22 v 17:13
Já bych se kvůli němu i “vyjedla”, jenže závodně běhám, jsem členem týmu a logicky … by to prostě nešlo a neběhalo. Přítel má nadváhu, ale nevadí mi to, i když vídám vysportovaná těla, jeho miluju i se vším co má a za jiným jsem se doposud neotocila … a jsme spolu 3 roky. Proto mě to mrzí ![]()
@Anonymní píše:
Dnes jsem tu četla diskuzi, kde měla paní problém, ze je moc hubená a nějak mi došlo, že u nás doma asi není vše úplně ok …
Dlouho jsem měla nadváhu, pak jsem zhubla a také jsem vyměnila nezdravý styl za sport. Mám i spoustu medailí, daří se mi. Ale můj muž mi neustále říká, že mám přibrat, vozí McDonald, Burger King, já to samosebou nechci jíst, protože je mi po tom těžko. Marné, koupí to znova.… Mám postavu podle mě v pohodě … viz foto
Kouknu se občas na Instagram, koho má na sledování … strašně často takové ty holky, co se fotí úplně nahé, něco jako rádoby influencerky, co se snaží nalákat lidi na prsa a zadek … a já neustále poslouchám, co je na mém těle špatně, až z toho mám pocit, že nevím jak ven. Uz několikrát smazal, když jsem řekla, ze mi to není příjemné s komentáři na mé tělo, ale situace se opakuje dokola a dokola … A já se chci mít ráda
Neprijde mi normalni, aby partner takhle resil Tvoji postavu a sledoval instagram jinych. Tohle snad resi pubertaci a ne dospeli lidi. At si najde tedy nekoho jineho, kdo bude mit postavu dle jeho gusta.
Jinak za me hubena nejsi, mas spise pansky typ postavy, nemas vyraznejsi pas, boky, zadek a nemas moc prsa, ale drobna a krehka taky nejsi. To je ale vedlejsi a normalni chlapi takhle postavu neresi, asi bude mit i jine vady.
@Anonymní píše:
Já bych se kvůli němu i “vyjedla”, jenže závodně běhám, jsem členem týmu a logicky … by to prostě nešlo a neběhalo. Přítel má nadváhu, ale nevadí mi to, i když vídám vysportovaná těla, jeho miluju i se vším co má a za jiným jsem se doposud neotocila … a jsme spolu 3 roky. Proto mě to mrzí
Ty by jsi se kvůli němu i vyjedla? Proč proboha. Měj takové tělo, jaké se líbí tobě. Takový vztah opravdu není zdravý, ty bys pro něj udělala i něco, co by ti přitížilo na zdraví a on tě ponižuje.
@Josefuna píše:
Neprijde mi normalni, aby partner takhle resil Tvoji postavu a sledoval instagram jinych. Tohle snad resi pubertaci a ne dospeli lidi. At si najde tedy nekoho jineho, kdo bude mit postavu dle jeho gusta.
Jinak za me hubena nejsi, mas spise pansky typ postavy, nemas vyraznejsi pas, boky, zadek a nemas moc prsa, ale drobna a krehka taky nejsi. To je ale vedlejsi a normalni chlapi takhle postavu neresi, asi bude mit i jine vady.
Neni hubená?
to fakt?
Tyjo, tohle me mrzi za Tebe, udelalas pro sebe obrovsky kus prace a muz to nedokaze ocenit, to je hrozne hloupe. Mas za co si sebe vazit!
Ale s muzem je to fakt pitome a radu nemam, muzes si s nim zkusit promluvit, ale nevim zda to pochopi a prijme Te takovou jaka ted jsi.
@Anonymní píše:
Já bych se kvůli němu i “vyjedla”, jenže závodně běhám, jsem členem týmu a logicky … by to prostě nešlo a neběhalo. Přítel má nadváhu, ale nevadí mi to, i když vídám vysportovaná těla, jeho miluju i se vším co má a za jiným jsem se doposud neotocila … a jsme spolu 3 roky. Proto mě to mrzí
To vubec! To prosim fakt nedelej. Ostatni maji pravdu kdyz To tu pisou ze vas vztah asi neni uplne zdravy.
@Barbucha3 píše:
Neni hubená?to fakt?
Myslela jsem, ze neni neprimerene hubena, jak ji tvrdi jeji partner.
Dle meho nazoru ma muzsky typ postavy, je to asi dano i tim sportem. Nema moc pas, boky, zadek a prsa. Je proste rovna. Nebo to odhaduju podle te fotky. A nohy spis silnejsi vysportovane. Pro me je tato postava nezenska.
@Anonymní píše:
Dnes jsem tu četla diskuzi, kde měla paní problém, ze je moc hubená a nějak mi došlo, že u nás doma asi není vše úplně ok …
Dlouho jsem měla nadváhu, pak jsem zhubla a také jsem vyměnila nezdravý styl za sport. Mám i spoustu medailí, daří se mi. Ale můj muž mi neustále říká, že mám přibrat, vozí McDonald, Burger King, já to samosebou nechci jíst, protože je mi po tom těžko. Marné, koupí to znova.… Mám postavu podle mě v pohodě … viz foto
Kouknu se občas na Instagram, koho má na sledování … strašně často takové ty holky, co se fotí úplně nahé, něco jako rádoby influencerky, co se snaží nalákat lidi na prsa a zadek … a já neustále poslouchám, co je na mém těle špatně, až z toho mám pocit, že nevím jak ven. Uz několikrát smazal, když jsem řekla, ze mi to není příjemné s komentáři na mé tělo, ale situace se opakuje dokola a dokola … A já se chci mít ráda
Ho vyměň, prudiče. S touhle postavou snadno seženeš jiného, co prudit nebude
![]()
@Josefuna píše:
Myslela jsem, ze neni neprimerene hubena, jak ji tvrdi jeji partner.
Dle meho nazoru ma muzsky typ postavy, je to asi dano i tim sportem. Nema moc pas, boky, zadek a prsa. Je proste rovna. Nebo to odhaduju podle te fotky. A nohy spis silnejsi vysportovane. Pro me je tato postava nezenska.
Jo tak, já myslela, že je oplacena nebo tak něco. Má svaly no. ![]()
Partner by vubec nemel resit tvoji postavu timto stylem. Neni normalni, aby byl takhle zamereny na postavu, ktera zadne nedostatky navic nevykazuje.
Jinak pro posouzeni postavy je lepsi dat fotku stojici, kde je videt zadek, pas a tvar nohou
Ale tva postava je naprosto v poradku.
On mě měl radši prý dřív - teď jsem posedlá běháním prý (v reálu - jím vyváženou stravu, jdu si po práci zaběhat, nebo do posilky + týmový tréning, on sám má svůj koníček - auto, kterému věnuje ještě více času než já hodině běhu nebo tréningu …), když jsem dobíhala teď poslední závod do cíle první ve své kategorii a 4. celkově, prošvihl to, protože četl něco na telefonu … Přitom já mu s autem, když mohu rada pomáhám a zajímám se …
… Mám postavu podle mě v pohodě … viz foto
Dlouho jsem měla nadváhu, pak jsem zhubla a také jsem vyměnila nezdravý styl za sport. Mám i spoustu medailí, daří se mi. Ale můj muž mi neustále říká, že mám přibrat, vozí McDonald, Burger King, já to samosebou nechci jíst, protože je mi po tom těžko. Marné, koupí to znova.