Manžel mě nechce pustit do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61094
10.1.22 11:59
@safina píše:
Zakladatelko mám taky děti od sebe rok, nastoupily spolu do školky ve 3 a 4 letech a já na plný úvazek a byl to nejtěžší rok, co jsem zažila. Ráno je vypravit, hlavně třeba v zimě je to dost náročné, jedna druhou pošťuchují, začne jedna fňukat, že nechce, druhá se okamžitě přidá a poraď si se 2 vzpouzejícími se prcky. Když jsem pak ráno dorazila do práce, cítila jsem se na několikahodinový odpočinek a ne na to začít makat. Pak jsem už hledala jenom práci z domova s flexibilní pracovní dobou, protože jsem byla úplně vyčerpaná.
Pravda je, že každý má jiné děti a jinou práci, ale myslím, že manžel se na to dívá celkem rozumně a je to ochrana proti přetížení hlavně pro tebe…tak jdi do práce ze začátku jen na půl úvazku a uvidíš, přece u kadeřnice nemůže být problém si úvazek upravit operativně. Důvod, že nechceš být závislá na manželovi úplně nechápu, to sis pak asi neměla pořizovat děti, ne? Věčně malé nebudou, ale ty budeš mít příležitost pracovat ještě desítky let.

Ale ona se ráno nemusí honit aby byla na sedmou v práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.1.22 12:02
@Janasas píše:
Na jednu ti rozumí na druhou stranu, jak pracuje manžel?? Ono taky neni jen tak říct, zapojí se manžel, pokud chodí z práce v 7 a nebo jezd na služební cvesty a nebo, třeba jezdí kamionem je spousta zaměstnání.. Ne každý přijde ve tři na byt a padla..
Pokud by si byla na paragraf na tak malé dětmi sama, tak věřím, že bys stejně byla ráda, že si doma někoho ostříháš obarvíš..
Podle mě máš idelání možnost si naplánovat den s tím, že si domluvíš víc zakaznic.. Neříkám do práce nejít!!! dkyby to psala, žena co má děti třeba 3,5 let, zase je to už jiné, ale takto malé děti budeš mít pořád něco..
Mnoho žen do práce jde, - musí, ale taky hromada, znich mají v práci problémy, že zase jsou na paragrafu..potom vznikají právé hádky, kdo bude doma..
Pojkud je manžel doma, pracuje z domova, tak proč ne, pokud je věčně někde v tahu kvůi práci.. tak počítej s tím,,,že zase taková pohodička to nebude..
A argument, že se mohou střídat?? To vyšumí, protože každý v okolí ti pak odpoví, ale ten chlap donese víc peněz… jako mám děti 13 let, a 8 let, a vidím to za tu dobu od školky u kamarádek u známých, jak všichni jak se mají dva střídat, a když přijde k věci, tak okolí otočí, že chap nosí víc peněz co by seděl na paragrafu..

Ale vyzkoušet by si to měl. Stačí, kdyť si zakladatelka na náledí zlomí nohu a půjde na OČR. Jestli nemají po ruce babičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
10.1.22 12:04

Asi si chce pojistit, že mu neutečeš, protože na něm budeš závislá.
Myslela jsi vůbec na opracované roky na důchod? Až tě manžel v 60 odkopne a ty zjistíš, že nedostaneš žádný důchod?
Můžeš jít pracovat jen na pár hodin denně, ale opět je tam ten aspekt výše důchodu. Malý výdělek = nízký důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
10.1.22 12:05
@Janasas píše:
Na jednu ti rozumí na druhou stranu, jak pracuje manžel?? Ono taky neni jen tak říct, zapojí se manžel, pokud chodí z práce v 7 a nebo jezd na služební cvesty a nebo, třeba jezdí kamionem je spousta zaměstnání.. Ne každý přijde ve tři na byt a padla..
Pokud by si byla na paragraf na tak malé dětmi sama, tak věřím, že bys stejně byla ráda, že si doma někoho ostříháš obarvíš..
Podle mě máš idelání možnost si naplánovat den s tím, že si domluvíš víc zakaznic.. Neříkám do práce nejít!!! dkyby to psala, žena co má děti třeba 3,5 let, zase je to už jiné, ale takto malé děti budeš mít pořád něco..
Mnoho žen do práce jde, - musí, ale taky hromada, znich mají v práci problémy, že zase jsou na paragrafu..potom vznikají právé hádky, kdo bude doma..
Pojkud je manžel doma, pracuje z domova, tak proč ne, pokud je věčně někde v tahu kvůi práci.. tak počítej s tím,,,že zase taková pohodička to nebude..
A argument, že se mohou střídat?? To vyšumí, protože každý v okolí ti pak odpoví, ale ten chlap donese víc peněz… jako mám děti 13 let, a 8 let, a vidím to za tu dobu od školky u kamarádek u známých, jak všichni jak se mají dva střídat, a když přijde k věci, tak okolí otočí, že chap nosí víc peněz co by seděl na paragrafu..

Muž taky bere o dost víc než já, přesto na paragraf šel.. I na tom paragrafu měl víc než já, já bych byla doma skoro zadarmo :mrgreen: domluvili jsme se na střídání a taky to dodržujeme, ale můj muž asi teda neni de.bil :nevim:
A Pokud zakladatelky manžel má na to, aby mohla bejt doma bez koruny, tak si určitě může dovolit jít na paragraf, když ona. Bude vydělávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24816
10.1.22 12:06
  • manžel nemá právo ti přikazovat, zda máš jít do práce nebo ne
  • nemáš žádnou povinnost trávit 5/6 či více let s 2 dětma doma
  • být závislá na příjmech partnera je cesta do pekla

Takže můj názor je zcela jasný! Nejsi dost důrazná, jinak by tohle na tebe nezkoušel! něco jiného jsou maminy, které být doma naplňuje a po práci netouží, klidně ať si doma vysedí důlek do sedačky.. ALE pokud chceš pracovat, nemá NIKDO právo ti v tom bránit a dávej si sakramentsky na jeho manipulace i do budoucna pozor!

U školky počítej s nemocností určitě, první rok bývá v modu týden doma/týden školka, u nás s dvojčaty fakt jo. pak už to bylo super. Nenechej si vzít vlastní život.
A jinak doma bych si udělala soukr. koutek jako „salon“ (má to tak kámoška kadeřnice a super) a už nyní bych si aspoň pár zákaznic týdně takhle řešila… nedej se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.1.22 12:07
@AnoNe píše:
Asi si chce pojistit, že mu neutečeš, protože na něm budeš závislá.
Myslela jsi vůbec na opracované roky na důchod? Až tě manžel v 60 odkopne a ty zjistíš, že nedostaneš žádný důchod?
Můžeš jít pracovat jen na pár hodin denně, ale opět je tam ten aspekt výše důchodu. Malý výdělek = nízký důchod.

To tady nikdo nevzpomněl. Každý řeší jen pár let kolem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31281
10.1.22 12:27
@Trojlístek píše:
S tím souhlasím.
Pořádně bych diskutovala, jak je to myšleno. Zase se mi úplně nezdá, že tohle se mění jen tak, určité tendence k takové manipulaci jsou viditelné mnohem dřív.

tak ono ro nemusí být jen o manipulaci - stačí rozvod (nebo dlouhodobá nemoc, úraz, invalidita, smrt partnera, nebo přijde o práci, nebo cokoliv), a ženská je nahraná. V CV se zrovna dobře nevyjímá, že posledních deset let byla případná žadatelka o práci v domácnosti.

Zakladatelko, za mě bych si „prosadila“ třeba „poloviční úvazek“. I děti potřebují socializaci, ty budeš pokračovat a zdokonalovat se v práci a nezakrníš. Tuplem pokud děláš sama na sebe a můžeš si s časem i „úvazkem“ operovat dle potřeby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
10.1.22 12:30

Byla bych doma do věku 4 let mladšího dítěte a brala si zatím pár zakaznic domu. Dát dítě ve věku dvou let do školky je moc brzy. Ve třech letech je to na hraně. Pak ale jdi bezpodmínečně do práce. Ne že z tebe bude manžel chtít mít za každou cenu ženu v domácnosti. Z toho už bych cítila určitou jeho touhu po ovladnuti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22499
10.1.22 12:33
@Hecate píše:
Taky nad tím přemýšlím… Jestli ten chlap pak ženě platí sociální a zdravotní, když ji teda drží doma.Jinak mně se moc nelíbí, jak to podává. Na můj vkus poněkud manipulativní a citově vyděračské.
A k otázce, proč otočil? Mně to nepřekvapuje. V mém okolí takhle „otočilo“ spousta chlapů, protože stav, kdy mají ženu doma, jim veskrze vyhovoval. Ne všichni asi byli vedeni žárlivostí a nedůvěrou, ale prakticky všichni si chtěli zachovat ten stav, kdy se po nich v domácnosti a kolem dětí prakticky nic nechce, protože tohle všechno obstará žena.

Zdravotni a socialni resi roztazeni rodicovskeho prispevku do 4 let ditete. U nas je to presne, jak pises. Manzel se nechce vzdat toho, ze valnou vetsinu veci kolem domacnosti a deti vyresim ja. Taky vydela dost a pracuje hodne hodin. Ja ale uz doma byt nechtela. Nakonec se to vyresilo zkracenym uvazkem, ale stejne se musi zapojovat vic a prijde mu to zbytecne, kdyz ten muj plat nutne nepotrebujeme. Navic ty caste nemoce a k tomu nova prace. Neni to snadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
10.1.22 12:41
@a12 píše:
Ale ona se ráno nemusí honit aby byla na sedmou v práci :nevim:

No já taky nemusela být někde v sedm, ale ty děti musely být do 8:15 ve školce tuším. A vůbec to nic nemění na tom, že to byl boj a byla jsem prostě unavená už ráno po příchodu do práce. A ona když bude mít domluvenou zákaznici, tak přece taky musí přijít včas, nenechá jí čekat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
10.1.22 12:55

Člověk by měl dělat, co ho baví a naplňuje…pokud ti to manžel zakazuje, nebo není schopný na to přistoupit, je to špatně. Navíc máš zaměstnání, kde jsi pánem svého času, takže já bych se manželem nenechala ovlivnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
10.1.22 13:06
@safina píše:
No já taky nemusela být někde v sedm, ale ty děti musely být do 8:15 ve školce tuším. A vůbec to nic nemění na tom, že to byl boj a byla jsem prostě unavená už ráno po příchodu do práce. A ona když bude mít domluvenou zákaznici, tak přece taky musí přijít včas, nenechá jí čekat…

A myslíš, že to bude pak lepší? Nebude. Mám děti 7 a 4, budim je v 6,v 7 už musím být v práci a to ještě spěcháme na autobus, myslíš, že v 6 ráno spolupracujou.? Ani náhodou.. A lepší to ve vyšším věku nebude, když první půjde v 5ti a do ty do ty doby žádný tyhle. Starosti mít nebude.. A to mi starší chodil doskolky taky jak do houslí, páč jsem byla doma s mladším. A taky jsem ho ve skolce spát nedonutila, mladší musí a je to lepší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.22 13:15

Nevzdávej se sama sebe a své kariéry. Měli jste před dětmi jasnou dohodu a trvala bych na ní. Jistě, jsou ženy, které se realizují pouze v mateřství a jsou spokojené. Starý model, chceš-li - žena v domácnosti a muž vydělává. Ale sem dle tvého popisu nezapadáš. Tudíž bych trvala na dohodě. Argumenty, že děti nebudou mít tak skvělé dětství, když budou muset do školky, jsou přinejmenším hloupé, až manipulativní. A mimochodem - zapoj manžela do péče o děti i o dům, pokud to tak nemáte.

Zopakuju, že velká tvá výhoda je vaše předchozí domluva. Odsouhlasil to a měl by to respektovat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.1.22 13:29

Velice vám děkuji za názory. Na komentáře typu nevěra nebudu ani reagovat. Ano jako kadeřnice si mohu práci naplánovat jak chci a tak to vlastně je i celou dobu co jsem doma s tím rozdílem ze mi zákaznice chodí domu. Není to každý den ale třeba párkrát do měsíce (8..9). Já to myslela tak že bych prostě dala děti do školky a já si mohla věci zorganizovat tak aby vše klapalo jak má a v případě nemocí děti bych zůstala doma to je snad jasné. Jde mi Oto aby děti byly s vrstevníky a zažili zase něco nového a já abych mohla taky na chvíli dělat něco jiného nemusí to být celý den ale třeba jen na to dopoledne a postupně přidávat podle toho jak to mi to děti a okolností umožní. A otázka ohledně manžela.. podniká a pracovní domu má také pružnou někdy je doma kolem oběda a někdy odpoledne ale služební cesty atd. nemá a dětem se věnuje normálně není to tak že by vše bylo jen na mě a v domácnosti se zapojí také když je potřeba jemu jde o to že mi chce vlastně „ulehčit“ ve smyslu nemusíš se honit za penězi ty přinesu já a ty se věnuje sobě a dětem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13199
10.1.22 14:00
@Anonymní píše:
Jo, jo, kadeřnice. Tolik možností. Znám dobře dvě a obě už byly nevěrné. Asi ti moc nevěří, ale třeba chce jen doma hospodyňku. To si musíte vyříkat Vy. Běž do práce a uvidíš. To dáte :mavam:

Proč anonym??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria