Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@unuděná píše:
Sorry, ale to teda fakt neznají, nevím, kde teda žiješ. Ale můj syn se mě teď ve třetí třídě ptal, co to znamená „píča“ a to jen proto, že mladší ségra takhle zarýmovala „číča-píča“ a my se začali uculovatV mém okolí teda děti na prvním stupni, natož školkové, sprostě nemluví. A to mám dětské hřiště pod okny.
Manzelka je ucitelka a nektere deti klidne pronesou ve tride ze machrujebprotoze ma curaka a podobne hlasky. Chlapec rekl ve druhe tride spoluzacce v lavici ze se porad vrti jako harajici fena. Kazdy den dostavam reporty co za slovicka padaji. O prestavce ku pi ho cu uolne bezne. Holcicky, chlapecci je to jedno. To ze takhle nemluvi pred rodici je vecto jedna ale mezito sebou to je na dennim poradku
@Pavlik Morozov píše:
Manzelka je ucitelka a nektere deti klidne pronesou ve tride ze machrujebprotoze ma curaka a podobne hlasky. Chlapec rekl ve druhe tride spoluzacce v lavici ze se porad vrti jako harajici fena. Kazdy den dostavam reporty co za slovicka padaji. O prestavce ku pi ho cu uolne bezne. Holcicky, chlapecci je to jedno. To ze takhle nemluvi pred rodici je vecto jedna ale mezito sebou to je na dennim poradku
Jak říkám, nevím, kde žiješ, ale u nás fakt ne. A to samozřejmě nesoudím dle toho, jak mluví přede mnou. U nás na prvním stupni jedou „ty vole“ a ti odvážnější „do prdele“ nebo „teď jsem si narazil koule“, ale tím to hasne. Děti jsou v tomto ukázkou rodičů, kde jinde by se to měly učit? Tak máme nejspíš v okolí slušné dospělé ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, se svým mužem jsem už přes 13 let, přičemž 7 let jsme manželi. Samozřejmě o tom jak mluvil jsem věděla už když jsem a ním začala chodit, ale brala jsem to tak nějak jako že to je v mezích normálu. Kluci v jeho věku mluvili podobně. Po pár letech jsem si na to asi i zvykla i když jsem mu nestále opakovala ať si na to dává pozor a že mně to prostě vadí. Jenže pak se nám narodily děti. Starší dcera nikdy žádné slovo které on řekl nezopakovala. Ví že jsou ta slova sprostá a neříkají se. Synek ale opakuje vše a já mám prostě strach aby to časem nevykládala třeba ve školce. Manžela opravují li neustále, ale špatný návyk je špatný návyk. Například když je na úřadě nebo v obchodě mluví slušně, ale doma nebo jen tak venku i mezi cizími dětmi mluví děsně…jsem z toho už zoufalá…máte to doma někdo podobné? Případně nemáte ještě někdo nějakou zázračnou raduu?
Tak jestli není pro něj motivace mluvit slušně před dětmi, tak to je buran buranů. Ne a doma to nemám. Před dítětem mluvíme slušně. Nesnáším i ty, co za každým slovem řeknou vole.
Já mám také doma takového ´chlapa´.
Když se ohradím, že před dětma se tohle neříká, tak odpoví, že jim to přece neříká.
Jako když hučím do bedny.
I mí rodiče a sestra ho sepsuli, že nechtějí, aby to říkal, tak je chvíli v klidu, a potom po 2 měsících je to zase stejné.
Pokud řeknu já, že slyšel jak moje rodiče, tak sestru, tak všechno popře a oni nic přece neříkali. Je prostě ulhanej a sprostej k tomu.
![]()
Když to dělá doma. tak s klukama odcházím pryč. Kamkoli, a řeknu mu, až se uklidníš, tak mi zavolej, a potom až přijdeme.
Občas to zafunguje. Ale opravdu jen občas.
@unuděná píše:Čuák, pí*a povětšinou
Sice asi pitomej dotaz, ale jaká slova to jsou? Jestli jen takové ty soft jako ty voe, blb, kurňa, nebo lítají genitálie a prdele jako ve Výměně manželek?![]()
@Anonymní píše: Čuák, pía povětšinou
Jako netvrdím že u nás v rodině když jsme byli malí všichni mluvili slušně, ale pořád beru slova vole, blbec, kráva a podobná jako ta snesitelnější..
Tak to tě plně chápu, tohle jsou už výrazy za hranou pro 99% lidí.. A to směřuje na vás?
@Pavlik Morozov ale to víš že to vím, ale rozhodně to neříkají všechny děti a rozhodně to nechci slyšet od těch svých…
@unuděná ne to ne, to už bych s ním dávno nebyla. Když například o někom mluví ![]()
@Denisa56 píše:
Prosím zachovat anonym.Takhle mluvil bývalý zeť. Domluvy, rozčilování, nic nepomáhalo. Byl fakt jak kanál. Po té, co mu dvou a půlletá dcerka jednou před spaním dala pusinku a sladce mu popřála „dobrou noc, čuáku a deile“, se ze dne na den začal opravdu hodně krotit.
Jinak u dětí ve školce nebo ve škole se sice občas nějaké to „přisprostlé“ dítě objevilo. Nicméně to byla děcko z takových celkově „zvláštních“ rodin. A zbytek kolektivu zrovna tyto dět teda moc nebral. Už jen proto, že tam výchovně působí učitelky, pokud něco takového zaslechnou.
Mluvil takhle můj bývalý. Každá/ý o kom mluvil byla p..a a č… k. Bohužel, on se neuměl ovládat ani ve společnosti, pokud si dal trochu alkoholu. Styděla jsem se za něj a nechtěla s ním nikam chodit. Jeden z hlavních důvodů, proč je bývalý. S takovým negramotem a hulvátem bych děti vychovávat nechtěla.
Rekla bych, ze i kdyz dcera pred vami sproste nemluvi, stejne to nasaje
u nas to taky byla sama kua, pa, pred nasima jsem nikdy sproste nemluvila, ale jinak jsem kanal a je to hrozny… moc nevim, co s tim… doufam, ze se pred ditetem udrzim, pravdou je, ze pred detma kamaradek se drzim, uz jsem dostala i pochvalu…
ale je to fakt neprijemny, kdyz to clovek nasaje uz od malicka ![]()
kazda rada draha, proste musi usilovne premyslet nad tim, co rika, jinak se to nezlepsi
@Aduš8 píše:
Mluvil takhle můj bývalý. Každá/ý o kom mluvil byla p..a a č… k. Bohužel, on se neuměl ovládat ani ve společnosti, pokud si dal trochu alkoholu. Styděla jsem se za něj a nechtěla s ním nikam chodit. Jeden z hlavních důvodů, proč je bývalý. S takovým negramotem a hulvátem bych děti vychovávat nechtěla.
A proc by vubec nekdy „soucasny“ kdyz ti to hulvatstvi vadilo?