Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Čuák, pía povětšinou
Jako netvrdím že u nás v rodině když jsme byli malí všichni mluvili slušně, ale pořád beru slova vole, blbec, kráva a podobná jako ta snesitelnější..
Na tohle mám názor, že jako sprostáka a burana sis ho už našla a předělávat ho jen kvůli sobě není fér.
Měla ses ohradit hned na začátku a případně jít od toho, je to stejné, jako předělávat třeba kurevníka…
Přesně, jak už tu někdo psal, pokud je schopný jednat na úřadech, v práci slušně, tak je určitě schopný mluvit slušně i před dětmi.
Ale pokud tě to uklidní, tak náš 3letý syn zná už taky pěkných pár sprostých slov. Doma sice mluvíme slušně, ale všechno pochytil venku. Jdeme v parku a omladina po sobě řve: ty p. čo, ty kok.te a podobně. Malý to samozřejmě vesele opakoval, naštěstí na to zapomněl. Nebo na dětském hřišti mu nějaké děcko řeklo uhni č. ráku, zůstala jsem hledět, jak opařená ![]()
@unuděná píše:
Sorry, ale to teda fakt neznají, nevím, kde teda žiješ. Ale můj syn se mě teď ve třetí třídě ptal, co to znamená „píča“ a to jen proto, že mladší ségra takhle zarýmovala „číča-píča“ a my se začali uculovatV mém okolí teda děti na prvním stupni, natož školkové, sprostě nemluví. A to mám dětské hřiště pod okny.
malá došla minulý týden ze školy s tím, že ji klučík řekl, že je kráva. A řešilo se proč ji říká, že je to zvířátko a že se to používá jako nadávka atd. Do té doby neznala. Ano, do školky a škol to pak přinesou podobné děti jako u zakladatelky, které to slyší doma a přijde jim normální to používat ![]()
Zakladatelko, bohuzel radu nemám, manžel také nemluví moc slušně. Ale když jsme se brali a do té doby tak nemluvil. Nebo alespoň ne se mnou. Začal tak mluvit cca 5 let zpátky, možná déle. Také jsme spolu 13 let, skoro už 14. Nejhorší je, ze se to zhoršuje. Dcera také tak nemluví, občas řekne čučet apod., ale syn to hodně přebírá. Manžela na to upozorňuje a on se max. uráží. Včera jsem už nevydržela a když začal napominat děti jak mluví, tak jsem mu řekla, ze je zajímavé, ze děti si na pusu mají dávat pozor, ale on nemusí. No, máme ticho domácnost.
Bohuzel můj pohár trpělivosti s nim se naplňuje a nevím jak dlouho to zvládneme spolu dal.
@Anonymní píše: Čuák, pía povětšinou
Jako netvrdím že u nás v rodině když jsme byli malí všichni mluvili slušně, ale pořád beru slova vole, blbec, kráva a podobná jako ta snesitelnější..
krásný, si představ až takto začne mluvit synek ve školce
za mě jen opravovat a vysvětlovat, že takto se nemluví
ale co odpovíš na otázky, když se tak nemluví, proč tak mluví tatínek, to netuším…
@Anonymní píše:
Ahoj, se svým mužem jsem už přes 13 let, přičemž 7 let jsme manželi. Samozřejmě o tom jak mluvil jsem věděla už když jsem a ním začala chodit, ale brala jsem to tak nějak jako že to je v mezích normálu. Kluci v jeho věku mluvili podobně. Po pár letech jsem si na to asi i zvykla i když jsem mu nestále opakovala ať si na to dává pozor a že mně to prostě vadí. Jenže pak se nám narodily děti. Starší dcera nikdy žádné slovo které on řekl nezopakovala. Ví že jsou ta slova sprostá a neříkají se. Synek ale opakuje vše a já mám prostě strach aby to časem nevykládala třeba ve školce. Manžela opravují li neustále, ale špatný návyk je špatný návyk. Například když je na úřadě nebo v obchodě mluví slušně, ale doma nebo jen tak venku i mezi cizími dětmi mluví děsně…jsem z toho už zoufalá…máte to doma někdo podobné? Případně nemáte ještě někdo nějakou zázračnou raduu?
No, muj jinak skvělý manžel je hroznej dlaždič. Syn, bude mu pět, je docela sprostej taky. Pravda je, že když mi spadne na nohu neco fakt těžkýho, tak mě taky nějaký ‚sakra‘ nespasi, děti nedeti.
no, radu nemám. ![]()
Radu nemam. Jedine si s nim vazne promluvit a trvat na tom, ze doma mluvit vulgarne nebude. Ja mluvila jako dlazdic celou stredni skolu, ale jenom venku, doma se to teda netrpelo. Pak nekdy ze zacatku vysoke skoly mi asi doslo, ze vzdelani a kulturni lide takhle nemluvi, tak jsem sama od sebe prestala. Jde to, jenom se clovek musi ze zacatku hlidat. I kdybych vylila hrnec s gulasem, jak tu nekdo daval priklad, reknu maximalne „do haje“. Pritel to ma stejne.
Já a manžel 14 let + 2 děti (holky 6 a 3 roky) to vám byl tak skvělý kluk, slušný, pivo nepil, stamprle sprosté slovo. Dnes? Slovník otřesný, po těžké práci dennodenni si dává trošku alkoholu. Je dříč neskutečný až mě to štve, ale prostě nedokáže přepnout. Nemá problém si zanadavat na nějakého blbecka v práci. Že ta pí. ca co zase udělala, že s takovou ku.vou musí pracovat (je podnikatel - zákazníci jsou strašni) dětem říká „nese.rte mě“ větší je rozumná ví, že se to neříká, malá má z toho srandu a už teď má fekalni připomínky. Já naštvaná a manžel se směje s dodatkem, když mě vidí, že se to neříká. Prostě se s tím pracovat nedá můžu ho napominat všechno marné…