Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojte holky,
potřebovala bych znát váš názor..
Obě babičky si chtějí vzít malého na prázdniny - dva dny.. Problém je ten, že k mojí mamce se manžel nepřeje.. Nechci vypisovat proč, protože bych se zamotala do složité povahy mamčiného přítele, a musím napsat, že španý neni, to co mají mezi mamkou je to, že se občas chytnou - slovně mylsím, je žárlivý,. Manžel mi říká, že pak nepojede v noci když se budou hádat. Nechápe, že se v dnešní době hádá kde kdo.. Přítel mamku nebije, na malého je hodný, jako na vlastního..Manka žije s přítel 6 let
Má jet taky k druhé babičce a to problém už neni, ale že prarodiče jsou teda vlastní, ale tchán je slovníku sprostého a k pi, a ku nejde daleko a i tak semtam seřve tchýni to už nevidí..
Nevím, jak se mám zachovat..Kuba má 3,5 babičky má rád, už se těší.. AL e štve mě manžel, že prý si nepřeje k mojí máme, protože on nemá přítele rád.. Mám mu také říct, že si nepřeju teda aby jel k tchýni - chování jejich je teda horší jak u našich, kdybych to tak měla brát..
Kuba má dokonce přítele mamky raději, ale nechci rozebírat, koho má dítě raději, jenom jsem chtěla nastínit, že se těší pořád o tom mluví a te´d mi manžel řekne, že prostě si to nepřeje, že se tam někde pohádají a budou na sebe řvát..Hádají se pořádně 3 do roka, takže to neni každý týden..SPíš si myslím, že mu nesedl jako člověk..Malý tak chce jet víc jak ke tchánovcům…
Jak byste to řešily?? Nejet ani tam, ani tam, mi přijde blbé vůči malém, který se opravdu na to vyloženě těší a pořád mluví, kdy pojede k babičce spinkat - mámmě..
Ahoj, pokud jde jen o to, že si to nepřeje manžel kvůli příteli tvé mamky a sprostým slovům, ale syn se těší na oboje prarodiče, tak bych prostě manželovi vysvětlila, že syn s tím problém nemá a těší se tam i tam.
Je to porpvé, co tam budete syna nechávat? Už někdy byl u tvé mamky delší dobu? Pokud ano, a byl spokojený, tak se bude muset manžel s tím smířit ![]()
Je to těžké, ale tady bych asi šla proti manželovi - určitě teda mírnou cestou, žádné vyhrožování nebo vydírání, že nepojede syn nikam. To akorát ublížíte synovi.
Držím palce, ať to vyřešíte klidnou cestou.
No syn je tam častěj jak u tchánovců, ale prostě on pořád vidí - nevlastní děda..
Ale upřímně můžu říct, že nikdy před ním neřekl, pi, ku, nikomu atd Tchán je spíš takový hospodský typ, který těmito slovy nešetří.. Takže argument prostředí mi přijde hodně blbý.. ale on bere, že to jsou vlastní oba prarodiče..
Jinak je tam 3 týdně, ale semnou, i sám, na noc ještě ne, ale bává tam i sám…NO jd eo to, že u tchýně byl od dvou let, ale nedávala jsem k mámě, protože to nechtěl, ale už mi přijde blbé i vůči malém i mámě, co pořád říkat.. a teď se těší oba dva..
Ahoj, pokud je syn na prarodiče zvyklý, byl u nich už třeba delší dobu sám nebo i přes noc, dala bych ho tam. A asi bych ho tam dala i proti vůli manžela
. Těžko posoudit zvenčí, sama znáš mamku a jejího přítele nejlíp, ale když tam třeba bude malý sám, nebudou své spory před ním hrotit ![]()
Já třeba odmítám dávat Kubíka ke tchýni a tchánovi k nim domů, ale je to z důvodů, že oni neberrou ohledy na to, že je to malé dítě, které potřebuje pravidelný režim, pravidelné jídlo a ne žádné sladkosti. A hlavně mají malý byt, kde si nedávají pozor na horké nápoje a nevěřím jim v ostražitosti před úrazem. Manžel to neese těžce, stálo nás to spousty ostřejších výměn názorů, ale na druhou stranu nebráním tchánům být s naším synem u nás doma i několik hodin o samotě, kde mám lepší pocit v bezpečnosti prostředí ![]()
@kvaček Tak dle toho, co píšeš dál, určitě bych tam syna dala i proti manželovi. Asi se nevyhneš nějakému ostřejšímu názoru ze strany manžela, ale pokud tam není jiný problém, tak není důvod tomu bránit.
Nevím, zda už syn chodí do školky, ale manžel se bude hodně divit, kolik sprostých slov přinese právě z prostředí malých dětí než od nějakého dědy ![]()
Manžel nepřeje a co jako? Prostě buď k oboum babičkám nebo k žádné a vzhledem k tomu, že se malý těší, by prostě jel, jako co to je, k mojí mamince jo, ale k tvojí ne
proč vůbec připustíš takovou diskuzi?
Právě já mám v sobě takový divný pocit, já bych nejraději k tchánům nedala. Ale prostě ůmě osobně to přijde blbé říkat manžleovi, že nechci..
Oni ho mají rádi, ale neznají ho.. On tam sám naposledy byl sám snad před půl rokem i víc a mohl být, ale jak, každý píše, neni to jejich povinnost si vzít, ale oni ho porto moc neznají.. V neděli jsme byli u nich a prostě mi přišlo, že ani tchýně neví, jak s ním, jakože ho nezná co chce, jeho chování. Ale prostě ptala jsem se malého, aby chce, tak tam jede..
U mé mamky je pořád, tam problém neni, a přítel se nikdo před malým nepohádal nikdy.. mají to mesi sebou, ale prostě mi přijde, že manžel ho rád nemá - on mi to řekl a prostě je to tak a porstě už vidí nějaké scény tam..Oni měli 3 velké hádky za 6 let!! ale to bylo mezi nima…kdy mamka odešla i s kufry, ale jsem manželovi říkala, že je tím až paranoidní, že hned jak tam bude malý se pohádají
Mně to přijde jako naschvál z manželovo strany, nemá ho rád, tak bude dělat truc, já bych tohle těžko nesla a JEŠTĚ ARGUMENTEM, ŽE NENÍ VLASTNÍ.
Já jsem teda celkem zásadová. Babičky poctivě střídáme, obzvlášť pokud se týká delšího hlídání (i přes noc).
Takže pokud nehrozí ani u jedné babičky dítěti nějaké nebezpečí, dítě bych dala buď k oboum nebo k žádné. Nic mezi tím. Nárok na vnoučata mají obě babičky stejný a je fér, aby s nimy mohly trávit rozumně stejný/podobný čas, pokud mají zájem.
Já nechci moc rozebírat povahy prarodičů
protože každý něco má, ale spíš mě zajímalo, jestli a jak dlouho by jste ustupovaly manželovi..
K tchánovcům jezdí - kdyby si ho vzali od dvou let u naší mamka nebyl nikdy a to mi už někiolikrát říkala a malý by chtěl..
Nechávala jsem to, říkala jsem si, je malý, ale teď má 3,5 už chápe určité věci a prostě moji mámu jako babičku má nejraději a těší se
a chlap se šprajcl..
No podle toho co píšeš, tak já bych ho ke tchánovcům nedala
, když nemůže ke tvé mamce. Od manžela mi to přijde jako truc, že si nesedl s mamčiným přítelem. A s manželem bych to probrala a asi by to byla ráznější výměna názorů.
Já zrovna včera manželovi taky řekla, že nechci aby dcerky hlídal tchán
, holky ho znají, hrají si s ním atd, potud vše v pořádku, ale nejsem si úplně jistá, že by zvládl tu péči jako takovou - jídlo, hygiena atd. Takže taky byla ostřejší výměna názorů ![]()
Příspěvek upraven 17.07.12 v 18:30
@kvaček píše:
Já nechci moc rozebírat povahy prarodičůprotože každý něco má, ale spíš mě zajímalo, jestli a jak dlouho by jste ustupovaly manželovi..
K tchánovcům jezdí - kdyby si ho vzali od dvou let u naší mamka nebyl nikdy a to mi už někiolikrát říkala a malý by chtěl..
Nechávala jsem to, říkala jsem si, je malý, ale teď má 3,5 už chápe určité věci a prostě moji mámu jako babičku má nejraději a těší sea chlap se šprajcl..
A nevadí mu, že je dítě hodně u tvé mámy? Sama píšeš, že ji má nejraději, ale jak může mít rádo druhou babičku, když s ní není? Nechce chlap trošku vyrovnat skóre mezi babičkami? ![]()
No u nás je to tak..že mámu zná lepší, můžu upřímně říct, že ho víc zná a víc dodržuje jako babička co jí řeknu ![]()
Tchýně špatná neni, ale nezná ho, a dokonce bych řekla, že ty prázdniny se těší, ale kdyby ji manžel sám neřekl, že nevím, jeslti by se nabídla, prostě tam to nadčený až tak nevidím, což jak většina napíšeš povinośt její neni, ale zase mě to nepřijde fér no..
Tak kde by chtěl on sám být nejvíc nemůže, protože dospěláci řeší kraviny ![]()
Jsem manželovi řekla, a my se také přece hádáme a někdy dost, každý se hádá a já věřím mamce, kdyby viděla, že se má dojít k hádce, tak prostě nebude zbytečně popizovat a prostě bude se snažit, aby se nehádaly.. přece ji znám víc jak manžel
@kvaček Pokud máš jistotu, že se obě babičky dovedou postarat o syna(jídlo, režim spánku/nespánku, správné oblékání a jiné funkční věci) a věříš jim v bezpečnosti(i když úraz se může stát komukoliv), tak bych dala k oběma babičkám.