Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky, taky Vas tchyne nemusi???Vse haze na vas? Bere si vas neustale do pusy???A pomlouva va Vas? A rika o vas vse mozny co neni pravda ale ona si mysli ze to pravda je, protoze to slysi i ty vymysly jinde??
Holky ja posledni dobou neresim nic jinyho nez toto ..Uz toho mam plny zuby i myho chlapa to stve to co dela jeho mama,…Mame pred svatbou v srpnu se kona…A jeho mama porad ma neco proti me, i kdyz jsem ji nikdy nic neudelala…Takze nevim proc tak najednou se obratila proti me…
Porad si me bere do pusy, pomlouva za myma zady, furt neco se ji nelibi, a rika ze nejsem pro myho chlapa ta prava ze jsem k nicemu ze je z toho nestastna!!Psal mi to jeden „blb“ co vse vi, je to takovy vseznalek a taky nas porad resi, a tak mi to psal na Facebooku..Ono se jim to vse povida kdyz mi to nerikaji do oci,..
Taky mi psal ze snad ten muj dostane rozum a na nejakou svatbu se mi vykasle se mnou ze on potrebuje poradnou babu ..Prej bych taky mela vzit hadr a uklidit..A ne porad sedet u facebooku…Ale tak tomu neni, jo jsem na nem denne, ale kdyz ho mam zapli neznamena ze tu jsem taky uklizim a staram se o syna hraju si s nim apod…Zametu vytru uklidim umeju nadobi!!Ale oni si melou svy..
A ja uz jsem z tohodle vycerpana unavena, uz nevim jak z toho ven je to samy kolotoc porad dokola!!!Furt se vse opakuje ..Je to na silene dlouhy povidani, na Fb jsem si taky sdilela obrazky a citaty apod, a tchyne se toho chytla zda to myslim na sebe apod..A taky si o me mysli ze jsem domysliva a panovacna ale tak tomu neni nezna me nevi nic…Holky mate taky nekdo takovou zkusenost??
Ahojky. Naštěstí podobnou zkušenost nemám s tchýní, ale pár „kamarádek“ se takto chovalo. Není nic jednoduššího, než ji ignorovat. Pokud nebydlíte v jednom baráku, nemáš důvod za ní chodit, ty si jí domů taky nezvi a je vyřešeno. A pokud tvůj nastávající má stejný názor na věc, jak ty, ani na svatbu bych jí nezvala… Stejně ti ten den pokazí svýma ksichtama a řečma, tak proč se stresovat?
Souhlasím s Maritimkou-pokud nemusíš, nestýkej se s ní, nebo vyjímečně a z nutnosti…Já bych mohla o svých „tchánech“ vyprávět story na stohy a stohy papíru…důležité je, jak na to nahlíží Tvůj partner-blbý by bylo, kdyby dával za pravdu matce, ale pokud stojí za Tebou, tak asi sám pochopí, že je lepší, když se s ní budeš stýkat co nejméně…
Holky snazim se to neresit protoze bych nedelala nic jinyho…
Muj partner stoji za mnou, ma toho taky plny zuby z toho co ona dela, minule si dal taky nejaky citat na FB, a zase se toho chytla a on ji napsal svoje, a poslala ho do prd…Tak co to je za matku ze jo…Moji rodice ho prijali v pohode ale ona me nejak ne…Porad si stezuje ze malyho nevidi, ale kdyby chtela dojela by ale kasle na to, a ja tam moc nechci a ani muj pritel zatim nerekl ze tam pojedeme takze se mu tam asi taky moc nechce …No je to s ni sila, na svatbu musi jit, protoze to by zase pritel nezkousl,..Je to jen preci jeho mama a povede ho k oltari ..Ale snad ma trosku uctu a nebude tam nic vykladat a bude drzet hubu!!Jinak bych ji neco rekla,…Vite ono to je tak, ze kdyz ja neco reknu at je to cokoliv, a myslim to slusne…A at se branim nebo reknu svuj nazor, jsem ta spatna ja,..A ona neco o me rekne nekde, a lidi se to chytaji a stoji za ni a ja jsem ta spatna ja jsem ta nula!!! ![]()
Njn, svatbou jí definitivně sebereš syna, pouštěj to jedním uchem tam a druhým ven, buď ji to přejde nebo do budoucna omezíte styky. A s tím, kdo ti takové informace nosí, bych se prostě bavila minimálně nebo vůbec. Důležitý je vztah s chlapem
, ten s tchýní je podružný.
Moje zkušenost je přestat se obhajovat, protože to stejně nepomáhá, naopak, když s tím přestaneš, okolí tě přijme takovou, jaká jsi. A pokud ne, tak k životu potřebuješ hlavně chlapa a ne jeho rodinu.
Přeju, ať se to vyřeší a tchýně pochopí, že má respektovat partnerku, kterou si její syn vybral pro život. ![]()
@Jaja87 Já bych si od ní nenechala zkazit svatbu, jakože ti ji zkazí už svojí přítomností. Záleží přeci i na tobě, kdo na svatbě bude, né? A přítel, jestli ona ho poslela kamsi, by si měl uvědomit, jak se má matka chovat…
A jak se vůbec dostane k tobě na fcb? Jestli ji máš v přátelích, tak ji vymaž a dej si profil jen pro kamarády…
@Nelisa Dekuji…
Ja na to kaslu protoze ona asi jina nebude…A porad budu ta spatna ja a ona porad na me bude neco videt, ale to ze by me mela respektovat jako partneru jejiho syna, myslim ze nehrozi..Myslim ze ona se nezmeni, protoze ona je ta ktera ma pravdu ona je ta ktera vse vi apod..A ja proti ni nemam sanci..Nikdy jsem ji nic neudelala tak nevim proc je takova…Tohle uz trva dele, jeste nez se zacala planovat svatba!
Ze zacatku byla v pohode vse ok, ale pak nastal nejaky zlom..
Odstranila bych si dané osoby z přátel na FB, a nastavila soukromí, aby nemohli číst tvé příspěvky a prohlížet fotky. A zbytek? Prostě bych to ignorovala nebo si z toho dělala srandu. Nic jiného ti stejně nezbyde. Nebo se odstěhovat někam hodně daleko a tchýni na svatbu nezvat, určitě se bez ní obejdete.
@maritimka Z fb jsem si ji smazala hned, protoze uz jsem mela toho dost, aby mi neco komentovala a hazela to na me, pritom to byli jen citaty ktere se me libili a nebyli na nikoho myslene ale ona je jina …Ano svatbu si zkazit nechci ..Ale zase oni jdou na pul s nasima tak je zase blby aby tam nebyla,…No nechame ji tam, a priteli by to bylo taky asi lito..Treba neprijde sama od sebe
Uvidime, ale ma neco rici ma mi to zkazit tak uvidi co proto…Ale snad tam bude mit rozmum a bude ticho a klid, protoze by se ztrapnila ona predevsemi skoro 30 lidmi..A hlavne pred moji rodinou, moje rodina vi jaka je..Rikali mi at na ni nereaguji apod, tak to delam…Takze by si udelala ona peklo…A prej delam ja zle, ale nevim cim!!Ona je proste PANI DOKONALA!!!Ona neuzna chybu!!
@Holma Uz mam sve nastavene co se tyce fb…takze nikdo nic nevidi krom pratel ..My bydime ve SVitavach a ona v Moravske,..Nebyli jsme tam uz 2 mesice, dela si to sama ze nevidi vnuka …Kdyz jsem ji potkala na meste u nas v SY, to uz je davno malej mel 8 mesicu tak nejak, tak kdyz jsem ji potkala poprve tak ani jsem nevedela ze je u nas v SY potkala jsem ji nahodou podivala se na prcka vse ok dobry…Za tyden pozdeji jsem ji potkala zase, zase jsem nevedela ze je zde v SY, a na malyho se ani nepodivala, jen pozdravila a sla dale..Tak co to je za babicku..Nechci aby malej mel takovou babicku..Jeste by nekdy postvala proti me..Jinak vse ignoruji, ale nekde v hlouby duse, to boli, mrzi me ze si myslijou to co neni pravda!!
@Jaja87 píše:
@Nelisa Dekuji…![]()
Ja na to kaslu protoze ona asi jina nebude…A porad budu ta spatna ja a ona porad na me bude neco videt, ale to ze by me mela respektovat jako partneru jejiho syna, myslim ze nehrozi..Myslim ze ona se nezmeni, protoze ona je ta ktera ma pravdu ona je ta ktera vse vi apod..A ja proti ni nemam sanci..Nikdy jsem ji nic neudelala tak nevim proc je takova…Tohle uz trva dele, jeste nez se zacala planovat svatba!
![]()
Ze zacatku byla v pohode vse ok, ale pak nastal nejaky zlom..
Tak se na to podívej tak, že ona je ta, která se z vás dvou užírá víc, protože ty jsi ta, která může rozhodnout, jak to bude, která může něco změnit a ona to ví, ona je ta, které nezbývá než přihlížet, maximálně něco říct. Takže jsi v převaze, i když to tak možná necítíš.
@Nelisa Dekuji,napsala jsi to skvele!!!A asi i pravdive…Ale mas pravdu v tom ze ja se nejak v prevaze necitim, nevim co jak .Jak ji mam dat najevo…
Ale mrzi me jedna vec ze tchan v tom jede s ni, on je fajn a malyho diky ni nevidi!!
No jestli je dominantní v jejich vztahu tchýně, tak by musel tchán jít hodně do sebe a dupnout si. ![]()
Taky byste to mohli rozseknout třeba tím, že byste se občas sbalili a jeli k nim na návštěvu, že jedete ukázat vnuka.
Což znamená z tvé strany velké sebeovládání, ale třeba byste to rozsekli. ![]()
Najevo bych jí nedávala asi nic, ona by to brala jako boj, spíš bych se snažila být před ní klidná a vyrovnaná, nekonfliktní. Ale nevím, jestli to není ten typ, u kterého toto nepomůže. Pokud je to „generál“, tak se obávám, že to nemusí překonat nikdy.
Je to ona, kdo bude muset sama se sebou zabojovat nejvíc, nejvíc jít do sebe.
Třeba by ji k tomu nakopl vnuk, děti na tyhle vztahy mezi dospělými někdy kašlou. ![]()
Asi bych já osobně zkusila variantu, že tvůj chlap oznámí (ne že se zeptá!), že přijedete odpoledne na návštěvu, že se syn ptá po babičce a dědovi. Zahrát jim na city přes vnouče. Nakonec i pro vnoučka je dobře, když vídá své prarodiče. Třeba to zabere. ![]()
Jak víš, že jsi ji nikdy nic neudělala? Vždyť ji přece BEREŠ syna ![]()