Mám udělat první krok já?

Anonymní
14.7.12 22:46

Mám udělat první krok já?

Dobrý večer,

popíšu Vám můj příběh ve zkratce a ráda bych, kdyby jste poradili, napsali vlastní zkušenost. :think:

S tchýní jsem zpočátku měla výborný vztah, až přímo ukázkový, nikdy by mě nenapadlo, jak to dopadne. POonaly jsme se a přesto, že přítel s ní nikdy moc nekomunikoval, já ji sem tam zavolala, koupila kytku, přemluvila chlapa, ať jdeme k ní, nebo s ní šla sama na vínko, jídlo. Potom jsem zjistila, že je docela falešná a věci, které ji svěřím vytahuje jinde apod. Před porodem jsme měly větší rozmíšku, kdy jsme se nepohodly, přesto si myslím (i podle reakce okolí), že jsem byla v právu já. Neviděly jsme se si měsíce, 3 týdny před porodem mi vyčetla, že jsem ji zakázala těšit se na miminko. :nevim: Popojedu…

Miminko se narodilo a ona začala dělat jako by nic. Bez omluvy, přestože mě urazila dost, navíc tři dtýdny před porodem jsem byla citlivá až až. Přistoupila jsem na její „hru“ a dělala, že se nic nestalo, přesto jsem si na návštěvách dávala velkýho bacha, co řeknu, co udělám, aby se to nepoužilo proti mě. Samozřejmě, že obě jsme hodnotily chování té druhé (já po návštěvě před chlapem, ona po rodině veřejně).

Pak začla trochu přehánět. Prostě chodila večer zvonit, když už malá spala, ještě se urážela, když jsme ji nepřijali, zvonila, když jsme měli třeba návštěvu a naštvaná odcházela. Nepochopila, že existují mobily, a že by mohla napsat smsku. Takových epizod bylo spousta, hysterčila, že k nám „může“ chodit jen jednou týdně, že ji zakazuju vídat vnouče, že ji ho „nepůjčuju“. Pak jsme ji OBA i s jejim synem řekli, že by bylo zadobře si stanovit pravidla. Neukázala se 3 měsíce. Samozřejmě, co mě nejvíc mrzí, tak partner k ní neměl (dle slov jeho) vztah nikdy, a ona dělá jako by se to pokazilo příchodem mě, myslí si, že já ho ovlivňuju, já mu zakazuju, já mu… doplňte cokoliv a přitom, on má svůj rozum… vůbec nejsem taková mrcha, za jakou mě ona prezentuje ve svých historkách a strašně mě to mrzí. :roll:

Zkrátím to. Prostě jednou mi zavolala, že bysme to měli „zase zkusit“. Přišla, půl návštěvy protelefonovala s dcerou zavřená v koupelce, s námi se ani moc nebavila a trochu se věnovala miminku a odešla. :think: Pak u nás byla ještě jednou a to na 5 munit, odešla, že něco má.

Říkám si, malá má jen jednu babičku (moji mamku), tchýni vůbec nezná. Budu sice za blbku, ale mám se ji ozvat, mám ji pozvat? Přítel řekl, že ho k ní netáhne nic, ať to kašlu… Je to jeho rozhodnutí, ale já figuruju v jejich rodině jako ta zlá, on je mimo hru. :nevim: Na druhou stranu, co se s ní nestýkám přestaly zdravotní problémy, zmizel mi atopický ekzém z obličeje, ale jde o malou… :nevim: Náš vztah mě a jí se už nezlepší, to víme asi obě, ale co vztah vnoučete a jí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
14.7.12 22:52

Nech tomu čas. Myslíš to dobře, to je ti ke cti.
Neměj proti ní žádnou zášť a nech to plynout, pokud má všech pět pohromadě, tak se to zlepší. Časem.
Držím palce :hug:

• Citovat
  • Upravit
22048
14.7.12 22:55

Napíšu to celkem stručně. Na vztahu vnoučete k babičce musí zapracovat především babička sama. Ty jako máma bys jim v tom neměla bránit, měla bys jim vybudování toho vztahu umožnit…

Nevidím důvod, proč bys měla tchyni volat, zvát či cokoli podobného. Když bude mít zájem a sama se ozve, proč ne… buď k ní příjemná a asertivní. Jako ke každému jinému člověku, s nímž by sis ráda udržela (ať už kvůli sobě nebo kvůli komukoli jinému) přijatelný vztah v mezích slušnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
14.7.12 22:57

Nezvala bych. Je dospělá, ono se jí to rozleží v palici. A když ne, tak ne. Myslím, že tohle by měl mít na starosti ten z partnerů, o jehož oriče se jedná. Mě osobně celkem dost točilo, když si muž domluvil návštěvu u mého táty a zkrátka jdeme. Já o návštěvy u něj nějak extra nestojím, pořád mele, mele, vypráví, má absolutně nevyhovují prostředí pro děti, takže tam mladší musí jen sedět v kočáru. Tak aby partner taky pak nebyl naštvaný, že o kontakt se svojí matkou nestojí a ty ho přesto zprostředkuješ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
14.7.12 23:12

Já bych nevolala, je blbost se užírat něčím takovým, když by jsi se měla soustředit na mimi a na vás, beztoho je to samo o sobě dost náročné a když ti nepomáhá, nenech si od ní své šťastné dny zkazit.Dej jí čas a prostor, aby pochopila, že o vás může přijít. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
14.7.12 23:12

Když tvýmu muži nevadí, že se s ní nebudete vídat, tak si nekomplikuj život a nech to být. Buď ráda, že máš od ní klid a do ničeho se ti nemontuje. Proč jí chceš volat když z ní máš zdravotní problémy a nesnesete se?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
449
14.7.12 23:49

Tak já bych se tím nějak nestresovala…babička nebabička ať si škubne..na toto samé jsem doplatila…nejřív mě pomlovala kde se dalo, s čím jsem se svěřila požila proti mě…a nakonec jsem byla špatná máma…kluci když bylií v období kdy opakovali a pamatovali si už, tak když přišla moje mamka tak jí říkali:„Máma je zlá“,„Máma je blbá“,…apod. tak jsem to úplně utla a je klid kluci maj jednu babičku a prababičku a jsme šťastnější než kdyby jsme měli o jednu babču navíc…ono jí to jednou dojde samo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.7.12 00:24

Ahoj, já bych ji nevolala, malá jednu babičku (tvoji mamku) má tak bych se s tím nestresovala…a ještě když tvůj manžel k ní nemá vybudovaný vztah…a to co se povídá v rodině ze strany manžela by mi bylo úplně fuk…užívej si malou a tchýni nech tchýní…ona k tomu musí dospět sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.7.12 08:49

Já bych se jí také neozvala a čekala bych, až se ozve sama. Ona nemá vnouče, miminko už jednu babičku má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.7.12 19:09

Zakladatelka

… děkuji Vám moc za názory. Aspoň mám klidnější svědomí, že JÁ nejsem ta špatná a vyvinout aktivitu by měla i ona.

Snad si časem uvědomí, že o co přichází… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová