Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Todle je spíše smutné téma, ale potřebuju nutne poradit. Začnu asi tím. Ve 14ti letech jsem prožívala první lásku. Nějaké těhotenství me ani nenapadlo nikdy. Ale najednou zvracení, pořád špatně. Rodiče nevěděli, že jsem už s přítelem spala. No zkracene ve 4měsíci se zjistilo, že jsem těhotná q v 15ti budu matkou. A teď co?:/ Bydlela jsem s otcem a ten řekl: Dítě mít nebudeš, půjde k adopci. Prarodiče stejný názor. Matku nemám. Na socialce mi řekli, že je to na me a na druhé rodině. S tehdejším přítelem a jeho maminkou jsme se dohodli, že budu bydlet s nima a malou si vezme do péče přítele matka, protože přítel je o rok starší. Malou dostala do opatrovnictvi a me do pěstounské péče. Po půl roce souziti me zacel mlátit. Všichni to věděl, jeho matka, můj otec. Nikdo s tím nic neudělal jen samé řeči, že ještě jednou a volají policajty, ale nikdy nic. Když měla dcera 2 roky už jsem to nevydržela bylo mi 17 a odešla jsem to(k tetě-beru ji jako mámu.) Jenže od té doby jsem malou vdělá jen tak občas. Teď už je to na 9 měsíců co vůbec. Snažím se dohodnou s otcem malé Viktorky, ale to je zbytecne. Tak co teď? nkde není napsáno, že mi zakazují styk s malou, ale ani že povolují. Teď mi je 18 a vážně nevím jak to řešit :/
Ano. Právě, že mimco fakt hodně chci a za druhé možná hloupe, ale přijde mi, že pak bych měla větší nárok dostat malou k sebe.
Obrat se na soud, sociálku, zkrátka úřady a žádej malou do péče…I když těd po 9měsících pro ni budeš vlastně cizí
Proč si utekla bez ní? ![]()
To že chceš druhé jsem nai nepostřehla
![]()
Příspěvek upraven 11.07.12 v 13:54
Nevim, snad poradím správně, ale zkusila bych zajít na sociální odbor za nějakou soc. pracovnicí a poradila bych se s ní. A nebo bych rovnou podala k soudu žádost o svěření dítěte do péče, když už jsi plnoletá. Máš práci a kde bydlet? Jsi schopná se o malou postarat? ![]()
No hloupé to rozhodně je, v rodném listu své dcery jsi ne? To nemáte nijak upravený styk?
Jsi vdana? Mas manzela, pritele? Pracujes? Mas trvali prijem? Mas kde bydlet? Myslim, ze pokud nemas vetsinu z toho co jsem napsala, tak malou do pece nedostanes a druhe dite ti k tomu urcite nepomuze.
Mahdalka: Já právě nevím na kterou městskou část jít. Minuli rok si to hrozně prehazovaly:( A jsou velice vstřícní:/
Pikola: V rodném listu jsem a styk upravený nemám. Malou má v porucnictvi bývalého matka.
Máš jako matka nárok na dceru ted už i ji mít v péči nebo minimálně na pravidelný styk, zajdi na sociálku, která to už vše řešila a řeš to s nima nic jiného se poradit nedá, oni znají vaši rodinou situaci, zákon tvá práva a povinnosti rovněž i na straně tchyně a otce dítete. Divím se, že už jsi to neřešila hned jak jsi od nich odešla, to že ti bylo 17 nevadí, pořád jsi její matka a na styk máš právo.
Přesně tak, musíš prokázat, že jsi schopná se o malou postarat
Musíš na to jít přes úřady, pokud selže normální domluva s prarodiči
každopádně by mě děsila ta dlouhá doba, kdy jste se neviděli
Pro dítě je to strašně moc ![]()
Vdaná nejsem. Přítele mám oba vyděláme a bydlet máme kde. Já právě, ale nechci zase malou jim sebrat, když je na ne zvyklá. Nevíte jak dlouho ty soudy trvají? me napadla stridava péče. Nějaké předběžné opatření? nevím, ale kde se to vyřizuje.
@Terý Van Já bych šla podle tvýho trv. bydliště, ne?
I kdyby to bylo jinde, určitě ti rádi poradí kam jít