Neshody s rodiči

klerka
6.7.12 16:04

Neshody s rodiči

Chtěla sem se zeptat jak řešíte spory s rodiči, především s matkou. Jse tu taky tací, kteří s vlastní mámou nevychází ba dokonce se i nesnášíte? Jak postupujete pokud to jaksi skřípe?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sophinka
6.7.12 16:05

Nekomunikuji s ní… již několik let a je mi báječně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.12 16:07

@klerka taky už několik let s ní nekomunikuju, pro mě přestala existovat…a je mi fajn :D

• Citovat
  • Upravit
sophinka
6.7.12 16:08
@Anonymní píše:
@klerka taky už několik let s ní nekomunikuju, pro mě přestala existovat…a je mi fajn :D
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
24320
6.7.12 16:12

Taky s mamou nevychazim. Dokazeme spolu dlouho nemluvit pak nas to prejde na chvilu a pak se stejne chytnem a takhle porad dokola. :lol:.Uz jsem ve fazi kdy z toho mam srandu, ze zase spolu nemluvime. :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
6.7.12 16:13

Tak zalezi jaky problem mate, jestli se da, nebo neda resit a na ci strane je chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
6.7.12 16:17

Komunikuju s ní když musím, říkám jí maximálně jestli u nás prší nebo svítí :mrgreen: a mám klid. Od tý doby co mi vyhodila výbavičku (pověstná poslední kapka) jsem na ní vyloženě alergická :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kaštinka
6.7.12 16:21

Je to na dlouho, pokud to jde, na čas se nestýkat se mi vyplatilo (odstěhovali jsme se 200 km daleko, cca 5 let? žádný kontakt, mail, ani telefon) je to ozdravné, nyní je to v poklidu, respektuje, jak žijeme a jsme spíš kamarádky. Bylo to velmi náročné a dlouho trvalo, než s tátou pochopili, že jsme samostatné jednotky. Ať je cesta k porozumění rychlejší, než u nás. Pěkné knihy k tomuto tématu: Respektovat a být respektován, Hlas poznání, Dítě, šance pro tebe…

• Citovat
  • Upravit
18305
6.7.12 16:29

Svou matku jsem neviděl čtyři roky. Po jedné hádce mně vzkázala přes advokátku, ať se seberu a vypadnu. Zrovna v té době jsem začínal platit úvěr na rekonstrukci bytového jádra v bytě, ze kterého jsem měl vypadnout. No co, úvěr jsem minulý měsíc doplatil.
(Mezitím mně samozřejmě částku ve výši toho úvěru vrátila. Úroky šly ale z mojí kapsy. A jí jako důchodkyni s příjmem menším než malým by úvěr nikdo nedal…)

Takže finanční závazky mám z krku, vydělávám, šetřím a plánuju, co dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
klerka
6.7.12 16:43

U nás je asi „nejhorší“ to že bydlíme pod jednou střechou. Neshody věčně nejsou, jsou chvíle kdy vycházíme, ale pak jí chytne amok. Nejhorší je, že ona dělá ze sebe ublíženou a trpitelku. Já sem ta nejhorší, nejhloupější a podobně. Plete se mi do života. A já mam takovou povahu že ihned vylítnu…

• Citovat
  • Upravit
24320
6.7.12 16:49
@klerka píše:
U nás je asi „nejhorší“ to že bydlíme pod jednou střechou. Neshody věčně nejsou, jsou chvíle kdy vycházíme, ale pak jí chytne amok. Nejhorší je, že ona dělá ze sebe ublíženou a trpitelku. Já sem ta nejhorší, nejhloupější a podobně. Plete se mi do života. A já mam takovou povahu že ihned vylítnu…
tady je jednoducha rada odstehovat se.
@Jura007 píše:
Svou matku jsem neviděl čtyři roky. Po jedné hádce mně vzkázala přes advokátku, ať se seberu a vypadnu. Zrovna v té době jsem začínal platit úvěr na rekonstrukci bytového jádra v bytě, ze kterého jsem měl vypadnout. No co, úvěr jsem minulý měsíc doplatil.
(Mezitím mně samozřejmě částku ve výši toho úvěru vrátila. Úroky šly ale z mojí kapsy. A jí jako důchodkyni s příjmem menším než malým by úvěr nikdo nedal…)Takže finanční závazky mám z krku, vydělávám, šetřím a plánuju, co dál…

Ctu ze se zivot stebou nemazli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
6.7.12 17:19

Já s mamkou teď vycházím docela dobře. Měly jsme ale období, když jsem navštívila psycholožku a potřebovala jsem si ten vztah nějak utřídit, zbavit se jejího vlivu. Nechtěla moc „vzdávat pozice“, takže to byl docela boj. Asi půl roku, než se to uklidnilo, jsme spolu skoro nemluvily. I teď je mírné ochlazení znát. My jsme ale na sobě dlouho nezdravě visely, takže teď je to takové přirozenější. Už se umím ozvat, když se mi nelíbí, co mi nutí. Ale trvalo mi dlouho, než jsem se naučila odmítat ty rady a řeči typu „Já to s tebou myslím dobře“.
No a s tátou - to by bylo opravdu na dlooouho :-)
Nechci, aby to vyznělo, že si stěžuju. Oba rodiče mám ráda a záleží mi na nich, jen to prostě někdy není jednoduchý (jako všude)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
6.7.12 17:21

@Housa :mrgreen: :palec: přesně, moc hezky jsi to napsala!
Já se snažím vycházet, někdy to ale nejde, pak se to zase uklidní,. pak se to trošinku nakumuluje a jde to ven

• Citovat
  • Upravit
435
6.7.12 18:18

Momentálně s matkou vycházím v rámci možností pouze kvůli dceři, nechci ji upírat babičku, ale pokud trošku babička nezmění přístup vůbec k životu, tak mám obavu, že mou dceru tak nějak ztratí, spíš ten vztah vyšumí. Hraje pořád na ublíženou, trpitelka světa, je to strašný, pro mě nepochopitelný, mám úplně jinou povahu. Snažím se ji hodně respektovat, ale já už k ní ani cestu hledat nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
6.7.12 18:25

@novina Moje mamka je vpohodě, ráda si s ní povídám, máme si co říct ale má tak blbou povahu že taky hrozně ublížená, trpitelka hadr…Nesnášim to, často si stěžuje a hlavně za mnoho věcí mohu já ;-) má takové období kdy snad můžu i za to že pták posere okno =D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová