Příliš štědrá babička

Anonymní
8.7.12 20:20

Příliš štědrá babička

Dobrý večer,

moje téma bude možná trochu úsměvné, ale ráda bych věděla, jestli to je jen náš problém. Možná ani nečekám rady, protože se asi moc poradit nedá, nebo to třeba moc řeším a ani to problém není…
Týká se to mojí mamky, se kterou ale mám jinak moc fajn vztah. Ona je totiž příliš štědrá. Bohužel ale ne přímo do rodiny, ale všude okolo. Dám příklad. Byla u ní celorodinná oslava, přijeli i příbuzní z dálky, tak přivezli věci a hračky pro děti (jak se běžně vozí, plus naše dítě viděli prvně, tak dostal poměrně větší věc). Bylo tam vícero dětí, tak jsem jim to tam nechala, ať si pohrají. Pak jsem šla dítě uložit a když jsem se vrátila, tak hračka nikde. Samozřejmě jsem se po ni sháněla, tak jsem se dozvěděla, že ji mamka darovala těm druhým dětem, když se jim tak líbila. To stejné i věci pro nás, prostě je poslala dál (svoje si nechala).
Další příklad. Dohodli jsme se, že má nějaké maso (střídáme se ve vaření obědů i večeří), tak že u ní ugrilujeme. Počítala jsem s tím, tak jsem nic nechystala a nekupovala. Přijdeme k ní a ona mi suše oznámí, že navrhla grilování sousedům, už u nich byla a maso dala dětem, protože jim chutnalo…
Díky tomu jsem si vzpomněla, jak rozdávala moje hračky a cukrátka (mívala jsem jich málo, tak jsem si je šetřila na horší časy), když jsem byla já ještě dítě…
Bojovali jste s tím taky někdo? Je mi jasné, že ji nezměním. Někdy je to celkem zábava (místo masa měl manžel krupicovku :lol: ), ale někdy mě to docela štve (danou hračku budeme muset sami kupovat, protože to je věc obvyklá a využitelná…).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1475
8.7.12 20:45

Moje tchýně je to samý v bledě růžovým, až na to že rozdá naprosto cokoli a svoje nevyjímá. Je taky schopná pozvat na naši trampolínu celou vesnici a k tomu jim všem udělat svačiny, pže ty děti určitě doma hladověj. A když doma trampošku chouďátka nemaj, tak ať jich klidně skáče 30 na tý naší dokud se dokonale nerozpadne. Nedávno jsme byli u nich a byli tam i vzdálení bratránci jakoby. Líbila se jim třeba naše baterka, co mám v noci, abych viděla na děti, mlíko a pod. Tchýně jim ji samo zabalila sebou když se jim tak líbila :zed: Jako prkotina, ale věc, která pak docela chybí. Nebo když přijde návštěva, tak to je teprv amok. Vyndá snad všechno co má ve spíži všechno načne i když ji všichni několikrát ujistí, že na to nemají chuť a systematicky všechny obchází každou asi tak minutu s jiným talířkem „nabídněte si, nestyďte se“. Návštěvy pak v rozpacích obvykle neudrží tento vzrůstající pasivně agresiví tlak a něco teda pozřou, což ji motivuje k vyhledání dalších pochoutek, co by mohla nabízet. Pak to všechno zabalí jako vejslužku a tchán nemá druhej den nic ke snídani :zed: :lol: Snad tě potěší že v tom nejsi sama s příliš štědnou babičkou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.7.12 20:46

Mně by to moc směšné nepřišlo. Takový ten přístup „co je tvoje, je i moje, ale na moje mi nešahej“…
Není to běžné a hlavně to není dospělé. Nerespektovat cizí majetek a zacházet s ním, jakoby patřil mě, no nechci být ošklivá, ale pro tohle je celkem jednoduché označení - krádež :|
Tobě to třeba přijde normálka, já bych v případě hračky vyletěla jak čertík z krabičky. Připomíná mi to některé dámy, které na pískovištích pobalej erární bábovky „protože tam jen tak leželi a nikomu nepatřili“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3370
8.7.12 20:47

Tak to ti teda nezávidím… a naše babička je celkem podobná, všem něco shání, aby to měli za pár korun a když něco má, tak jim dá (ale né tolik, aby jí něco zbylo) no, u ní to už není úsměvné, ale na pěst :,( :( :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
8.7.12 20:59

Já souhlasím s @Gladys. Taky to na mě tak působí. :roll: Obzvlášť v případě tý hračky, dárku, o který vzápětí obdarované dítě přišlo. :( Nepíšeš, kolik mu je a nakolik z toho má tudíž rozum. Ale jak bys mu to jako zdůvodnila? :? Vštípit dítěti, že se má o hračku podělit dočasně je dobře, ale ne, že má svoje hračky rozdávat. 8o Maminku už nepředěláš, takže situace je to blbá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.12 21:01

@kokos Taky sezvala k sobě všechny děti do bazénu (koupala jsem se tam já s dítětem), tak jsme museli zdrhnout a ona se tvářila uraženě, že jsem netaktní (stříkali dítěti do obličeje a je to ještě celkem prtě).
@Gladys za tu hračku jsem ji celkem vynadala a ona se divila, proč se zlobím, vždyť je na ni ještě prcek :nevim: Pak mi řekla, že nám třeba časem koupí jinou, ale to známe… Koupila jsem dítěti overal (celkem drahý), ona ho znehodnotila, tak mi náhradou koupila laciný u Vietnamců, co se mu neustále rozepínal a byl mu malý…
Nejhorší je, že ona v tom problém nevidí a ode mě čeká, že se budu chovat stejně. Já mám trauma ještě z dětství, kdy rozdávala návštěvám moje hračky… Akorát doufám, že to nepotká hračky, které kupujeme dítěti my. To bych asi hodně pěnila… U té darované jsem mávla ještě rukou, že lehce nabyl, lehce pozbyl…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.12 21:03

@MuffinkaM naštěstí je mu 8 měsíců, tak z toho opravdu nemá rozum a je to hračka, na kterou má ještě dost času (je cca od roka), v tom měla mamka pravdu :lol:

• Citovat
  • Upravit
31594
8.7.12 21:09

Anonymní, jedna věc je, že ona v tom problém nevidí, druhá, že ty ano. Pokud jde o moje děti, náš majetek, jejich věci, tak zkrátka buď se bude chovat jako normální člověk nebo bude neustále pod kontrolou, aby něco neodnesla a pokud by se pokusila někomu něco dát v naší přítomnosti, tak bych jí udělala pořádnou ostudu.
To je zkrátka totální absence respektu vůči tobě. Řešila bych to hned a rázně, dítě je zřejmě ještě malé, ale ať máte toto pořešené, dokud nepobere rozum…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
8.7.12 21:09

Ježkovi voči.. no co na to říct.. možná to zkusit šokem, něco od ní dát cizím a sledovat jestli jí to dojde.. asi bych pěnila až vypěnila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
8.7.12 21:13
@Anonymní píše:
@MuffinkaM naštěstí je mu 8 měsíců, tak z toho opravdu nemá rozum a je to hračka, na kterou má ještě dost času (je cca od roka), v tom měla mamka pravdu :lol:
:nevim: Malej taky dostal k Vánocům dárky, který v podstatě pochopí až okolo dalších Vánoc. Ale nenapadlo by mě je kvůli tomu dát kamarádce, která má starší dítě, protože pro nás jsou aktuálně zbytečný. :nevim: Ale tak já mám takový názor i proto, že naše babi dárky, který jsme jí dali prostě rozdala (někdy nevědomky i nám, že dostala nějakej kšunt a my to využijem). Když kdysi „darovala“ sousedce mnou pečlivě vybíraný dárek pomalu za tisícovku, tak jsem jí dárky dávat přestala. Nevadí jí to, ale nevysvětlim jí proč, protože ona má takovou radost, když může někomu něco dát. :roll: Jako rozdala svoje věci to jo, ale dát dárek týden po obdržení se mi nelíbí. :zed: A taky jinak rozdává lecos. Asi rozšířenej móres. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.12 21:15

@Gladys ona naštěstí u mě doma nerozdává.
Ale mám strach z toho, že dám dítěti něco (třeba jen blbé jablko k svačině) a ona to rozdělí mezi další děti, co u ní v danou dobu budou. Ale pokud budou mít ony svačinu, tak se jí ani nedotkne.
U nás bude ten problém, že z toho mám prostě od dětství blok, že já se musela pořád o všechno dělit (pokud jen někdo naznačil, že by to taky chtěl, tak byl upřednostněn jeho zájem před tím mým…)
Ona na tom nevidí nic špatného, protože lidi se dělit mají… To, že to dělá jen (hlavně) ona, už ale nevidí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.12 21:17

@MuffinkaM svoje věci nerozdává :lol: Maximálně jídlo a alkohol :lol:
@evick2 dělá to už co si já pamatuju (cca 30 let), tak to jí už nedojde :lol:

• Citovat
  • Upravit
3540
8.7.12 21:24

No to jsem právě myslela její věci rozdat. To je mi přístup, upředňostňovat ostatní ale své si ponechat… Věřím že z toho máš blok. U nás to bylo tak že já jsem dostala se ségrou čokoládu a já jsem si jí otevřela a musela každýmu dát ochutnat=měla jsem jen kousek. Ségra tu svou nerozbalila a pak mi říkali vídíš všechno si hned sníš a pak nemáš nic :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.12 21:31

@evick2 rozdávala jsem její bomboniéry a další a nikdy nebyl problém (tak to je správné). Drahé věci si netroufnu (to se neodváží ani ona) a ty laciné nikdo nechce :lol:
Dospělým ona nedává, jen dětem a ona hračky už nevlastní :lol: Kdybych darovala hračky od ní, tak poškodím jen svoje dítě.
To je stejné jako když mu tam koupila drahé hrací věci a ostatní děti to po sobě házely… Mně se kudla v kapse otevírala. Bych jim to sebrala a dala něco nerozbitného, ale měla jsem je nechat, jsou to jen děti… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
435
8.7.12 21:32

@Gladys Připomíná mi to některé dámy, které na pískovištích pobalej erární bábovky „protože tam jen tak leželi a nikomu nepatřili“

Neřekla bych, že je to často dělané naschvál. My máme věčně nějaké jiné bábovky, když jdu já na pískoviště, tak to ještě uhlídám, ale když jde manžel, tak nám jich občas dost přebývá. Kromě těch, které jsou podepsané, asi bych to pořešila tak, že kdo se opravdu bojí o bábovky na veřejných pískovištích, ať si je podepíše, protože jinak i já se přiznám, že často nevíc co všechno přesně je naše a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová