Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivana-domca @Crystal87 už jsem s ní o tom mluvila několikrát. I jsem poukazovala na to, že mě to jako dítě celkem štvalo a poznamenalo. Tak jsem se dozvěděla, že jsem byla a pořád jsem lakomá… Jsou to jenom děti. Vždyť oni dostali jen něco malého a naše dítě odrážedlo a to je přece nespravedlivé. Oni z toho už rozum mají…
Jediné štěstí, že naše domácí hračky nerozdává. To si nedovolí…
Tak holt už bez promluv, příště rovnou oznámit že ona už svou generaci vychovala a ta další je už jen a výhradně jen na tobě
Jéžiš, tohle by mě teda regulérně nasralo. Je mi jasný, že matku hned tak nepředěláš, ale za prkotinu bych to teda nepovažovala. To totiž není štědrost, to je totální netaktnost, slušně řečeno. A s tím masem taky - to je totální nespolehlivost - co je tobě do toho, že ho rozdala, počítala jsi s grilovačkou a nebyla, jedno proč. ![]()
Jo a k těm bábovičkám - mám kamarádku, co to taky „neřeší“. Tuhle mi říkala, jak vždycky jdou na písek, nějaký bábovičky tam holt nechaj a něco sbalej - „dyť to stojí pár korun, tak to neřeším, nechápu matky, co to maj dokonce podepsaný“ No, tak milá zlatá málem dostala kyblíčkem po hlavě
Tenhle přístup nesnáším
a je to taky znát - jak s bábovičkama, tak s prachama. Ta ženská totálně neumí hospodařit s penězma. Když má, rozdala by se, to jo, ale když nemá, tak čeká, že ji každý bude sponzorovat. Blbý je, že ona většinu času nemá
a já jsem pak za lakomce. Ale radši budu za lakomce než za blbce. A osvědčilo se mi u ní, že dobré účty dělaj dobré přátele - nepůjčuju jí (nevrátila by) a furt se tak nějak přátelíme. ![]()
Nejhorší je, že v tom, aby darovala to odrážedlo, jsem jí zabránit nemohla, protože jsem doma ukládala svoje dítě a myslím, že přede mnou by se asi víc krotila, protože můj názor na danou problematiku zná víc než dobře…
@Anonymní píše:
Tak jsem právě zjistila, že se nám hračka vrátila s tím, že oni mají doma něco podobného, tak nemá cenu, aby to měli dvojmo![]()
I když mamka se jim to snažila vnutit aspoň do doby než to naše dítě využije, tak prý ne, protože v té době už by to mohlo být poškozené…Ona taky nakupuje, ale bohužel dost často se netrefí a šetří na nesprávných místech
Tak aspoň že tak. Mamku asi nevychováš, sááákra, ale mě by to teda nedalo, bych jí sjela jak malýho hada
![]()
@Anonymní píše:
Nejhorší je, že v tom, aby darovala to odrážedlo, jsem jí zabránit nemohla, protože jsem doma ukládala svoje dítě a myslím, že přede mnou by se asi víc krotila, protože můj názor na danou problematiku zná víc než dobře…
no to je přesně to co by mě točilo do bílýho žáru! Ví co si o tom myslíš a přesto to udělá! Dělá to snad naschvál nebo to je nějaká obsese?
A ty děti, kterým to dala tam nebyly s rodiči? Mě spíš udivuje, že Ti rodiče dovolili aby si jejich děti odnesly drahou věc, která nebyla určena pro ně
. Jinak bych mamce řekla, že je mi to upřímně líto, že si z dárku pro malého měla strašnou radost a teď Tě to fakt mrzí. Ještě bych k tomu nahodila smutný ksicht rozloučila se a šla domů. To by jí myslím chytlo více než řvaní a příště by si to možná rozmyslela? Asi né že
Zajímavé, že svoje dárky si nechala ![]()
Tak bábovičky zatím řešit nemusím, ale určitě budu všechno označovat, protože nerada přicházím o naše věci ![]()
@Gina108 tak třeba to jídlo se u nás stane minimálně jednou do měsíce. už jsem si na to tak nějak zvykla. Jsem mistr improvizace ![]()
@Kallkapa píše:
A ty děti, kterým to dala tam nebyly s rodiči? Mě spíš udivuje, že Ti rodiče dovolili aby si jejich děti odnesly drahou věc, která nebyla určena pro ně. Jinak bych mamce řekla, že je mi to upřímně líto, že si z dárku pro malého měla strašnou radost a teď Tě to fakt mrzí. Ještě bych k tomu nahodila smutný ksicht rozloučila se a šla domů. To by jí myslím chytlo více než řvaní a příště by si to možná rozmyslela? Asi né že
Zajímavé, že svoje dárky si nechala
Děti tam s rodiči byly, ale rodiče se viditelně nechtěli dohadovat. Ale už to máme zpátky…
Třeba na to kafe mi řekla, že si myslela, že už jsem si ho odnesla
ale jsem si jistá, že musela vědět, že ještě ne…
@Anonymní píše:
Děti tam s rodiči byly, ale rodiče se viditelně nechtěli dohadovat. Ale už to máme zpátky…
Třeba na to kafe mi řekla, že si myslela, že už jsem si ho odneslaale jsem si jistá, že musela vědět, že ještě ne…
Jéé to jsem přehlídla, tak super
. A co teda dostala mamča, že své dary nerozdala? Možná bych řekla, jéé tys dostala korále? To by se moc líbilo sousedovic Aničce ráda si hraje na princeznu - dívej Ani nechceš takové korále? Možná by si uvědomila zač je toho loket ![]()
Jak to tady čtu tak mi to dost připomíná jednu osobu z naší rodiny, všechno by rozdala, ale ona je jiná. Někomu něco dá a pak o tom ještě půlroku mluví, je to křivá potvora. Nejdřív něco někomu dá a pak mu to vyčte a všude vykládá jaký neudělala skutek a jak jí teď daná věc chybí, prostě očekává neskonalou vděčnost. Prostě chce před každým vypadat dobře, jak ona chuděra nemá co do huby a ještě rozdává.
Tohle je čistokrevný pokrytectví.
Ale to o čem píšete vy bude něco jiného, je to nějaká psychická porucha, má i svůj název, ale nevzpomenu si. Člověk si tím kompenzuje pocit méněcennosti a zbytečnosti(nedostatečnosti), potřebuje si lidi kupovat, získává tím jejich přízeň. Chce v jejich očích vypadat dobře, protože má pocit že vypadá špatně a ostatní si o něm myslí něco zlého. Může to být způsobeno špatnou výchovou a psychickým blokem(vzniklým v dětství). Člověk má potřebu ostatním pořád dělat radost, myslí že tím v jejich očích vzroste a bude oblíbenější. Tak nějak jsme se to učili, ale je to už dost let tak si to přesně nepamatuju.
@Kallkapa píše:
Jéé to jsem přehlídla, tak super. A co teda dostala mamča, že své dary nerozdala? Možná bych řekla, jéé tys dostala korále? To by se moc líbilo sousedovic Aničce ráda si hraje na princeznu - dívej Ani nechceš takové korále? Možná by si uvědomila zač je toho loket
Děti dostaly hračky (naše odrážedlo a ostatní vodní pistole, máme v rodině 7 dětí od 8 měsíců do 11 let) a dospělí dostali kafe, kakao a láhev alkoholu (každá rodina jednu tuto sestavu)… No a my o to přišli (ne že by mě to nějak mrzelo, ale jde o princip), třeba bych to rozdala stejně, ale udělala bych to já, nerozhodoval by nikdo za mě.
@papavlinka33 ona si určitě nic nekompenzuje. Je v okolí hrozně oblíbená, protože nezkazí žádnou zábavu, je milá, ochotná, všem pomáhá. Věci dává jen dětem, protože by se pro ně rozdala. Třeba si vezme k sobě všechny děti z rodiny a celé odpoledne si s nimi hraje, vymyslí pro ně nějakou stopovačku, nebo s nimi bude péct, protože to děti baví a jejich mámy na to nemají čas, chuť a energii…
Dospělým nic nedává. U ní to je jen projev laskavosti. Navíc si to vždy odůvodní tak, že podle ní nikdo není poškozen. (Mě učila, abych se dělila = výchovná lekce. Naše dítě to nevyužije a nemá z toho rozum. Maso jsme měli den předtím, tak to není škoda, to že se na mě s manželem jaksi nedostalo, už neviděla…)
@Anonymní píše:
@papavlinka33 ona si určitě nic nekompenzuje. Je v okolí hrozně oblíbená, protože nezkazí žádnou zábavu, je milá, ochotná, všem pomáhá. Věci dává jen dětem, protože by se pro ně rozdala. Třeba si vezme k sobě všechny děti z rodiny a celé odpoledne si s nimi hraje, vymyslí pro ně nějakou stopovačku, nebo s nimi bude péct, protože to děti baví a jejich mámy na to nemají čas, chuť a energii…
Dospělým nic nedává. U ní to je jen projev laskavosti. Navíc si to vždy odůvodní tak, že podle ní nikdo není poškozen. (Mě učila, abych se dělila = výchovná lekce. Naše dítě to nevyužije a nemá z toho rozum. Maso jsme měli den předtím, tak to není škoda, to že se na mě s manželem jaksi nedostalo, už neviděla…)
Já to nemyslela nijak zle, ani ten člověk nemusí být nijak špatný či zlý, jen že má nejspíš v sobě zakořeněný nějaký komplex nebo křivdu či nedostatek. Ale je to pouze všeobecné, samozřejmě to tak být nemusí, je to jen všeobecný popis. Třeba je zatím uplně něco jiného.
Tak jsem právě zjistila, že se nám hračka vrátila s tím, že oni mají doma něco podobného, tak nemá cenu, aby to měli dvojmo

I když mamka se jim to snažila vnutit aspoň do doby než to naše dítě využije, tak prý ne, protože v té době už by to mohlo být poškozené…
Ona taky nakupuje, ale bohužel dost často se netrefí a šetří na nesprávných místech