Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U té darované jsem mávla ještě rukou, že lehce nabyl, lehce pozbyl… vidíš a to je pozůstatek.. jakýpak lehce nabyl, regulérně to dostal a bylo to jeho! asi bych se hádala ať to máte srovnaný co nejdřív. Má pravdu lidi se dělit mají ale jen chtějí-li nebo o to stojí né protože jim to někdo nařídí.. uff tolik čokolády co jsem nesnědla
úplně jsem si na sebe vzpoměla
a to mi nikdo nebral hračky
Dospělým dává jen jídlo. To si kolikrát myslím. Snědl jsi mou večeři ![]()
Tohle by mi ani nevadilo, ale pokud počítám s tím, že se bude u ní jíst, tak doma většinou nic moc není, manžel celkem dost tvrdě maká a večer má hlad. Když mu pak nabídnu kaši, tak ho moc nenadchnu ![]()
Naštěstí to udělá jednou za čas, pak jí to je blbý, tak nabízí alternativy, ale já jsem naštvaná, tak jdu domů a nic od ní nechci ![]()
@evick2 já se pohádala, ale zveličuju to, nemá z toho rozum, časem mu ona koupí náhradu (nechci, protože s jejím výběrem nesouhlasím a tohle se mi opravdu líbilo, lépe bych nevybrala).
U nás to bylo taky spousta čokolády a dalších sladkostí (v pozdějším věku jsem měla tendence hned všechno sníst, protože jsem se bála, že nebude a pak jsem měla výčitky, že jsem lakomá). Z věty: Vždyť ona se s vámi ráda podělí. Mám dodnes osypky ![]()
@Anonymní píše:
@evick2 já se pohádala, ale zveličuju to, nemá z toho rozum, časem mu ona koupí náhradu (nechci, protože s jejím výběrem nesouhlasím a tohle se mi opravdu líbilo, lépe bych nevybrala).
U nás to bylo taky spousta čokolády a dalších sladkostí (v pozdějším věku jsem měla tendence hned všechno sníst, protože jsem se bála, že nebude a pak jsem měla výčitky, že jsem lakomá). Z věty: Vždyť ona se s vámi ráda podělí. Mám dodnes osypky
viď, já jsem se s tím pak chodila zašít za roh nebo jsem to neotevřela a pak mi bylo líto, že jsem jim nedala, že jsem lakomec ![]()
@evick2 já ještě pravidelně dostala po dané akci dlouhé kázání, že takhle by to nešlo, že to sice jsou moje věci, ale musím se podělit.
Nejvíc mě štvalo, že i když jsem třeba jen půjčovala a někdo mi něco rozbil, tak nebyla náhrada (druhá maminka by i nahrazovala, ale ta moje to zatrhla a když to přece jen bylo přineseno, tak to moje máma dala tomu druhému dítěti…)
@Anonymní píše:
@evick2 já ještě pravidelně dostala po dané akci dlouhé kázání, že takhle by to nešlo, že to sice jsou moje věci, ale musím se podělit.
Nejvíc mě štvalo, že i když jsem třeba jen půjčovala a někdo mi něco rozbil, tak nebyla náhrada (druhá maminka by i nahrazovala, ale ta moje to zatrhla a když to přece jen bylo přineseno, tak to moje máma dala tomu druhému dítěti…)
já zas když mi někdo něco rozbil a brečela jsem tak jsem dostala vynadáno že to teda nemám půjčovat(nebo si s tím nehrát když to nechci půjčit), že je to moje chyba a pak se v tom jako dítě vyznej ![]()
Já mela takovýto problém měla naopak s tatou, chtel byt ten hodny tak všem dával moje věci když se jim zamlouvali a vubec mu nevadilo že jsem kvuli tomu pak plakala naštěstí byl jednou poblíž brácha a ten jim jasne vysvětlil že jestli si on nej ješte neco vezmou tak je chytí pod krkem a tátu taky:) udělal mu ostudu a od ty doby je klid:) tak jí proste udelat ostudu…
@evick2 píše:
já zas když mi někdo něco rozbil a brečela jsem tak jsem dostala vynadáno že to teda nemám půjčovat(nebo si s tím nehrát když to nechci půjčit), že je to moje chyba a pak se v tom jako dítě vyznej
Já musela půjčovat všechno, ale nesměla jsem se zlobit, když mi to někdo rozbil… Pokud jsem si s něčím hrála a chtěl to někdo jiný, tak jsem si musela vybrat jinou hračku…
Obávám se, že to byla snaha mojí matky, abych nepůsobila jako rozmazlený jedináček. Výsledek byl jediný, když mi někdo sahal na moje věci, tak jsem řvala a působila přesně tak jak ona nechtěla ![]()
@dadasik píše:
Já mela takovýto problém měla naopak s tatou, chtel byt ten hodny tak všem dával moje věci když se jim zamlouvali a vubec mu nevadilo že jsem kvuli tomu pak plakala naštěstí byl jednou poblíž brácha a ten jim jasne vysvětlil že jestli si on nej ješte neco vezmou tak je chytí pod krkem a tátu taky:) udělal mu ostudu a od ty doby je klid:) tak jí proste udelat ostudu…
Tu jsem jí dělala pravidelně jako dítě, když jsem řvala, že to je moje, že to nedám
a výsledek byl ten, že jsem ještě dostala vyhubováno do sobců… Dlouho mi trvalo, než jsem se naučila dělit, protože jak mě přestala nutit, tak jsem hned všechno snědla… Chudák můj chlap…
@Anonymní píše:
Tu jsem jí dělala pravidelně jako dítě, když jsem řvala, že to je moje, že to nedáma výsledek byl ten, že jsem ještě dostala vyhubováno do sobců… Dlouho mi trvalo, než jsem se naučila dělit, protože jak mě přestala nutit, tak jsem hned všechno snědla… Chudák můj chlap…
mamču uz asi nepředelaš no… hele tak já ti na chvilku pujčím svojí mamku ta pořád zase neco nakupuje a já uz to nemám kam dávat ![]()
@Kačenkaaaa píše:
Usměvné mi to ani trošku nepřijde..něco podobého udělala moje mamka nechala jsem si u ní věcičky na prcka..byli to na holččku ale dozvděli jsme se nakonec že to bude kluk věcičky prodala a za peníze si koupila kabelku
Tak to by zase moje máma neudělala, tak daleko by nezašla. Tak dalece nás respektuje. Ono u ní fakt asi jde jen o děti, dětské věci a jídlo. Protože ať se snažím sebevíc, tak mi to dělala jen jako dítěti (dokud se mě snažila vychovávat) a teď začala s mým dítětem.
(To jenom tchýně předpokládá, že teď vezmu všechny věci a podaruju švagrovou a je jí jedno, že chceme ještě jedno dítě…)
Teda já bych řádila jak černá ruka. Co má co rozdávat cizy věci. I kdyby to byla nějaká prkotina, tak ji servu a co se týká hraček dětí, bych ji tak servala, že by si to za klobouk nedala, jsem alergická když někdo něco bere mim dětem
Půjčit jo, darovat bez mého vědomí a souhlasu ne
V dětství jsem měla velký kulovy u mich dětí tomu nedopustím.
Brr tak tohle bych nesnesla…uz jen z principu bych chtela aby teda tu hracku dostala zpatky nebo hned poridila tu stejnou, ne nejaky laciny smejd a razne bych s ni promluvila.
![]()
BTW:piskoviste, ale i koupaliste holky
tam se taky kradou hracky
Tak jsem právě zjistila, že se nám hračka vrátila s tím, že oni mají doma něco podobného, tak nemá cenu, aby to měli dvojmo
![]()
I když mamka se jim to snažila vnutit aspoň do doby než to naše dítě využije, tak prý ne, protože v té době už by to mohlo být poškozené…
@dadasik píše:
mamču uz asi nepředelaš no… hele tak já ti na chvilku pujčím svojí mamku ta pořád zase neco nakupuje a já uz to nemám kam dávat
Ona taky nakupuje, ale bohužel dost často se netrefí a šetří na nesprávných místech ![]()