Manžel nechce, aby syn byl u babičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1710
17.7.12 19:49
@terinka4444 píše:
Manžel nepřeje a co jako? Prostě buď k oboum babičkám nebo k žádné a vzhledem k tomu, že se malý těší, by prostě jel, jako co to je, k mojí mamince jo, ale k tvojí ne :cert: proč vůbec připustíš takovou diskuzi?

Jak manžel nepřeje a co jako? Otec je snad stejný rodič jako matka, ne? Proč by takovou diskuzi nepřipouštěla? Kdyby tu psala žena o tom, že nechce dát své dítě na hlídání tchýni a manželovi se to nelíbí. Tak jí tu bude každý psát, že je to její rozhodnutí a ona je matka, že do toho skoro nemá manžel, co mluvit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
17.7.12 20:06

Dala bych ho k oboum babickam, jde o to, aby byl spokojeny syn a pokud se tesi, tak proc by nejel. Manzelovi rekni, ze syn tam chce a tesi se, tak ze pojede. Nedavas tam na prazdniny manzela, takze to, ze on nema pritele tve mamky rad je vedlejsi a je to jen jeho problem, syn by tim nemel trpet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.7.12 20:41
Promiň, ale jako manžel se sekl, že dítě nesmí k babičce, ke které dítě chce, bydlí ulici od nich, je na babičku zvyklé, zatím co k jeho mamince to by dítě mělo jít, přestože na ní zvyklé není a to je jako v pohodě, To snad ne, ještě s pofiderním odůvodněním, že její přítel není pravý prarodič 8o a ona i s malým mu má ustupovat, prostě dítě k babi nepůjde, protož manžel nechce, tak taky obráceně, matka je stejný rodič jako otec, takže když se otec rozhodne, že k jeho rodičům jo, má matka stejný nárok rozhodnout, že jo taky k jejím rodičům. nebo se pletu?
@tetes píše:
Jak manžel nepřeje a co jako? Otec je snad stejný rodič jako matka, ne? Proč by takovou diskuzi nepřipouštěla? Kdyby tu psala žena o tom, že nechce dát své dítě na hlídání tchýni a manželovi se to nelíbí. Tak jí tu bude každý psát, že je to její rozhodnutí a ona je matka, že do toho skoro nemá manžel, co mluvit. :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.7.12 21:14

@tetes, a stejně tak matka se může rozhodnout, že nechce, aby dítě šlo k jeho rodičům. Oba jsou rodiče a oba mají stejná práva, jestli jsem to správně pochopila. A myslím si, že kdyby to bylo naopak, tak se zakladatelka také dozví stejný názor, že dítě má právo na obě babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
17.7.12 21:33

Já se nepřu o tom, že to není fér. Dítě má právo na oba prarodiče. Ale pokud s tím, jeden z rodičů nesouhlasí, tak je to dle mého důvod k diskuzi. Než, abych tu diskuzi vůbec nepřipouštěla, případně to postavila, tak jak jsi psala. Že buď k oběma prarodičům nebo k žádným. Protože to je hnusné řešení přes dítě a tratí na tom to dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
17.7.12 21:40

Aha, takže budeme diskutovat, on si bude stát za svým a já mám nakonec ustoupit, aby dítě netratilo? Má hloupé argumenty, takže se ani není moc o čem bavit. Kdyby k tomu měl nějaký pádný důvod, tak možná, ale takhle :nevim:
Podle zakladatelky se prostě jen zasekl a tvrdohlavě a hloupě si trvá na svém, aniž by k tomu měl důvod. Tak proč bych měla být já ta rozumná a ustupovat, když je to celé postavené na hlavu. Stejně tak se můžu já vytasit se spoustou „pádných“ důvodů, proč moje dítě nesmí k jeho mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
17.7.12 21:46

No tak já nevím, žila jsem v tom celý život, mamka ustupovala tátovi, nejdřív v maličkostech, pak postupně víc a víc, až nám to ničilo život. Jsou věci na diskuzi, diskuze mezi dospělými jsou důležité a jsou věci, na které prostě manžel či manželka nemá právo a k žádné diskuzi by docházet ani nemělo, protože to už je hodně přes čáru. A zakazovat a šprajcovat se, když chce pustit dítě k vlastní mámě bydlící za rohem, bez žádného důvodu, protože to, co on uvádí je holý nesmysl, jen dělá truc, zatím co ke své mamince by ho donesl zabalenýho v dárkovém papíře, to je prostě mimo a není to chování rovnocenného partnera, ale někoho, kdo chce poroučet. A v tom případě se okamžitě šprajcuju, protože manželství je rovnocenný svazek, kde mají oba DOSPĚLÍ SVÉPRÁVNÍ lidé nárok, dovolit svým dětěm kontakt s vlastními rodiči, a on není můj šéf, aby rozhodoval, jestli může moje máma vidět moje dítě, a tak diskuzi nepřipustím, není totiž o čem diskutovat. Jediné, v čem s tebou souhlasím a co jsem přehodnotila je to, že když ne k mé mámě, tak ani tvojí, to máš pravdu, proč by to dítě mělo trpět a nejít k babičce, takže bych se prostě neptala a nediskutovala a malýho k babičce dala, ať si pění a až se vyvzteká a vypění, tak mu pěkně klidně chladně vysvětlím, že takhle tedy ne, dva dospělí lidé, rovnocenní partneři, ne jeden rozhoduje, druhý poslouchá, dvě babičky, dvoje půjčování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
18.7.12 09:30

Holky, já to neumím asi vyjádřit a napsala jsem to špatně. Já s vámi souhlasím jen jsem chtěla poukázat na to, že i ten otec má svá práva. Ale píšu to blbě a teď už nemám čas to vysvětlovat, páč jedu na dovču a chvátám. :kytka: Každopádně souhlas, taky bych neustupovala, ale diskutovala a případně pak asi kvůli dítěti, bych šla i přes rozhodnutí manžela. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1710
18.7.12 09:31
@Laaja píše:
Aha, takže budeme diskutovat, on si bude stát za svým a já mám nakonec ustoupit, aby dítě netratilo? Má hloupé argumenty, takže se ani není moc o čem bavit. Kdyby k tomu měl nějaký pádný důvod, tak možná, ale takhle :nevim:
Podle zakladatelky se prostě jen zasekl a tvrdohlavě a hloupě si trvá na svém, aniž by k tomu měl důvod. Tak proč bych měla být já ta rozumná a ustupovat, když je to celé postavené na hlavu. Stejně tak se můžu já vytasit se spoustou „pádných“ důvodů, proč moje dítě nesmí k jeho mamince.

Ale jinak, já bych klidně byla ta rozumná, právě kvůli tomu dítěti. Přesně pro tohle, že nikdo nechce ustoupit, pak trpí ty děti. ;) I když tady ustupovat je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
18.7.12 11:41

@tetes, já si myslím, že mluvíme o tom stejném. Také napřed diskutuji a snažím se domluvit, kvůli dětem i dost často ustupuji. Jenže tohle je případ, kdy se manžel zakladatelky zasekl ze stupidních důvodů a nejspíš odmítá debatovat a slyšet jakékoliv rozumné argumenty. V tomto případě bych se prostě zasekla a nedebatovala, ale řešila radikálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
18.7.12 11:45

Za téhle situace bych stála na tom, že stejně tak můžu říct já, že nechci, aby děcko jelo ke tchyni… takže v konečném důsledku bych se ho snažila dotlačit do kompromisu, že prostě pojede k oběma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová