Manžel nechce, abych chodila do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1793
19.9.19 08:11

Doma on na rodičáku by byl, ale já bych musela vydělávat tolik jako on teď, což je nereálné. Ženská má většinou v práci méně než chlap a kdyby byl doma, nebylo by ani uvařeno, myslím že by nic nedělal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
19.9.19 08:13
@pocker píše:
Chodím na 4 hodiny odpoledne a z toho hlídá někdy moje mamka a někdy chlap. Záleží v kolik v práci chlap skončí. A taky je pravda, asi nechce hlídat děti, jsou to dva raubíři a člověk je musí hlídat a ne něco dělat a děti nechat bez dozoru. Ale je pravda že nechodím na celý den dělat, to bych ani nešla při dvou malých dětech. Prostě mu to hrozně vadí.

Aha. A u vás mikrojeslicky nejsou? Aby nemusel hlídat on? Tohle bych zkusila pořešit prioritně. A pak uvidíš, když se zklidní, bylo to hlídáním, když ne, je to něčím jiným a je tak jedno čím, protože se to nejspíš nezmění a asi ti nemusím říkat, co tě s ním bude čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
19.9.19 08:15
@pocker píše:
Chodím na 4 hodiny odpoledne a z toho hlídá někdy moje mamka a někdy chlap. Záleží v kolik v práci chlap skončí. A taky je pravda, asi nechce hlídat děti, jsou to dva raubíři a člověk je musí hlídat a ne něco dělat a děti nechat bez dozoru. Ale je pravda že nechodím na celý den dělat, to bych ani nešla při dvou malých dětech. Prostě mu to hrozně vadí.

No tak to máte napůl, ty se staráš když on je v práci a on když ty :nevim: pochybuju, že rodičovská plus výplata je něco závratného, nebo máš víc než on? A ty děti jsou i jeho samozřejmě. Buď mu chybí ten čas společně, nebo se mu prostě nechce makat doma. Ale to by přece stejně jednou přišlo až půjdeš do práce. Já bych neustoupila pokud to nějak výrazně nezasahuje do chodu rodiny a děti jsou v tom ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.9.19 08:20

To je blboun, promiň mi ten výraz.. Místo aby byl rád, že se pomalu zase zapojuješ do pracovního procesu a přispěješ tím do rodinného rozpočtu, tak má takový kydy :roll: Jak starý jsou kluci? Neblíží se ti stejně konec rodičáku a nástup normálně do práce? Jak to pak budete dělat, už jste o tom mluvili? To se bude muset zapojit sakra víc…
A stát tě rozhodně neplatí za 24hod. péči o děti, pouze přispívá. Taky proto ta možnost přivýdělku je. Vůbec bych s ním o tom nediskutovala, prostě pracuješ a basta. Pokud on nekope celej den krumpáčem, tak není důvod, aby je po práci nezvládal pohlídat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
19.9.19 08:20

Takze mu vadi, ze musi hlidat kdyz prijde z prace? A kdybys nechodila do prace tak jeho traveni casu po praci by vypadalo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.9.19 08:22

Zajímalo by mě, zda mu víc vadí, že se musí starat o děti nebo tvoje nezávislost. Případně žárlí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8866
19.9.19 08:26
@Ijen píše:
Takze mu vadi, ze musi hlidat kdyz prijde z prace? A kdybys nechodila do prace tak jeho traveni casu po praci by vypadalo jak?

Přesně to by mě taky zajímalo a myslím, že by si mohl v klidu dělat svoje věci, případně koníčky, na které, kvůli tomu, že musí „hlídat“ nemá čas :mrgreen: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
19.9.19 08:29

@pocker
No tak jak jsem z diskuze pochopila - v době kdy jsi v práci hlídá kromě prarodičů občas taky tvůj manžel a nechce se mu. Tak jasně no… kdepak asi bude ten problém?

Jinak RD je málo - to víme všechny, tvůj přivýdělek vašemu rozpočtu snad nepomáhá? Ano, máte zvlášť účty, ale snad z těch peněz kupuješ taky dětem, no ne?

A to ani nemluvíme o tom, že si od dětí odpočineš a nehrabe ti. Seberealizuješ se a ještě za to dostaneš nějaké koruny.

Manžel je evidentně v tomto ohledu sobec. Absolutně bych o tom s ním nediskutovala. Pokud se mu nelíbí, že se rodič na plný úvazek nevěnuje dětem tak může jít na RD on sám a naprosto a plně se jim věnovat… že ho pozdravuju! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.9.19 08:32

Myslím že mi závidí ty peníze navíc.. řekl že když budu si chodit do práce přivydělávat, zaplatím opravu auta, technickou, doplatek za vodu a tak dále. Copak já tam tolik vydělám? asi těžko. Od pracuje v práci 8-11hodin, příjde a buď jde něco dělat na zahradu a když není co, lehne si k televizi nebo k telefonu. Když hlídala první týden tchýně, neříkal nic, ale pak začala má mamka a on a už začal brblat. Jsem v práci zatím jen na záskok po dobu nemoci, to nebude trvat věčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
19.9.19 08:34

@pocker Budete si holt muset promluvit o vašem rozpočtu. Oddělené finance mohou fungovat (taky to tak máme), pokud to má určitá pravidla. Kolik ty máš rodičák a co z něj platíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
19.9.19 08:35

Že vseho, co tu padlo, by mi nakonec nejvíc vadilo, že muže obtěžuje „hlídat“ vlastní děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.9.19 08:36

Měla jsem jít dnes odpoledne do práce, ale včera jsme se tak pohádaly že nejdu. A navíc děti jsou nemocné, tak jsem doma i proto. Ale v pondělí mám příjít.. pokud budu moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
19.9.19 08:39
@FreeLady12 píše:
@pocker
No tak jak jsem z diskuze pochopila - v době kdy jsi v práci hlídá kromě prarodičů občas taky tvůj manžel a nechce se mu. Tak jasně no… kdepak asi bude ten problém?

Jinak RD je málo - to víme všechny, tvůj přivýdělek vašemu rozpočtu snad nepomáhá? Ano, máte zvlášť účty, ale snad z těch peněz kupuješ taky dětem, no ne?

A to ani nemluvíme o tom, že si od dětí odpočineš a nehrabe ti. Seberealizuješ se a ještě za to dostaneš nějaké koruny.

Manžel je evidentně v tomto ohledu sobec. Absolutně bych o tom s ním nediskutovala. Pokud se mu nelíbí, že se rodič na plný úvazek nevěnuje dětem tak může jít na RD on sám a naprosto a plně se jim věnovat… že ho pozdravuju! :cert:

Nepadlo tady, co manžel dělá, můj třeba je IT a přichází večer často totálně psychicky vyčerpaný, že se ani nedivím, že kolikrát nechce mít s dětmi nic společného. :nevim: A nešlo by s tou prací třeba počkat až budou mít děti školku a realizovat se dopoledne? Jestli jsem to pochopila, tak manžel má asi podstatně vyšší příjmy a kdyby zakladatelka šla do práce a on zůstal na rodičáku, tak by se asi pásli. Z tohoto pohledu ho chápu. Já jsem tedy taky doma, ale my jsme se tak na tom dohodli, protože opravdu skloubit ještě moji práci s péči o domácnost, dům, zahradu a 4 děti, byť už školní s partnerovou dost časově i psychicky náročnou by bylo sci-fi, alespoň prozatím. Nevím, no, nejlepší by bylo se o tom nějak pobavit, my to tady asi nevyřešíme a ani nevíme důvody manžela, proč nechce aby zatím chodila do práce. Předpokládám, že finančně závislí na tom, co ona donese domů, asi nejsou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148990
19.9.19 08:39
@pocker píše:

Chlapům všeobecně furt něco vadí.
Děláš, špatně, musí hlídat, nemá kontrolu, vyděláváš peníze.
Neděláš, staráš se o děti, špatně, jsi líná, nechce se ti do práce.
Nemáš peníze, špatně, on tě musí živit, chudák udřenej.
Máš peníze, špatně, jsi na něm nezávislá a to vadí.
A pak že ženský neví co chtějí. Houby s octem. Je to přesně naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
19.9.19 08:40

Rodičák mám 8.800 plus přídavky na děti, platím z toho pro děti oblečení, boty, pleny, jídlo pro všechny, léky, drogerii, školku, kroužky. Mám to tak akorád, nikdo nestrádá, ale přeci jen něco navíc bodne. Mladší potřebuje zimní boty a já taky a navíc budu Vánoce, takže teď kačka navíc se jen hodí. A manžel? nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat