Manžel nechce, abych chodila do práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Ba-stet píše:
No, já bych napsala „normální fungování“, ale evidentně je to výhra, takže gratuluji k báječnému mužiMě by teda taky chlap, kterého obtěžuje péče o vlastní deti, dost štval…
Než jsem nečetla tady ty neuvěřitelné příběhy, tak jsem to taky považovala za samozřejmost
@Svistice naprosto s tebou souhlasím. Navíc v případě zakladatelky se ani nejedná o každý den, tak fakt nechápu s čím má ten její trotl problém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já třeba nepoužívám termín „hlídá tatínek“ příjde mi to divný. Jsou doma s taťkou a hotovo. Stejně tak je nehlídám já. Nejsem žádná hlídačka, ale matka a on je otec takže asi tak.
Zakladatelko dej mu seznam co má koupit a ať to koupí. Nedokážu si představit kolik on vydělá, ale bude to pěkný prd když máte přídavky. My na ně nikdy nedosáhli. Ani při jednom ani při 3 dětech. A to si nemyslím, že by manžel vydělával nějak nadstardantně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda píše:
@Anna766 tak ale chyba je, že si to ty ženské nechají líbit. Mně chlap říct, že je kroužek drahý (předkládám, že to byl kroužek v normální cenové relaci) a že tam dcera proto chodit nebude, tak ho pošlu do háje… samozřejmě něco jiného by bylo, kdybychom měli napjatý rozpočet a nemohli si to dovolit.
V takové relaci, že dcera samozivitelka ten kroužek zaplatí. A to malou živí sama, bez alimentů.
Taky bych ho poslala do tmy, ale to jsem já. Tamta matka se bojí, nechce se hádat atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Náměsíčná píše:
Já třeba nepoužívám termín „hlídá tatínek“ příjde mi to divný. Jsou doma s taťkou a hotovo. Stejně tak je nehlídám já. Nejsem žádná hlídačka, ale matka a on je otec takže asi tak.
Jojo, to jsou spojení, co mě fakt nadzvednou. Hlídá tatínek, muž pomáhá s domácími pracemi… A nově: za péči o děti tě platí stát ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pocker píše:
Ahoj holky, chodím si přivydělávat při rodičáku do mé původní práce a manželovy to vadí. Chce abych byla doma s dětmi, od toho jsem placená státem a ne abych si chodila přivydělávat. Denně se o tom hádáme. Jsem v práci ráda, odpočinu si na 4.hodiny denně od dětí a vypadnu mezi lidi z běžného stereotypu. Doma mě to s dětma taky baví, ale věčné bití a hádky mezi sourozenci mi dává zabrat. Manžel mě nechápe, myslím že mi závidí vydělané peníze navíc, než aby byl rád, že mě práce baví a mám snahu pracovat.
Máte to taky někdo doma?
Nemam. Sla jsem do prace, kdyz se naskytla prilezitost a sama jsem citila, ze po 6,5 letech doma potrebuji zmenu. Rok rodicaku jsem mela rezervu.
Bych hodne prskala, kdyby mi nekdo kazal, jestli smim pracovat nebo byt doma.
Jsem svepravna osoba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey U nás byl ještě chlap rád, že si udržím kvalifikaci, pracovní kontakty a neřeším jen plíny. Za totéž jsem byla ráda pak já, že při rodičáku pracoval. Když se vracel do práce, tak jako by odešel před týdnem a ne před dvěma lety (což bylo vidět i na platu, že).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@varenevejce píše:
Jako já si třeba nedokážu představit, že by muž měl dojet každý den z práce a hlídat do večera malou. Většinou ji hlídá hodinku až dvě, mezitím já dělám spoustu věcí doma ale on si taky musí odpočinout, krom toho že nemá vyloženě pravidelnou pracovní dobu (spíš má vyloženě nepravidelnou) tak bývá hodně unavený… Já si našla přivýdělek z domu, což je pro mě schůdné. Pracuju především, když malá spí. Jinak ty peníze vyloženě nepotřebujeme ale když to jde, tak proč ne:).
Až po mateřské nastoupíš do práce, tak budete po příchodu domů odpočívat oba? Jasně že si chlap taky musí odpočinout, ale to i ta ženská ne? Proč v čase kdy je chlap s dítětem, ty kmitáš okolo domácnosti a nejdeš třeba s kamarádkou na kafe?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak já pracovala na RD u první dcery a teď u druhé už měsíc opět pracuji (poloviční úvazek). Manžel nikdy neměl problém se o dcery postarat. Ano, nestihne toho doma tolik co já a vzhledem k tomu, že nevaří řešíme toto buďto tak, že je navařeno z předešlého dne nebo dělá nějakou úplnou nouzovku (těstoviny s mákem apod.), ale normálně se stará a proti mé práci nic nenamítá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amelie30 píše:
@pocker Tak pokud dosáhneš na přídavky na děti, pak váš příjem je fakt nic moc. Chlap je fakt blbec, v tomto bych neustoupila.
Ja si spíš myslím, že je to celé tak trochu jinak. Pět stránek o tom, jaký je chlap vul…? Pokud dre 10 hodin a po příchodu dostane na krk dvě děti, úplně se není čemu divit.
Pokud mají rozdělené účty a jak píšeš přídavky, zřejmě nejsou manželé, na přídavky dosáhne jen paní sama za sebe, a jedou spíš bitvu kdo z koho, kdo má víc peněz, kdo je lepsi. Pán třeba finančně platí celou domácnost a paní si vydělá na své boty. A pokud pan celou částku vydělá, a ještě hlídá děti, na které penízky chodí na účet paní, tak se mu to třeba nelibi, když každý jede na svůj účet.
Nevidíme do toho, ale už chápu ty výměny manželek.
A taky mám doma pana božského.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda píše:
Jinak já pracovala na RD u první dcery a teď u druhé už měsíc opět pracuji (poloviční úvazek). Manžel nikdy neměl problém se o dcery postarat. Ano, nestihne toho doma tolik co já a vzhledem k tomu, že nevaří řešíme toto buďto tak, že je navařeno z předešlého dne nebo dělá nějakou úplnou nouzovku (těstoviny s mákem apod.), ale normálně se stará a proti mé práci nic nenamítá.
Nápodobně. Také manžel pohlídá a chápe, když do práce musim. Zvládne i děti nemocné. Ale máme naše peníze, ne moje a tvoje. Tam bude základní problém…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Horká.cokolada píše:
Ja si spíš myslím, že je to celé tak trochu jinak. Pět stránek o tom, jaký je chlap vul…? Pokud dre 10 hodin a po příchodu dostane na krk dvě děti, úplně se není čemu divit.
Pokud mají rozdělené účty a jak píšeš přídavky, zřejmě nejsou manželé, na přídavky dosáhne jen paní sama za sebe, a jedou spíš bitvu kdo z koho, kdo má víc peněz, kdo je lepsi. Pán třeba finančně platí celou domácnost a paní si vydělá na své boty. A pokud pan celou částku vydělá, a ještě hlídá děti, na které penízky chodí na účet paní, tak se mu to třeba nelibi, když každý jede na svůj účet.
A tohle všechno jsi vyčetla kde?
Navíc ať to je s prachama jakkoliv, pořád je to chlap, kterého obtěžuje pečovat o své děti (ani se to po něm nechce denně) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zwetta píše:
@pocker
Tak to je smutný.., ať si to s dětmi na pár dní doma zkusí a bude mluvit jinak
Určitě bych si něco takového nenechala „zakazovat“..
Držím pěsti
naprosty souhlas… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ba-stet A ty s nema žiješ? Z pár vět jste tady usoudili, jaká je paní chudinka a jak mu má předložit nákupní seznam ať se chlap stará…nikdo nevíme, jak to doma mají. Třeba to ten muž dělá. Přijde mi to absurdně jednostranne.
Mám v okolí znamou, která je líná jak ves, od loňského září vyzkoušela asi 10 práci po 3 dnech ale jí to nevyhovuje…vždycky donutí chlapa ještě běhat do školky s dětma a za týden zase zjistí, že to nepujde..od střední školy ji chlap živi ( a byla na dvouaterskych) a jinak paní dělá kulové, tak ji taky řekl ať je raději doma, než tady ty pokusy, ale pořádně se stará o děti a jsou ve správný čas na správném místě!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Horká.cokolada Tak pokud to bereš takhle, tak to pochopitelně nemá smysl diskutovat. Protože ani nevíme, jestli je zakladatelka žena a jestli má skutečně děti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Horká.cokolada píše:
Aby mohla mít přídavky sama za sebe, potrebuje rozsudek soudu o vyzivnem. Nebo doložit jeho příjem a potom se počítá. Tak, jak to píšeš, je to s příspěvkem na bydlení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit