Manžel nepomáhá:(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
25.7.13 21:14

@blumen no prostě, když potřebuji, aby něco udělal, tak mu to řeknu… fakt nečekám, že přijde z práce a bude třeba umývat koupelnu nebo schová nádobí z myčky, klidně ho nechám si sednout, lehnout (no to se mu stejně nepovede, neb se na něho sesypou dětičky a pěkně ho zvalchují) a sednu si k němu… popravdě, když bych došla z práce já, tak bych si taky nejdřív sedla, udělala kafe nebo pití a časem bych se pustila do nějaké nutné domácí práce… holt nejsem posedlá úklidem, tak mě to na mém manželovi nějak nedere a nenutím ho, aby to dělal i on… a když je potřeba něco udělat, tak je to tak, jak to krásně popsala Coke lady nahoře… s tím „hned, smrdí“… to si půjčuji a odteď to budu taky používat… hahaha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.7.13 21:20

@blumen v každé domácnosti je to tak, že jeden o něčem rozhoduje a druhý mu v tom „pomáhá“ :nevim:

můj přítel je třeba úchyl na pořádek, takže vytírá, luxuje on
když jdu koupit leštěnku, taky chci znát značku, abych nemusela poslouchat jeho hemzy, že ´je špatná :mrgreen:

já se zas starám o prádlo, tam je to naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
25.7.13 21:34
@Regina Hero píše:
Anonymní, sice je to OT, ale odkud jsi? Výraz „nepomyješ - pomýval nádobí“ jsem ještě neslyšela… takže naprosto netuším, v jakém konci naší vlasti se takhle mluví… ale je to úžasný tvar… ;)

Severovýchod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
25.7.13 21:36
@blecha72 píše:
Severovýchod

Myslíš Ostrava a okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
25.7.13 21:49
@Regina Hero píše:
Myslíš Ostrava a okolí?

Může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
25.7.13 22:18

U nás se taky používá - pomýt nádobí. Jakože chlapovi, řeknu, či by to nepomyl. :lol: Severní Morava kousek od polských a slovenských hranic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66871
26.7.13 07:51
@ankasz píše:
U nás se taky používá - pomýt nádobí. Jakože chlapovi, řeknu, či by to nepomyl. :lol: Severní Morava kousek od polských a slovenských hranic.

Zrovna jsem pronesla k rodince: Dojezte ten chlebik, bo ho budeme muset vytěpat. :mrgreen: Se pražáci aspoň něčemu přiučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
26.7.13 07:53

@blumen jo, říkám mu přesně co chci, i značku a i kde to je. Píšu seznam přímo podle toho, jak je to v tom obchodě rozestavěné, aby se pro něco nemusel vracet. Pokud si něčím není jistý, zavolá. sám kupuje jen pečivo a džusy a co zrovna s emu zdá že by se hodilo. Ale na větší nákup, pokud já nemůžu (máme dvě děti) dělám přesný seznam.
Prostě je takovej, jestli to nedokážeš překousnout, vyměň. S některými věci se bojovat nedá.
My jsme teď po 10letech, 6letech manželství a 2dětech prošli solidní krizí, ztratila jsem mnoho ideálů a růžových brýlí a vzdala hodně snah o nějakou změnu..a jsme konečně konsolidovaní a spokojení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
26.7.13 07:58

@blumen he, s těma ponožkama jsi mě pobavila, to se mi stává dost často. No tak vemu hadr a utřu to. On takové detaily fakt neřeší.
Jinak doma umývá nádobí, vynáší koš, občas nakupuje..ale jinak v podstatě dělám všechno já, protože jsem doma. Vysávám podle toho jak děcka nadrobí, koupelku a wc umývám když jeden spí. Naštěstí ani jeden nejsme experti na úklid. Radši jdem s děckama ven.
A opravdu základ je zapojit ho a podělit se o péči už při prvním dítku. Já nebyla dost důsledná a pak se mi to vymstilo, naštěstí ještě nebylo pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85894
26.7.13 08:23

Asi jsem divna, ja to proste nemuzu prekousnout, ze ho musim tak kontrolovat a uklizet po nem, kdyz by to zvladl sam:-((( normalne jo, ale jakmile mam nejakou dusevni krizi, nejsem uplne spokojena, tak mi krupnou nervy a nevydrzim to a uz po nem jecim:( Je to ted velka krize, mozna to uz neustojime. Vidim, ze je to moje chyba, kdyz to podobne chodi vsude… Skoda no.
Nejlepe, kdyz zustanu sama a budu se starat sama o sebe a
mit klid, nemuzu byt asi ve vztahu spokojena. Blbe zjisteni po tolika letech. Kdyby byl male dite, tak s tim problem nemam, ale ve 33 letech proste od nej cekam neco jineho…

Ja nejsem schopna V KLIDU po nem utrit celou koupelnu, utru ji, ale musim si zanadavat. To tak fakt chodi i jinde?!? Mam dojem ze vsechny pary okolo me jsou spokojeny a toto neresi… Anebo v tom nevidi problem no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.7.13 08:31

@blumen no a co kdybys mu řekla, ať si to jde po sobě vytřít sám?
Nebo začni chodit v přezůvkách, to tu vodu neucítíš…
Možná najdeš dokonalého partnera, který si i tu koupelnu po sobě vytře sám a bez říkání, když dojde domů z práce, tak první umeje nádobí, vysaje, uklidí, vynese koš… a pak ti třeba řekne, že jsi minule ten prach setřela špatně, vezme bílou rukavici a půjde ti ukázat, kde nějaké to smítko zbylo… dělám si legraci, ale ono je to prostě vše o prioritách… mě je třeba nějaká kapka vody v koupelně na zemi jedno, když neplave celá koupelna a neteče to ven… tak vezmu mop a buď to setřu sama, nebo to nechám uschnout, jen otevřu dveře, aby to víc větralo a nebo řeknu tomu, kdo to udělal, ať si to jde uklidit sám… a tím to hasne… na nějaké výlevy a vztek nemám chuť, nemám prostě potřebu z toho dělat víc než to je… raději sednu a plánuji s manželem, kam pojedeme na výlet nebo kam si zajdeme… a mám štěstí, že on to vidí stejně… to je vše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.7.13 08:35

@blumen a jinak bych ještě dodala - tak ho nekontroluj… proč máš potřebu ho kontrolovat, jestli to udělal dokonale? Nejspíš takový není, někdo je prostě v tomto směru dokonalejší, jiný ne… pro někoho je priorita dokonale čistý a uklizený byt a očekává ode všech, že to mají stejně, pro druhého je důležitější zase něco jiného… většinou ten první typ má stejně nakonec pocit, že to nikdo neudělá tak dobře jako oni a i tu vytřenou koupelnu by nakonec s remcáním šli vytřít znovu a lépe… důležité je mít stejné nebo podobné priority, podobný náhled na život a důležité věci… a taky s partnerem jsme kvůli něčemu jinému, co nás spojuje, ne kvůli tomu, že zvládne dobře uklidit byt… nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
26.7.13 09:12

@blumen tím že to bereš pořád tak negativně, tak si to děláš akorát horší. Pokud s ním chceš být, tak to tak neber, taky nejsi jistě dokonalá. A pokud nechceš, tak odejdi a už tě nebude štvát. Najdeš si jiného chlapa, který třeba tohle dělat nebude..ale může mít zas jinou mouchu. Po děckách taky uklízím furt dokola..jasně jsou malí, třeba se to naučí..ale chlapa už moc nepřevychováš, nejsi jeho matka, ale partnerka, která by měla unést i jeho chyby. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85894
26.7.13 09:21

Asi bude problem jinde, kdyz to tak sleduji. Dneska nad tim premyslim vic a bohuzel je to asi tak, ze nemame moc spolecnych zajmu. Ja bych sla cvicit, na kolo po praci, do kina, ale muz chce sedet doma u pocitace a mit svuj klid. A tim padem ja jsem taky doma a soustredim se na ten uklid :-( muzu jit sama ven, vim, ale mne se samotne ven nechce (to jsem delala jeste, kdyz jsem zila sama
). Nejak jsem pocitala, ze kdyz spolu budeme zit, budeme spolu travit vic casu (ale ne sezenim u pocitace). Fakt se soustredim jen na domacnost:-( zajimave ze mi to nedoslo driv a az ted v teto diskuzi… Pokud se ted nerozejdeme, tak si zkusim najit zase sve zajmy jako driv… A bud se prida nebo mi to tak bude vyhovovat nebo se rozejdeme stejne… Tim padem si myslim, ze pro me nebude domacnost prioritou, no :-( driv jsem fakt zila jinak, meli jsme vztah na dalku a kazdy si delal co chtel… Ted je to 3 roky jinak, jsme spolecne a nejak se to vse zmenilo. Dik za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
26.7.13 09:27

@blumen no, společné zájmy jsou jedna z dost podstatných věcí… vztah se buduje hlavně společnými zážitky, společně prožitými chvilkami a pak máte zase spolu na co vzpomínat a o čem mluvit, na co se těšit, plánovat… a druhá podstatná věc je názor na finance, na hospodaření a na výchovu dětí… v tomhle by mezi partnery neměly být zásadní rozpory… no a pak ještě vztah k sexu, ale to se většinou pozná jako první, jestli si lidi v tomto sednou nebo ne… a pak teprve začnou řešit to ostatní…
Když si najdeš své koníčky a zájmy a on se nepřidá, tak se akorát budete odcizovat… až nebudete žít spolu, ale vedle sebe… tak přeju hodně štěstí… a držím palce… ať už to dopadne jakkoliv… hlavně aby to bylo nejlepší pro tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí