Manžel odmítá hlídat dceru

289
23.9.13 17:06

Manžel odmítá hlídat dceru

Ahoj všem,

Dcera ma 17 měsíců. bydlime daleko od mých i manželových rodíčů. Manžel pracuje celé dny, většinou jsem s dcerou pořád jenom já.. chodíme do centra, navštěvujeme moji kamarádku, která ma stejně starou holčičku.

Manžel ma dceru moc rád, rád se s ní pomazli vyhazuje ji do vzduchu, ale to je tak všechno.

Dneska jsem šla po víc jak roce ke kadeřníkovi.. říkala jsem si konečně budu mit na chviliču klídeček..
Manžel zůstal s dcerou doma sam.. dcera spala.. když se vzbudila, pry pořád volala mamamama začala brečet, tak brečela, že se z toho poblila.. vyblila celý oběd..
tak manžela nenapadlo nic lepšího než ji sbalit a přivézt ji kemně!!

pry když už ji oblékal byla klidnější..
když dojeli ke kadeřníkovi vypadala v pohodě..

Manžel mi, ael řekl, že ji odmítá hlídat, že už sní sám nebude.. pry jsem si ji špatně vychovala…

Holky co si o tom myslite.. možná je mamantek, ale jak to mam udělat, když je opravdu pořád jenom semnou.. a on s ní sám nechce být??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
nikol.ondrášovka
23.9.13 17:07

Je mamánek, no ono to přejde. A když jste všichn spolu, jak se k ní chová a ona k němu? :)

• Citovat
  • Upravit
alli_li
23.9.13 17:12

No tak samozrejme ze tahne vic k Tobe kdyz ji jeji tatka nehlida a nema as byts ni osamote :-)
Ja bych zacla pomalu a pozvolna na par minut je nechat osamote - at uz pujdes veset pradlo ci se koupat.
Ona si zvykne - ted je ve veku kdy jsi stredobod vesmiru :-)

• Citovat
  • Upravit
Run
20807

Špatně si jí určitě nevchovala, moje dítě žije v jednom baráku s prarodičema, mámu vidí denně, lítá za ní, je na ní zvyklá, ALE! Jak jsem pryč víc jak hodinu dostane hysterák. To samé kdybych tam nebyla, když se vzbudí. To se vždycky lísá a mazlí a ostatní odstrkuje. Je to naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614

No mamanek je a bude dokud si nezvykne i na jine hlidani. Je porad s tebou, tak to ani jinak byt nemuze… navic v tomhle veku. Vysvetlila jsi to manzelovi? Co mu treba dat nejaky tip na zabavu sni? a nechat je chvili samotne? Ono ji to prejde, znam to z vlastni zkusenosti

Příspěvek upraven 23.09.13 v 20:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
23.9.13 17:14

No tak pokud byla do dneška jen s tebou a manžel ani jednou nehlídal, je to možné :think: To na něj asi není moc zvyklá, že? Holt musí se jí víc věnovat a častěji hlídat, aby si na něj zvykla. Ne že už ji nebude nikdy „hlídat“ (mmch tohle mě vytáčí, je jeho stejně jako tvoje, tak se snad o ní stará, ne?), naopak bych to zavedla pravidlem.
Jinak myslím, že dost nezvládl situaci tím, že ti ji přivezl, měl se ji prostě snažit uklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24169
23.9.13 17:16

@neellaa, zkusila bych ji postupně zvykat i na taťkovu péči. Např. když jsem oba dva doma, tak po denním spánku ji půjde z postýlky vyzvednout manžel a donese ji k tobě. Ať jde s ní sám ven na procházku a podobně.
Manželovi bych vysvětlila, že ať se nediví, že je zvyklá jen na tebe, když jsi s ní pořád sama doma. Ať se taky více zapojí do péče.

Jinak časem si odvykne, neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
23.9.13 17:20

@neellaa no, spíš si chlap nevěděl rady, jak ji zabavit - dej mu pár zaručených tipů, co s ní a nechávej je častěji o samotě, třeba jen na chvilku. Výchovu zanedbal on, né ty ;-)
V 17-ti měsících už to zabavení nemůže být tak těžké, s novoškem to někdy bývá zapeklitější ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24169
23.9.13 17:23

Jinak si taky myslím, že tvůj manžel nezvládl situaci.

Přiznám se, že manžela by asi ani nenapadlo mi ji přivézt (potažmo ani neví, kam přesně chodím ke kadeřnici). On by si prostě nechtěl přiznat, že selhal. Tak by se nějak snažil i utišit i kdyby měl jezdit autem či kočárem večer venku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
23.9.13 17:58

U nas je to to samy. Nekteri tatinkove zkratka nevi, co delat s takhle malym ditetem, to se samozrejme brzo zacne nudit a breci. Ona az bude mala samostatnejsi a hlavne az bude mluvit a misto revu rekne, co chce, tak s ni tatinek jeste rad bude travit cas, a klidne i bez tebe.

• Citovat
  • Upravit
45690
23.9.13 18:11

Špatně jsi vychovala ne díte, ale manžela! :) je třeba s nim trénovat jak se da děcko zabavit, ale to měl delatl uz dávno, ne jen ji vyhazovat do vzduchu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.9.13 18:42

Manžel by měl s dcerou zůstávat častěji sám, napřed třeba půl hodiny a postupně přidávat, ale víc spolu trávit čas i bez tebe.

Já se třeba nebojím nechat všechny 3 děti z manželem a jít klidně na půl dne pryč, jakože napřed jim navařím to je jasné, ale jinak to zvládne sám, proč né.
A hlavně se nebrání. Já jsem klidnější, když má hlídat on než někdo cizí.
Jinak jednou jsem měla loni prostřední dítě když měla asi 9 měs. sebou u kadeřnice a malá tam vůbec nestrádala ani se nenudila, přišla kadeřnice druhá, kosmetička, paní na stříhání a malá šla z ruky do ruky, takže měla o zábavu postarané :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
23.9.13 20:08

@neellaa No, pokud se tatínek začne účastnit péče o dítě (myslím tím běžný provoz, ne jen nějaké poblbnutí) až v 17 měsících dítěte, tak se moc nediv, že je z toho na větvi jak on tak dítě. Holka, špatně sis to zařídila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
23.9.13 20:54

Špatně vychovala jo…at se nediví když s ní nechce být sam a ani ji moc nevychovava však jen at se zapojí do vychovy a hlída jí aspoň 1hodku měsíčně a pak častější a častější ona si na něj pořadně zvykne a ještě si užíjí zabavu, ale chce to aby i tatínek hlídal ne jen ty

• Citovat
  • Upravit
33005
24.9.13 07:19

@lilie12 Rodiče, tedy matka a otec, jsou od toho aby se o dítě starali a vychovávali. Ne hlídali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí