Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky můj 4 měsíční chlapeček často mívá zelenou a zelenožlutou stoličku..čím to může být? sme na UM. příkrmy jestě moc nedávam..nechce. jestli si vezme 2 lžičky..
měl už stoličku krásně žlutou. kakal každý den..a teď se nemůže vykakat a když tak zeleně no..a trápí ho zase prdíky ![]()
Nevím jak u miminka na UM, ale u kojeného dítěte je to úplně normální.
Je to normální, je to železem co se přidává do UM. Malá když byla na Bebě, tak ze začátku kadila denně, zlutě, po dvou měsících zlom, hrozně tekutý a úplně brčálový, přešli jsme na Aptamil a má to světle zelený až žlutý a konzistenci jak pasta
@Irry Mám mimčo 3 měsice. Je na UM a kadí jenom zeleně. Dávám mu BEBU H. A. a tam je to i na obalu napsaný, že může být zelená stolice.
Zelená stolice u dítěte na UM je způsobena železem, které se tam samoz. dává.
A k těm příkrmům, co dáváte? Prdíky a bříško může být z toho. Jinak pokud jste začali, tak ta stolice se samozřejmě mění a nějaký čas trvá, než se to nějak ustálí.
Moje doktorka říkala, že pokud ta zelená stolička víc a jinak zapáchá, pak to může být problém, jestli ne a dítě prospívá dobře, pak by to mělo být v pořádku
@montinka píše:
Moje doktorka říkala, že pokud ta zelená stolička víc a jinak zapáchá, pak to může být problém, jestli ne a dítě prospívá dobře, pak by to mělo být v pořádku
Přesně. A neměla by být hodně tmavě zelená, až dočerna.