Manžel odmítá jít k lékaři

Napsat příspěvek
Velikost písma:
975
31.5.15 12:59
@Anonymní píše:
@Markéta80 dám mu poslední šanci, aby šel. Buď do 14 dnů půjde, nebo se stěhuju. Chlap přece nepodstupuje nic složitého :pocitac:.

To tech 5 let ještě nestacilo, ze mu chces dat ještě dalších 14 dnu? Nebo jinak: myslis si, ze za tech 14 dnu se něco zmeni :?: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
31.5.15 13:03
@Anonymní píše:
Opravdu jsem bezradná. Jsem v pořádku, ovulaci mám a žádný problém lékař nenašel. @Margaret88 Bojí se kvůli egu, když se někdo zeptá na děti, tvrdí, že já jsem chudám neplodná :zed:

Tak s takovým chlapem bych ani omylem nebyla už jen kvůli tomuhle. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
31.5.15 13:04

Muj manzel byl na spermio dobrovolne hned nekdy po svatbe, to jsme se jeste ani nesnazili. Ale proste abysme vedeli. Hodne pres tricet to uz bych teda na nic necekala. Nuz na krk, bud pujde, nebo si to dite udelam s jinym :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
31.5.15 13:05

Hele, zakladatelko, já to chápu v tom smyslu, že ti chlapi někteří jsou taková zabedněná hovada, že nechtějí přiznat, že něco - kór takovou samozřejmost jako „udělat dítě“ - nedokážou.

Myslím, že si musíš hodně věcí ujasnit Ty a hodně on. Vůbec jsi tu totiž nepsala o vztahu s mužem obecně.

• Miluješ ho, chceš s ním být? Nebo je to taková automatika, stereotyp, a Ty chceš dítě, tak už Ti je v zásadě fuk, jestli s ním, nebo s jiným?
  • Jsi ochotná akceptovat jeho „zásek“, trauma, stres, ješitnost, říkej si tomu jak chceš?
  • Umíš si představit variantu, že budeš s mužem, a dítě si „necháš udělat jinde“?
  • Jsi ochotná mít dítě z adopce?

A podle toho, k čemu dojdeš, by sis měla promluvit s manželem. Něco ve stylu:

• Chci dítě. Je možné, že problém není u Tebe, ale bez Tvého vyšetření nás nikdo léčit nebude. Buď na vyšetření půjdeš (klidně i do Prahy, kde nás nikdo nebude znát, nechci Ti dělat ostudu mezi kamarádama), nebo odcházím.

nebo:

• Hele je mi jasný, že nechceš řešit svoji plodnost. Já to akceptuju. Ale já chci dítě. Srovnáš se s tím, když si ho zkusím pořídit jinde (drsná varianta)/že požádáme o adopci? A klidně si říkej, že to je kvůli mojí neplodnosti…

nebo:

• Hele, tohle je moje kamarádka s manželem, taky si tím prošli, uvidíš, že to nic není - jestli máš nějaký otázky, na cokoli se jich zeptej, vysvětlí Ti, jak to probíhá.

nebo:

• Pozvala si nás moje gynekoložka, chce s námi mluvit s oběma. Musíš přijít, je to důležitý.

A uvidíš, co on na to. Nejdřív ale musíš vědět, o co jde Tobě.

Příspěvek upraven 31.05.15 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
31.5.15 13:07
@sagina píše:
tak zas třeba to nemyslí nijak zle, prostě jenom VÍ, že on plodný je (protože už nekdy v minulosti nějakou oplodnil, ať už se dítě nakonec narodilo nebo nenarodilo) :nevim:na druhou stranu děti i neplodnost by se měly řešit v páru, spíš bych si s ním promluvila o tom, jestli vůbec chce děti, případně kdy je chce.

I kdyby nějaké děti z předchozích vztahu mel, tak to nevypovídá o momentální plodnosti. Já poprvé s partnerem otěhotněla raz dva, s jiným partnerem mi museli nasadit hormonální léčbu druhé proste neslo a třetí těhotenství se stejným partnerem, s kterým jsem počala druhé dítě přišlo jak blesk z čistého nebe ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
31.5.15 13:08
@Anonymní píše:
Opravdu jsem bezradná. Jsem v pořádku, ovulaci mám a žádný problém lékař nenašel. @Margaret88 Bojí se kvůli egu, když se někdo zeptá na děti, tvrdí, že já jsem chudám neplodná :zed:

Jsi si jistá, že s takovýmto člověkem chceš mít dítě?
A je jedno, jestli je plodný nebo ne. Vykládat někomu, že manželka je chudák neplodná, je hrubiánství. Třeba příroda nakonec ví, co dělá.

• Citovat
  • Upravit
6611
31.5.15 13:12
@ka2ka píše:
To je zabedněnec :cert:

třeba jen neche děcko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2917
31.5.15 13:19
@Anonymní píše:
Manžel odmítá jít k lékaři a tvrdí, že to já jsem neplodná. Nic s ním nehne už pět let. Já jsem podle lékařů v pořádku. Jsem z toho zoufalá.

no je možný že cejtí, že je chyba v něm a nechce si to přiznat, ono chlapi jak jim jde o hřebínek na hlavě tak je to s něma těžké :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 13:23
  • Citovat
  • Upravit
6611
31.5.15 13:25
@Anonymní píše:
@jdukolem píše: Více

A je rozumné to v tomto věku hrotit? Riskovat že třeba nakonec skončíš úplně sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.5.15 13:26
@jakanas píše:
A je rozumné to v tomto věku hrotit? Riskovat že třeba nakonec skončíš úplně sama?

a co je lepší žít s někým za každou cenu a promeškat šanci že potkám někoho kdo o ty děti stát bude?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.5.15 13:27
@jakanas píše:
třeba jen neche děcko

to je každého právo, ne každý děti chce, ale
tak to má říct na rovinu a ne pět let neřešit a roztrubovat o ní že je neplodná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
31.5.15 13:28
@Anonymní píše:
@jdukolem píše: Více

no máš nejvyšší čas se rozhodnut co dál - jestli tedy ty děti oželíš a budeš s ním a nebo se na t vykašleš a dovolíš si někoho potkat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
31.5.15 13:30
@jdukolem píše:
a co je lepší žít s někým za každou cenu a promeškat šanci že potkám někoho kdo o ty děti stát bude?

Jo je to tak 50:50
Otázka jestli někoho najde, otázka kdy, otázka zda opravdu chce někoho hledat, otázka zda je opravdu problém u něho.
Otázka když už by se rozvedla, někoho našla, podařilo se jí otěhotně… je dobrej nápad poprve rodit ve 40? Až bude dítě maturovat tak jí bude 60!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 13:31

@Slečna Ferka v posledních letech vztah za moc nestojí, rutina a zvyk. Sepsala jsi mi to dobře. :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex