Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
@Markéta80 dám mu poslední šanci, aby šel. Buď do 14 dnů půjde, nebo se stěhuju. Chlap přece nepodstupuje nic složitého.
To tech 5 let ještě nestacilo, ze mu chces dat ještě dalších 14 dnu? Nebo jinak: myslis si, ze za tech 14 dnu se něco zmeni
![]()
@Anonymní píše:
Opravdu jsem bezradná. Jsem v pořádku, ovulaci mám a žádný problém lékař nenašel. @Margaret88 Bojí se kvůli egu, když se někdo zeptá na děti, tvrdí, že já jsem chudám neplodná
Tak s takovým chlapem bych ani omylem nebyla už jen kvůli tomuhle. ![]()
Muj manzel byl na spermio dobrovolne hned nekdy po svatbe, to jsme se jeste ani nesnazili. Ale proste abysme vedeli. Hodne pres tricet to uz bych teda na nic necekala. Nuz na krk, bud pujde, nebo si to dite udelam s jinym ![]()
Hele, zakladatelko, já to chápu v tom smyslu, že ti chlapi někteří jsou taková zabedněná hovada, že nechtějí přiznat, že něco - kór takovou samozřejmost jako „udělat dítě“ - nedokážou.
Myslím, že si musíš hodně věcí ujasnit Ty a hodně on. Vůbec jsi tu totiž nepsala o vztahu s mužem obecně.
A podle toho, k čemu dojdeš, by sis měla promluvit s manželem. Něco ve stylu:
nebo:
nebo:
nebo:
A uvidíš, co on na to. Nejdřív ale musíš vědět, o co jde Tobě.
Příspěvek upraven 31.05.15 v 13:40
@sagina píše:
tak zas třeba to nemyslí nijak zle, prostě jenom VÍ, že on plodný je (protože už nekdy v minulosti nějakou oplodnil, ať už se dítě nakonec narodilo nebo nenarodilo)na druhou stranu děti i neplodnost by se měly řešit v páru, spíš bych si s ním promluvila o tom, jestli vůbec chce děti, případně kdy je chce.
I kdyby nějaké děti z předchozích vztahu mel, tak to nevypovídá o momentální plodnosti. Já poprvé s partnerem otěhotněla raz dva, s jiným partnerem mi museli nasadit hormonální léčbu druhé proste neslo a třetí těhotenství se stejným partnerem, s kterým jsem počala druhé dítě přišlo jak blesk z čistého nebe ![]()
@Anonymní píše:
Opravdu jsem bezradná. Jsem v pořádku, ovulaci mám a žádný problém lékař nenašel. @Margaret88 Bojí se kvůli egu, když se někdo zeptá na děti, tvrdí, že já jsem chudám neplodná
Jsi si jistá, že s takovýmto člověkem chceš mít dítě?
A je jedno, jestli je plodný nebo ne. Vykládat někomu, že manželka je chudák neplodná, je hrubiánství. Třeba příroda nakonec ví, co dělá.
@Anonymní píše:
Manžel odmítá jít k lékaři a tvrdí, že to já jsem neplodná. Nic s ním nehne už pět let. Já jsem podle lékařů v pořádku. Jsem z toho zoufalá.
no je možný že cejtí, že je chyba v něm a nechce si to přiznat, ono chlapi jak jim jde o hřebínek na hlavě tak je to s něma těžké :
@Anonymní píše:
@jdukolem píše: Více
A je rozumné to v tomto věku hrotit? Riskovat že třeba nakonec skončíš úplně sama?
@jakanas píše:
A je rozumné to v tomto věku hrotit? Riskovat že třeba nakonec skončíš úplně sama?
a co je lepší žít s někým za každou cenu a promeškat šanci že potkám někoho kdo o ty děti stát bude?
@jakanas píše:
třeba jen neche děcko
to je každého právo, ne každý děti chce, ale
tak to má říct na rovinu a ne pět let neřešit a roztrubovat o ní že je neplodná
@Anonymní píše:
@jdukolem píše: Více
no máš nejvyšší čas se rozhodnut co dál - jestli tedy ty děti oželíš a budeš s ním a nebo se na t vykašleš a dovolíš si někoho potkat..
@jdukolem píše:
a co je lepší žít s někým za každou cenu a promeškat šanci že potkám někoho kdo o ty děti stát bude?
Jo je to tak 50:50
Otázka jestli někoho najde, otázka kdy, otázka zda opravdu chce někoho hledat, otázka zda je opravdu problém u něho.
Otázka když už by se rozvedla, někoho našla, podařilo se jí otěhotně… je dobrej nápad poprve rodit ve 40? Až bude dítě maturovat tak jí bude 60!
@Slečna Ferka v posledních letech vztah za moc nestojí, rutina a zvyk. Sepsala jsi mi to dobře. ![]()
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď