Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím je tu někdo, kdo teď taky začíná v Iscare, aby jsme si mohly vyměňovat zkušenosti☺ Já jdu 4. 6. 2015
Ahoj, ja byla na prvni konzultaci nekdy v dubnu a slo to rychle… od ctvrtka stimuluju na ivf
Zatim co jsem tam byla 3×, tak jsem byla pokazdy u nekoho jinyho, ale vsichni se mi zatim zdali fajn a moc prijemni… Jen fakt nechapu, podle ceho doktorka urci typ protokolu a vysi davek… No, ted premyslim, ze tam vlastne ve ctvrtek jdu taky na kontroni utz jak rostou folikuly…na 11h myslim, tak treba se tam potkame ![]()
Ahoj to je super že jsi se ke mě přidala. My jedeme na 9hod. Ale jak dlouho tam budeme čekat nevím, nemám vůbec představu jak to chodí? A jaky máte problém? A to jdeš hned na IVF a už jsi něco platila?
Jestli myslime ten samy iscare v holesovicich (myslim, ze je jen jeden?), tak zatim jsem nikdy moc dlouho necekala, max 15min. Musis vyjetdo 1.patra, nahlasit se na recepci, asi ti tam rovnou zalozi kartu (vezmi si ty i partner, pokud jdete spolu, karticku pojistovny a obcanku a pokud nejake mate, tak i vysledky predeslych testu, treba tvuj hormonalni profil, posledni cytologie, partneruv spermiogram atd.). Pokud nic nemate, nevadi, udelaji vam vse, co bude potreba
My mame problem ve spermiich, je jich strasne malo a ty, co mame, jsou line jak vsi. Ja jsem podle vseho v poradku, taky uz jsem kdysi davno jednou tehotna byla a bylo to prirozene (s jinym partnerem), tak to by tomu odpovidalo… Zatim jsme nic neplatili. U vas zalezi, co vam vlastne budou delat. Pokud IUI, tak to hradi 6× za rok (nebo za zivot?) komplet pojistovna, jen je snad 100kc doplatek za leky. U Ivf uz jsou doplatky vyssi, berou si zalohu 16 tisic nejpozdeji v den odberu vajicek, a na leky se doplaci zhruba 2-6 tisic, podle typu leku a davek…
Jo a kdyz v tom breznu/dubnu v iscare delali ten spermiogram, hned nam rekli, ze inseminace je ztrata casu, ze nam pomuze jen ivf, resp. Rovnou ICSI. Takze se hned dala zadost na pojistovnu (to zaridi iscare). Trva asi mesic, nez se to schvali, tak my mezitim jednu IUI prece jen zkusili, abychom „nezahodili“ jeden cyklus, ale samozrejme z toho nic nebylo… Nas uz ale docela dost tlaci cas, tak jsme to chteli zkusit a ten cyklus nezahodit… no a ted teda rovnou icsi… A co vy, vite, jaky mate problem? Jak dlouho se snazite?
Snažíme se rok, vypadá to že nemám folikulky. To je docela dost 16 tis. A to jste už dali? A na co si berou tu zalohu? My mame spermiogram celkem dobry. No uvidíme jak to všechno dopadne.
Neboj, tak drahy to asi mit nebudete… Mozna dostanes jen takovou tustimulaci pred IUI, jakse bere clostilbegyt asi 4 dny zasebou a pak je inseminace. Doplatek v radech stokorun… IVF je az vlastne ta posledni moznost, u nas bohuzel jedina, protoze kdyz nejsou spermie, nic jinyho nejde… a i kdybyste nakonec melintaky ivf, tak byste urcite nepotrebovali ICSI, kdyz mate spermie v poradku, takze byste to zas tak drahy nemeli. Mrkni se na web iscare, maji tam cenik. A daji ti ho i pri navsteve… Plati se doplatky za leky ale jinak vesmes jen nadstandardni vykony, takze se fakt nebojte, aspon zatim ne ![]()
Děkuji clostilbegyt jsem už právě mela, ale bohužel nezabral, nevíš zda existuje něco jiného a odkud jsi?
Nezabral myslis jako ze ti vubec ovulaci nevyvolal? Nebo vyvolal, ale neotehotnelas? Pokud ti ovulaci vyvolal, mozna s vama zkusi zase clostik a k tomu inseminaci. Ale nechci si hrat na doktora, radeji se porad s fundovanejsima, vsak uz to bude za dva dny
Ja mam ted po 4. Injekci a zacina mi rust bricho, fuj ![]()
Clostilbegyt jsem už právě mela ale 14 DC jsem neměla žádný dominující folikul i když musím říct že 16-17 DC mě bolelo břicho. ale to mi už UTZ nepozval ale poslal mě právě tam. Vím že tě vzpovidam ☺ platili jste něco za testy? Roste bříško? ☺ už aby tam bylo miminko viď, taky bych už chtěla
Tak uvidis, co ti tady reknou. Za testy se nic neplati, neboj. Plati se jen doplatky na leky a nadstandardni vykony, ale to uz budete konzultovat primo s doktory tady, co ano a co ne… Be roste bricho asi z toho, jak se mi nafukujou vyjecniky…nevim. ve ctvrte se na to zeptam..
Četla jsem pár příspěvků kde psali ze Iscare taha z lidi jen peníze. Přeji aby ti to všechno dobře dopadlo ☺ a ve čtvrtek mi dej vědět jak jsi dopadla.
Ja ten pocit nemam, spis myslim, ze to je individualni nazor… me treba prave rikali, ze jsou veci, za ktere nemam vyhazovat prachy, ale u nas treba to ICSI mit musime, a to by bylo stejny v jakymkoli centru. Ale je fakt, ze asi ty doplatky jsou v iscare o trochu vyssi nez jinde. Ale co vim, tak je iscare porad levnejsi nez pronatal…
Dam vedet
ty taky dej vedet prvni dojmy a navrh postupu ![]()