Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Odejdi i s dcerou hned. Máš možnost jít třeba k rodičům, babičce, příbuzným, sestře? V nejhorším si najdi azylový dům. Hned si zřiď účet - jsou i ty bez poplatku - najdi si na webu a nech si posílat rodičovskou na svůj účet - taky hned. Přivýdělek by se taky hodil, pokud se chceš stavět na vlastní nohy. Toto je skutečně týrání a může se jen stupňovat. Případně by už čtyřletá mohla skutečně do školky a ty můžeš pracovat a osamostatnit se snáze. Myslím, že ze začátku bude pomoc /třeba rodiny/ nevyhnutelná. Ale odchod neodkládej (např. do doby, než našetříš). To by mohlo trvat ještě roky - nebo se neodhodláš nikdy. Hodně sil a napiš třeba, jak se to vyvíjí. ![]()
Tohle není fakt normální, přijde mi to jako výslech na gestapu ![]()
ájuša00 píše:
moc bych chtěla z cerou na azil,ale veškere penize co jsem brala je na jeho učet,nemám nic,a mám z nej strach.:-(
Tak ho dej k soudu, oni mu můžou udělat exekuci na plat, máš právo na stejnou životní úroven jako on, takže 50% mu strhnout a budou ti posílat na účet. Takhle to má i tchýně a to má děti už dospělé.
Ahoj nechci vubec rict ze to mame podobne ale muj chlap ma jine nazory zena nesmi nic chlap vsechno
radim ti dobre di pric ja tohle peklo snasim 5let a us sem si zvykla ale stane se z tebe takova troska co si ani nedokazes predstavit
utikej co nejdal muzes
![]()
Janichka píše:
Sorry ale proc sis ho teda vzala?!
Nepřijde ti to jako poměrně hloupý dotaz? Pokud by jsi četla zakladatelky příspěvky,tak psala,že se tak šíleně dřív nechovat a zamilovanost je slepá.Tyhle chytré dotazy jsou fakt povzbuzující… ![]()
tetes píše:Janichka píše:Nepřijde ti to jako poměrně hloupý dotaz? Pokud by jsi četla zakladatelky příspěvky,tak psala,že se tak šíleně dřív nechovat a zamilovanost je slepá.Tyhle chytré dotazy jsou fakt povzbuzující…
Sorry ale proc sis ho teda vzala?!
To se nestane ze dne na den!!
No to je hnus!!! Tak s timhle clovekem se neda zit! Opravdu se snaz, co nejdrive i s dcerou zmizet! To je domaci nasili!!! Ne fyzicky, ale psychicky! Ja jsem vztekla, asi by jsme se poprali nebo nevim, ale to by na me zkusil jen jednou!!! Prevít!!! Preji hodne sily a drzim palce! Jsem se zase rozcilila!
Janichko a co bys řekla ty? Myslíš, že zakladatelka lže? Nebo na co narážíš?
Neber to jako dohadování, ale netuším, co se snažíš říct.
Zakladatelko - a co by se stalo, kdybys začala chodit do práce a měla vlastní účet? Teda krom nadávek? K rodičům nemůžeš?
ájuša00 píše:
já vám všem strašně děkuju moc..mám v planu po našetření odejit,jestli budu tak silná
Podle toho co píšeš, tak mi vychází tyran, sobec, žárlivec. ![]()
No tak hlavně bych zašla na úřad a nechala si přeposílat peníze na svůj účet!
Ten chlap je debil, tyran, nic jinýho......
Pokud odejdeš, máš nárok na alimenty, na výživné na manželku, na jiné dávky…
Už to můžeš začít řešit, měla bys podle mě to říct, někde se svěřit. Bylo by to jen plus por tebe u rozvodu…
Ájušo, jeho chování není normální, nemá právo Tě zesměšňovat a takhle Tě kontrolovat. Máte být partneři… K tomu to musí mít určo neblahý vliv i na vaši malou dceru. Seber odvahu, je to opravdu velký krok, který stojí hodně úsilí. Ale stojí za ten klid. Pokus se utvořit zázemí a pak odejdi pryč - pochybuji, že se změní (to už je možná na léčbu)
.
Přeji hodně sil! Přikládám odkaz na nějaký čtení…
není to normální, leč někde je to za normální považováno… soucítím s tebou, mám doma trošku něco podobného, snažím se přizpůsobit k obrazu jeho, protože je to jediná cesta.
Zatím. ![]()
pro ynax jistě že nechci a taky moc děkuju ráda vám dám vědet.