Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hele, a nemá nějaké potíže, třeba zdravotní? Něco, co ti třeba nechce svěřit? Z okolí se takhle choval chlap, přesvědčený, že má rakovinu střev (nakonec neměl, byly to hemeroidy). Přiznal se teda dřív, než ho manželka vzala válečkem, ale těsně.
Můj manžel - stejně starý jako Tvůj - byl hodně podrážděný, když měl v práci stres (dělali hodně přesčasů), neměl tím pádem čas ani energii na své záliby (hudba) a měl pocit, že mu jako hudebníkovi ujíždí vlak - tzn. vztaženo obecně, neměl možnost jakékoliv seberealizace, po které strašně toužil (a touží). Třeba je to u vás podobně. Neboj, ho to přejde! ![]()
Taky bych řekla, že se mu něco děje. Co problémy v práci? Nebojí se o místo? Nemohl mu někdo nakukat, že ho podvádíš? Může to být cokoliv, chlapi obecně o svých pocitech neradi mluví, takže je težký to z nich vytáhnout. Na toho mýho platí, když mu řeknu, že když bude chtít, tak mi může všechno říct, ale nesmím na něj tlačit, to se zabejčí a neřekne vůbec nic.
Tak mému manželovi je 31, je poslední měsíc v šílené stresu, napětí, ať kvůli práci, bydlení apod. a musím říct, že je na zabití. Za jakoukoli kritiku nebo poznámku si vysloužím „ty máš dneska zlý hormony“ nebo „ty jsi na mě jízlivá“ a já to myslím třeba normálně a říkám to normálním tónem. Fakt bych ho zabila a mám někdy pocit, že se mě sad snaží dostat do blázince!! Tak bych to viděla, že ten tvůj má taky nějakej stresík je přepracovanej apod. Ten můj je vždycky takhle divnej, ale co se děje, přeci nic, všechno v pohodě a až když to z něj páčím, tak řekne, že má straosti apod. Chlapi bláznivý!!!
Pro info: můj zapomíná, často slibuje a nedodrží, pořád do něčeho zadumanej, nevšímá si mě a neodpovídá na dotazy až po několikerém opakování.
Myslím, že to není andropauza ,ale jiné běžné problémy, které ještě nevybublaly.
Ahoj,
tak na přechod bych to neviděla, spíš má nějaké starosti. Normálně bych na něj uhodila, u nás to funguje, prostě dát nůž na krk a že chceš ihned vědět, co se děje, protože je na facku a už tě to nebaví.
Může mít starosti v práci, nějaký zdr.problém, nemoc někoho v rodině atd.
Manžel mě poslední dobou nepřestává udivovat svou protivností a jedovatými poznámkami,nikdy nebyl nijak moc veselá kopa,ale poslední zhruba měsíc je tak otrávený,že je s ním skoro k nevydržení,je protivný na mě i na děti,pořád kouká do blba,nevnímá co mu říkám a pak se na mě urve,že jsem mu to měla říct a podobně,už toho začínám mít plné zuby.Je mu 34 roků,takže senilita to snad ještě nebude a doufám že to brzy přejde,nebo nevím jak budeme žít dál,mám z něj blbou náladu i já.Prošly jste si s chlapama něčím podobným?A pokud jo,srovnal se zase?