Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Iva575 píše:
Tak mu třeba navrhni, že by za ty peníze mohl zaplatit uklízečku, chůvu atd. Že s ním vlastně souhlasíš, peníze půjdou na dobrou věc a ty budeš mít taky víc času na něco jiného než na domácí práce, které pak navíc nebudou předmětem sporu.
a to se jí začne jako pak hned věnovat? ![]()
@ontario7 Ne, ale aspoň mu nebude zakladatelka vyčítat, že doma nic neudělá..
@Iva575 píše:
@ontario7 Ne, ale aspoň mu nebude zakladatelka vyčítat, že doma nic neudělá..
tady jde snad o celkový problém jeho chování a to, že dělá jen bo…l, tak to je součást toho jeho chování ![]()
Tenhle typ se nikdy nezmění.
To, že to dělá pro vás kvůli penězům je jen taková výmluva. Dělá si co chce a co ho baví a rodinu má jako doplněk, aby působil společensky normálně.
Neznám nikoho, kdo by se takto choval a manželství se mu nerozpadlo.
@jakanas píše:
A co by měl dělat? takže je zaměstnaný a doma pomáhá. Po práci se baví. V čem je ten problém?
No když to beru podle příspěvku zakladatelky, tak on sice 1× týdně vysaje 3+1, ale to je vše, nezajímá se o rodinu ani o ni, udělá to, protože mu to „přikáže“. Tak jsem to myslela
.
@Sany80s píše:
Tenhle typ se nikdy nezmění.
To, že to dělá pro vás kvůli penězům je jen taková výmluva. Dělá si co chce a co ho baví a rodinu má jako doplněk, aby působil společensky normálně.
Neznám nikoho, kdo by se takto choval a manželství se mu nerozpadlo.
Přesně tak..takový workoholický týpky ženský nemilujou..chlap se má na všechno vykašlat a nadělat dluhy..pak přinést ženský kytku..pak jí dát přes hubu..pak zase přinést kytku a pak bude milován do konce svých dnů…
@ontario7 píše:
17 tisíc je málo? a kolik příspívá ona???
Tak je i není
myslím, že mají dohromady do 30, ale jsou 4 členná rodina a byt stojí přes 10
. Ale tak jsem to nemyslela
.
Já to myslela tak, že švagrová má sice chlapa doma, co teda třeba vysaje, ale o ni a rodinu se nezajímá (což jsem tam teda neuvedla) a donese domů takovou výplatu a zakl. chlap, kterej je teda v prachu, nic nedělá, ale zase donese domů hodně peněz. tak co je horší… ![]()
Tak pokud cekate dite - je idealni doba bud dat mu nuz na krk anebo proste zacit hekat jako kazda druha tehule…mne jako tehuli bylo dobre, nehekala jsem ani v poslednim trimestru a statecne jsem domu nosila nakupy, malovala apod.
Taky jsem mela workoholika, pote co se narodilo prvni dite jsem dala nuz na krk - doma byt na koupani, chtel dite? Chtel, tak at se stara! Co ma clovek z toho, ze ho mimino vidi jen o vikendu a breci, kdyz ho chova, jako to bylo u kamaradky - jeji muz pres tyden imrvere v riti a kdyz o vikendu pochoval trimesicniho kluka, tak ten rval a tatinek byl jeste dotceny, proc na nej kluk breci a na jejiho brachu a tchana se smeje ![]()
Moje kolegyne se po ignoraci manzela jako tehule hodila mesic marod a jeji manazer musel pekne nejpozdeji v sest domu a varit a uklizet, po mesici toho mel plny kecky…
a jak byl, ze je vse ok a ona muze do prace… ![]()
@ontario7 píše:
17 tisíc je málo? a kolik příspívá ona???
Záleží na úhlu pohledu no, je to průměr, v některých oblastech podprůměr ![]()
@Martinka97 Půjdu asi trochu proti proudu, ale nepříjde mi, že to co bys popisovala je hned katastrofa. Z jakého prostředí pochází (myslím finančně)? Taky se dost dobře může ve skrytu duše bát, že pro tebe přestane být dost dobrý (stejně jako ty se bojíš stát se domácí puťkou), že vás nezvládne zajistit a do toho se možná přimíchalo to, že by si rád i něco užil. Jen to dělá krkolomně, tak nějak… jak to umí. A pak se vrátí, přepracovaný a potřebuje se vypovídat. Já to do jisté míry chápu.
Na druhou stranu bude dítko a bude potřeba, aby se něco začalo měnit i pro jeho dobro. Vcelku souhlasím s @Hanka1 - nech ho se o tebe taky trochu postarat a pomalu ho na to přivykej. Nechtěj po něm hned všechno, ale postupně, pomaloučku, případně využij teda toho, že jsi těhotná a že je potřeba, aby se zapojil. A konverzovat, konverzovat a konverzovat. Však ono to půjde ![]()
Jinak hodně pomáhají rituály. Taky máme s mužem dost často trochu rozházený životní rytmus, ale snažíme se dodržovat nějaké zavedení rituály (že třeba večer u společné večeře koukáme na film) nebo si naplánujeme den (nebo aspoň několik hodin), že pokud nebude vyloženě krizová situace, tak si od všeho dáme oddech a čas jenom pro nás. ![]()
Z toho, co pises mi neprijde jako workoholik. Jen vic pracuje, abyste se meli dobre. Ony penize na strome nerostou. Chtela bys, aby pracoval min, museli jste obratit kazdou korunu, a pak ti pomohl s luxovanim? Jestli je problem v domacich pracech, najmete si pani na uklid. A co se tyka venovani se ti, co konkretne by sis predstavovala?
@Danda24 píše:
Tak je i nenímyslím, že mají dohromady do 30, ale jsou 4 členná rodina a byt stojí přes 10
. Ale tak jsem to nemyslela
.
Já to myslela tak, že švagrová má sice chlapa doma, co teda třeba vysaje, ale o ni a rodinu se nezajímá (což jsem tam teda neuvedla) a donese domů takovou výplatu a zakl. chlap, kterej je teda v prachu, nic nedělá, ale zase donese domů hodně peněz. tak co je horší…
tak to je něco jiného ![]()
@Nimie píše:
Záleží na úhlu pohledu no, je to průměr, v některých oblastech podprůměr
tak průměr to je, to ano, akorát jsem se na to ptal z toho důvodu, protože mi přišlo, že má jako vydělávat víc, ale už to objasnila, že na rodinu kašle ![]()
Zakladatelko, sama to vidíš tady. Ono to vlastně není tak hrozné, že. Že tyhle lidi jsou zrůdy, kteří likvidují mezilidské vztahy, to je jedno. Že to dělají sobecky jen a jen pro sebe. Jim na těch penězích vůbec nezáleží, v té práci by byli do večera tak jako tak. To mají jen jako výmluvu.
A společnost jim to toleruje. Že deformují pracovní trh, likvidují ostatní rodiny okolo sebe, to je jim jedno.
Víte co by se stalo, kdyby pracovali v průměru 8,5 hodiny denně jako každý slušný člověk?
Museli by najmout další lidi. A mzda za 8,5 hodiny by byla dostatečná. Když tolik lidí pracuje přesčas, tak dostatečná není, protože to deformuje pracovní trh.
A dotyční by se museli věnovat něčemu jinému, než je práce. Třeba rodině a přátelům. Jenže to oni neumí, pracovat je pro ně jednodušší.
A najde se spousta velmi hloupých žen, které si myslí, že je to pro ně a pro rodinu.
@Sany80s píše:
Zakladatelko, sama to vidíš tady. Ono to vlastně není tak hrozné, že. Že tyhle lidi jsou zrůdy, kteří likvidují mezilidské vztahy, to je jedno. Že to dělají sobecky jen a jen pro sebe. Jim na těch penězích vůbec nezáleží, v té práci by byli do večera tak jako tak. To mají jen jako výmluvu.
A společnost jim to toleruje. Že deformují pracovní trh, likvidují ostatní rodiny okolo sebe, to je jim jedno.
Víte co by se stalo, kdyby pracovali v průměru 8,5 hodiny denně jako každý slušný člověk?
Museli by najmout další lidi. A mzda za 8,5 hodiny by byla dostatečná. Když tolik lidí pracuje přesčas, tak dostatečná není, protože to deformuje pracovní trh.
A dotyční by se museli věnovat něčemu jinému, než je práce. Třeba rodině a přátelům. Jenže to oni neumí, pracovat je pro ně jednodušší.
A najde se spousta velmi hloupých žen, které si myslí, že je to pro ně a pro rodinu.
to je zase jednostranej blábol.
Pro někoho je top být s rodinou, pro někoho výlet do hor, pro někoho skákat po hlavě a pro někoho pracovat.
Třeba včera do noci jsem dělal nový návrh a prototyp na zimní rukávník. Vedle stojící člověk by řekl že pracuji, ale ona to byla zábava a relax.
Nebo z druhé strany vemte si ženy kamioňáků, celých 14 dnů v řiti a v podstatě nosí doml jen peníze a přesto je spousta žen kterým to vyhovuje. Prostě nejsme všichni stejní.