Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontario7 píše:
to je vpořádku, protože já znám zase jen chlapy, kteří si honí jen ego a nemyslím, že myslí na nějakou rodinutak mi ji popiš
To je docela řekněme… smůla znát jen takové lidi. Na druhou stranu kolem mě je dost opačného extrému - ať to chlapa baví nebo ne, tak v té práci zkejsne pouze a jenom kvůli rodině, jelikož manželka má vysoké nároky a nedohodli se nějak rozumně na tom, jak to každému z nich bude vyhovovat. Nám se třeba daří dělat něco, co nás oba naplňuje a baví, případně „přesčasy“ se dělají protože to často skutečně nikdo jiný za nás neudělá a v práci zůstáváme jednak samozřejmě pro vlastní uspokojení (rozhodně mi nepřipadá v pořádku jít místo toho dělat někam jinam ideálně za nižší plat - který nám nebude stačit a ještě „lépe“ dělat něco, co nás ani jednoho nebude bavit). Jenže my taky nemáme problém, který zakladatelka řeší a pokud čas občas není, tak jen krátkodobě. Zároveň si ale myslím, že je to z velké části protože se spolu neustále o tom bavíme, mluvíme o našich cílech a plánech, mluvíme o tom, jak to s čím koliduje nebo ne a přizpůsobujeme se situaci ![]()
@Arturus píše:
na RD může jít chlap a ona vydělávat, když si myslí, že mít výplatu v násobcích desetitisíců je srandička
To je jednak na jejich domluvě, to my netušíme jak to je. A jednak to je přeci úplně mimo - proč takový komentář? Popírá to snad, že by to byl podprůměr? Nepopírá, s takovým platem je problém zařídit v některých oblatech i bydlení, ještě ke všemu vlastní. Takže ne, fakt to není nijak moc a pointa s RD byla v tom, že ten plat bude JENOM JEDEN.
@Nimie píše:
To je docela řekněme… smůla znát jen takové lidi. Na druhou stranu kolem mě je dost opačného extrému - ať to chlapa baví nebo ne, tak v té práci zkejsne pouze a jenom kvůli rodině, jelikož manželka má vysoké nároky a nedohodli se nějak rozumně na tom, jak to každému z nich bude vyhovovat. Nám se třeba daří dělat něco, co nás oba naplňuje a baví, případně „přesčasy“ se dělají protože to často skutečně nikdo jiný za nás neudělá a v práci zůstáváme jednak samozřejmě pro vlastní uspokojení (rozhodně mi nepřipadá v pořádku jít místo toho dělat někam jinam ideálně za nižší plat - který nám nebude stačit a ještě „lépe“ dělat něco, co nás ani jednoho nebude bavit). Jenže my taky nemáme problém, který zakladatelka řeší a pokud čas občas není, tak jen krátkodobě. Zároveň si ale myslím, že je to z velké části protože se spolu neustále o tom bavíme, mluvíme o našich cílech a plánech, mluvíme o tom, jak to s čím koliduje nebo ne a přizpůsobujeme se situaci
připouštím jednu věc, že je něco jinýho v menších firmách a ve větších, myslím ten smysl jejich práce
Jen ti řeknu, že i kdbych bral já mega měsíčně, tak bych se ke své ženě nikdy nechoval ![]()
@ontario7 píše:
připouštím jednu věc, že je něco jinýho v menších firmách a ve větších, myslím ten smysl jejich práceJen ti řeknu, že i kdbych bral já mega měsíčně, tak bych se ke své ženě nikdy nechoval
To tě samozřejmě šlechtí, ač nikdy neříkej nikdy. Nedělám si iluze, člověk se aspoň trochu změní průměrně každých 7 let, tím spíš pokud za ty roky došlo ke změnám v jeho životě. Neustále se někam posouváme, akorát důležité je umět ty problémy řešit a ne hned rezolutně prohlásit „ji idiot, odcházím“.
@ontario7 píše:
připouštím jednu věc, že je něco jinýho v menších firmách a ve větších, myslím ten smysl jejich práceJen ti řeknu, že i kdbych bral já mega měsíčně, tak bych se ke své ženě nikdy nechoval
to určitě, protože bys ju dávno vyměnil
@Nimie píše:
To tě samozřejmě šlechtí, ač nikdy neříkej nikdy. Nedělám si iluze, člověk se aspoň trochu změní průměrně každých 7 let, tím spíš pokud za ty roky došlo ke změnám v jeho životě. Neustále se někam posouváme, akorát důležité je umět ty problémy řešit a ne hned rezolutně prohlásit „ji idiot, odcházím“.
říkám to jen proto, že mezi těmi lidmi dělám a co se týče těch peněz, tak vidím, jak se chovají. Neříkám, že všichni ![]()
@jakanas píše:
to určitě, protože bys ju dávno vyměnil
jak to myslíš bejku? ![]()
@ontario7 píše:
jak to myslíš bejku?
protože vysoký příjem lidi velmi mění, a ti potom mění své přátele a ženy. A předsevzetí.
@ontario7 píše:
jak to myslíš bejku?
jo a je to koza, ne bejk
@jakanas píše:
protože vysoký příjem lidi velmi mění, a ti potom mění své přátele a ženy. A předsevzetí.
to chápu, ale není to každej, ale je jich hodně
@jakanas píše:
jo a je to koza, ne bejk
já vím, že to je koza ![]()
@jakanas píše:
Záleží na výši a na člověku… ![]()
@jakanas píše:
To neni pravda, potkali jsme se s muzem - ja v prvnim zamestnani a jeho to bylo druhe, meli jsme plus minus stejne malo penez a minimalni mzdu (firma krachujici po kuponove privatizaci), pak ja jsem odesla do banky a mela vyssi prijem jak on nejake dalsi tri roky, on pak z make ceske firmy nastoupil do americke nadnarodni korporace a jako mlady svobodny bez zavazku zacal karierne i platove stoupat, takze v roce 2001 mel plat 50 tisic, to co ja mam ted, s 20 lety praxe. Ted uz ma plat sestimistny a zatim nevypada, ze by mne chtel menit..i rika ze je rad, ze uz je stary a zenaty, kdyz posloucha svoje asistentky vekove do 30, jake maji naroky na pritele/manzele… ![]()
@Anonymní píše:šestimístný ročně nebo měsíčně? Však taky jsme psali že záleží i na člověku, ale často to tak bývá. No až mi přibude měsíčně na zisku ještě jedna nula tak dám vědět.
To neni pravda, potkali jsme se s muzem - ja v prvnim zamestnani a jeho to bylo druhe, meli jsme plus minus stejne malo penez a minimalni mzdu (firma krachujici po kuponove privatizaci), pak ja jsem odesla do banky a mela vyssi prijem jak on nejake dalsi tri roky, on pak z make ceske firmy nastoupil do americke nadnarodni korporace a jako mlady svobodny bez zavazku zacal karierne i platove stoupat, takze v roce 2001 mel plat 50 tisic, to co ja mam ted, s 20 lety praxe. Ted uz ma plat sestimistny a zatim nevypada, ze by mne chtel menit..i rika ze je rad, ze uz je stary a zenaty, kdyz posloucha svoje asistentky vekove do 30, jake maji naroky na pritele/manzele…
@jakanas píše: šestimístný ročně nebo měsíčně? Však taky jsme psali že záleží i na člověku, ale často to tak bývá. No až mi přibude měsíčně na zisku ještě jedna nula tak dám vědět.
Mesicne, proste mu vyplata zacina 1 a deset tisic to neni, ale ono brat nad sto litru vypada a zni dobre, v realu je ze 100 hrubyho 70 tisic cistyho a na sto litru cistyho musi brat clovek 150 hrubyho
to uz zase diky danim takova hitparada neni..
Sestimistnou sumu za rok mas i pri davkach ne? ![]()