Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moncinas My teď nejsme schopný ani zabalit dárky a to jsme bez dětí a bydlíme sice v domečku, ale jen v půlce
a to jsme jinak akční. Ale to počasí a všude lidi dělá taky svoje.
@fíkofka No my jsme sice v celém domě, ale taky to tu ještě není úplně hotové a do toho skoro 3měsíční mimčo ![]()
@Ivaneska Koníčky žádný nemá, občas si zajde na pivo, nebo teď měl furt nějaký akce, za poslední dobu. Narozeniny bývalýho šéfa, rozlučka v práci, teďka dokončenou a stejně je to furt stejný. Momentálně plně kojím, takže spolu nepodnikáme nic, ale to jsme vlastně nepodnikali ani předtím. On nemá zájem a já to asi před rokem vzdala a už nic nevymýšlím ![]()
Dělníka ne, opravuje stroje, takový ty různý hejblátka, takže fyzicky to není náročný vůbec, ale nachodí se za ten den, to jo. Já fakt nevim, možná vypije i víc, já jsem se ho kolikrát ptala jestli dost pije a on že jo
@Moncinas Ten psycholog je dobrej nápad, ale jestli tam fakt půjde, to nevím
Mě už totiž příjde, že si v tom libuje, nevím jak to popsat ![]()
@Anonymní píše:
Tak to si asi musí říct co konkrétně chce vyšetřit? On všechno řekl doktorce a ta mu vzala jen tu krev a doporučila mu zhubnout. Zhubnul už dost, význam to nemá vůbec žádnej. Nějak vyloženě vyžranej už není, trochu tělnatej
Ne, to má vědět doktorka. Udělat základní testy, nic nenajít a mávnout nad tím rukou? Kde to jsme?
Manželovi s podobnými příznaky přišla doktorka na poměrně vážnou nemoc.
Můj manžel to má tak z poloviny jako Tvůj-méme bude třicet. Tři roky zpátky ale prodělal těžkou meningitidu, kdy jsem měla strach, jestli vůbec bude. Když mrknu zpátky, tak tu jeho únavu přičítám tomuto. Teď jsme k domu koupili velkou chalupu a bude tam dost práce, tak jsem zvědavá, jak se s tím porve. Myslím, že ho to nakopne, dům už je hotov, takže málo práce. Tak mě napadá..to ten tvůj-nepotřebuje nějaký podnět, něco dělat, podnikat, něco kutit nebo tak?
@jessikka píše:
Ne, to má vědět doktorka. Udělat základní testy, nic nenajít a mávnout nad tím rukou? Kde to jsme?
Už jsem docela vyděšená, no pomaže zase k doktorce ať ho vyšetří pořádně. Já jsem to brala jako hotovou věc, že je zdravej, jen musí zhubnout. Zhubnul asi 10 kilo a nepomohlo to, tak jsem si myslela že je jen ufňukanej
Chjo, teď si připadám jak největší mrcha, snad nebude mít nic vážnýho ![]()
@Anonymní píše:
Už jsem docela vyděšená, no pomaže zase k doktorce ať ho vyšetří pořádně. Já jsem to brala jako hotovou věc, že je zdravej, jen musí zhubnout. Zhubnul asi 10 kilo a nepomohlo to, tak jsem si myslela že je jen ufňukanejChjo, teď si připadám jak největší mrcha, snad nebude mít nic vážnýho
Podle mě by to chtělo jiného lékaře. Doktor si prostě nemůže dovolit tohle brát na lehkou váhu a udělat jen základní odběry. Těmi se jen začíná.
Nepodnikáte spolu nic, protože kojíš? Tomu nerozumím. Já kojím už sedm let s přestávkami, ještě tak minimálně rok, dva budu. A jsme hodně aktivní, pro někoho až moc. Vymysli cokoli, třeba aspoň jednou týdně, co by ho bavilo. Jít do aquaparku, na delší tůru s dětma nebo nějakou domácí společnou činnost, ne jen hra s dětma v pokoji nebo telka.Fakt bys něco nevymyslela?
@jessikka píše:
Záleží na doktorce. Já svého obvoďáka taky už beru jen jako razítko na předpisy. Na jaře jsem trpěla šílenejma bolestma ruky, ale protože jinak jsem byla zcela pohyblivá, usoudil, že jsou to prostě jen moje subjektivní bolesti. Vydupala jsem si poukaz na vyšetření na neurologii ve špitále - a už druhej den jsem byla na kapačkách, protože šlo o vyhřezlou plotýnku a skřípnutej nerv. Ta ruka fakt bolela jako kdybych jí měla zlomenou na několikrát.
Takže možná se jen neodvolávat na to, co řekl JEDEN doktor. Byť půjde o pořádnou Tour de doktor. Oblítání několika specializovaných ordinací.
Zakladatelko, že usíná… a má i nějaké jiné potíže? Špatné sny, buzení v noci, pocení, kašel… prostě ještě něco? Třeba to k tomu nepřičítáš… ALE možná to bude nějaký komplexní problém, nějaká autoimunitní porucha. Nevzpomeneš si na nic?
A nemá problém s tlakem? Otec i manžel taky jak sedli ihned spali. Přišlo se u obou na vysoký krevní tlak a po lécích je to ok. Určitě by měl k lékaři, aby se vyloučily zdravotní problémy.
A jasně, nemyslím si, že bys při mateřské ještě měla vymýšlet program chlapovi. Ale prostě udělej něco, abys pak mohla říct, že jsi tomu dala šanci, že ses snažila. A pokud ani tak neprojeví trochu vůle se změnit, tak je to opravdu jeho chyba..
@LennaZS Já fakt nevím, jemu se právě nechce dělat vůbec nic. Ale fakt vůbec nic. Když po něm chci, aby nařezal dřevo, aby bylo čím topit, vždycky vyvrátí oči v sloup. Přitom to má za dvacet minut hotový. Jediný, kdy je spokojenej, když se může jít někam odreagovat, na nějakou akci. To unavenej není, vydrží do tří s přehledem. Ale druhej den je totálně kaput, bolí ho hlava a je už tuplem nepoužitelnej. Ale další den je to zase ve starých kolejích a to je mi divný. Já když jsem se někam dostala, tak mě to nakoplo na další měsíce a bylo mi líp. Jemu je líp jen na té akci, odejde a je zase v té své náladě. Tak je to asi mnou a dětma ![]()
@LennaZS No když se nemůžu bez mimča vzdálit na víc, než 2,5 hodiny, tak toho fakt moc nevymyslím. A hlavně, já se snažila asi 3 roky. Že si někam zajdem bez dcery, doma jsem mu dělala pomyšlení. 3 roky a on byl naprosto bez zájmu. Prostě se mu nechtělo, protože byl unavenej. Teď to nemyslím zle, ale proč je tohle vždycky chyba ženský? Jeho prostě nic nebaví, nic se mu nechce. Takže bohužel ne, asi fakt nevymyslím. I když teď jsem říkala, že až začneme přikrmovat, zajedeme si na masáž a to řekl že je super nápad. Ale to taky nepůjde furt, musíme do Brna a máme to tam přes hodinu cesty, tak naši nebudou furt hlídat. ![]()
@puntice Pocení jo, strašně se potí, ráno má úplě mokrý peřiny, musím furt převlíkat
Ale takhle se potil už když jsme se poznali. Tak že by to s tím souviselo?
@Bobsh Tlak mu doktorka měřila a prý v pořádku
@Emilie No bude muset, protože jestli fakt něco má, tak ať se to nezanedbá ![]()