Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak to mě mrzí. Neznám tvého muže, takže konstatuju pouze z tvého popisu. Mně by se teda taky nelíbilo, kdyby na akcích juchal do rána a doma byl otrávený. Toto zavání tím, že ho to doma nebaví, třeba si to představoval vše jinak. Je mu 25 a v tomto věku kluci teprve blbnou. Je mi tě líto, musí tě to fakt štvát a nedivím se ti teda..
Není to tvoje chyba. S tím kojením..já to myslela tak, že my výlety a různé akce podnikáme s dětma, i třeba wellness. Děti jsme si pořídili, protože jsme chtěli oba a proto je z výletů nevynecháváme. U nás bývá hodně návštěv, večer k nám přijdou přátelé, posedíme, dáme vínko, společně něco uvaříme. Co třeba udělat jednou týdně doma společenský večer, oba přijdete na jiné myšlenky než je kolotoč v domácnosti. Nevím, jaká jsi manželka a jestli ho třeba něčím neštveš, nežiju s váma. Každopádně si nemyslím, že by byla chyba v tobě. Nemáš to v tomto jednoduché..
@LennaZS píše:
Tak to mě mrzí. Neznám tvého muže, takže konstatuju pouze z tvého popisu. Mně by se teda taky nelíbilo, kdyby na akcích juchal do rána a doma byl otrávený. Toto zavání tím, že ho to doma nebaví, třeba si to představoval vše jinak. Je mu 25 a v tomto věku kluci teprve blbnou. Je mi tě líto, musí tě to fakt štvát a nedivím se ti teda..
Po tomhle příspěvku jsem taky trochu nabyla dojmu, že pantáta se doma nudí k smrti. Čili ne neschopnost něco dělat, ale možná neschopnost se donutit něco dělat. Netvrdím, že je lenoch - jen že určitý stereotyp a zejména stereotyp u činnosti, která je neoblíbená, tudíž s minimální motivací, může vést opravdu k tomu, že je člověk neschopen ji vykonat. Je vyčerpán. Doslova.
Výjimkou jsou ženy pečující o své děti - protože žena- matka prostě vydrží víc než člověk. Ovšem i ona může dojít ke svému bodu a když pak padne (obrazně, pokud se prostě vyčerpá), tak okolí nechápe… a může ji považovat za línou a neschopnou.
Tak možnosti jsou asi dvě. Buď je vážně nemocný a nepřišlo se na to, v tom pripade navštívit ještě několik doktorů, ať se na to přijde v čas, a nebo je to prostě uremcanej, linej a protivnej chlap, který si až teď s manželkou, domem a dvěma dětmi uvědomil že by bylo supr se zase svobone bavit ![]()
Můj manžel (27) taky klidně přes den usne na gauči, když po něm něco chci, většinou se tváří podobně jako ten tvůj. Ale u pc by neusnul nikdy, protože hraje hry ![]()
To mě vždycky taky naštve že ma porad oči jak kdyby měl každou chviku usnout, ale jen to zapne…
asi je to nějaká epidemie ![]()
@LennaZS Děkuju za podporu, zase aby to nevyznělo že je to nějakej zmetek. On je totiž jinak skvělej chlap, jen se vyžívá v té své únavě a ve svých problémech. Nebo nevim, možná se fakt snaží i když to tak fakt nevypadá a je třeba fakt nemocnej. Nebo to prostě psychicky nezvládá a až si to uvědomí, půjde o dům dál
Ptala jsem se ho na to, ale řekl že je to blbost, že nás má rád a je rád že nás má. Když je na nějaký akci, tak mi většinou z ničeho nic napíše, že mě miluje. Jinak ne, nikdy mi to neřekne, i prroto mi příjde, že je to psychického rázu. Ale možná je to jedno s druhým, fakt nevím ![]()
@Emilie Napsala jsi to přesně. Takový domácí syndrom vyhoření..nic ho tam nebaví, nenaplňuje..proto jsem zakladatelce poradila malinko oživit rodinný život, i když toho má asi taky plné zuby doma. Nemoci bych to připisovala v případě, že by nechodil po akcích. Manžel v době nemoci chodil spát hodně brzy. Je pravda, že na pivo nebo akce nechodí. A teď jsme měli jet na chalupu na narozeniny jeho nej kamaráda a sám to zrušil, protože syn měl silný kašel a rýmu, tak byl s náma solidárně doma. On je hodně rodinný typ, takže možná i proto mi přijde divné, že manžel zakladatelky akce zvládá levou zadní a doma vřízený. Nevím, třeba to vidím zkresleně..
Víš, já už mám toho taky někdy tak moc plné zuby, že se přistihnu, že jsem doma protivná, otravená a zbytečně hrotím blbosti. Já osobně si myslím, že vás má moc rád, jen ho ten rodinný život malinko semlel. Pravděpodobně se to upraví, až bude váš vztah zase víc o vás dvou. Třeba jakmile přestaneš kojit a dáte děti na víkend k babičce nebo až se nebude doma vše točit jen kolem dětí. Já tě můžu max podpořit, ale co ti poradit…
to nevím, zvlášť, když jsi s ním o tom už mluvila…
No já nevím ale aby usnul u PC? to je nějaký zvláštní ne? ![]()
A to že některé z vás píší že je ještě mladý že ho to třeba nebaví atp. to by měla posoudit zakladatelka, ne každý se musí „vybouřit“ než se usadí.
Jo a kdyby to dělal naschvál tak myslíte že by šel k doktorce a ještě na pozorování? no nevím
Mě to spíš přijde jako psychický a nebo je nemocný fyzicky ![]()
JO a pak by mě zajímalo jestli ho to samotného štve že je tak unavený a nebo jestli mu je to samotnýmu divný ![]()
Ahoj zakladatelko
Já jsem ta z druhé strany, prožívala jsem to co tvůj manžel. Měla jsem deprese! Je mu 25 mě 27 a mám 4 leté dítě, přišlo mi jak kdyby s dítětem skončil můj beztarostný život, mládí… Byla jsem neustále ospalá, nepříjemná, bez chuti k čemukoliv, zavírala jsem se doma, nic mě nebavilo. Dostala jsem se z toho pomocí kineziologie a bachovek no a taky změnou pohledu na život, pracovala jsem dost na svém nitru. Už jsem rok bez depresí
Určitě by si manžel měl s někým popovídat! Není to sranda a manžel to nedělá schválně, prostě si nemůže pomoc…
@LennaZS Tak my taky jezdili s dcerou na výlety, a zase budeme, ale teď nějak ani není čas. Ale někdo se mě ptal, jestli podnikame něco jen spolu, já myslela, že jsi to byla ty
Když někdo došel k nám a popíjelo se, on vždycky vytuhnul jak dřevák a já jsem ho pak hodinu budils, aby měla návštěva kde spát. Je mi to vždycky trapný
On vydrží jen když je jinde. Snažím se ho neprudit, ale chci, aby se prostě občas věnoval dceři. A aby bylo dřevo, jinak po něm nic nechci, radši si to udělám sama, než se dívat na ten jeho výraz.
Buďto, co říká @Emilie nebo @Nika91
On nikdy línej nebyl, když má jít dělat něco na autě, nebo spravit počítač, je docela ve svým živlu. Takže je asi fakt spíš vyšťavenej ![]()
Holky, jasně, může být lenoch, jenže já zažila potlačenou depresi, která se pak objevila jako somatizovaná… (už jsem o tom psala víckrát). Manžel mi také všude usínal, třeba si sedl na záchod a nestihl za sebou ani zavřít dveře
zdály se mu děsné noční můry (sebevražedné nebo děsivé sny). Pořád mi tvrdil, že s ním nic není, sex byl úplná katastrofa, neměl erekci, nebo vždycky neúplnou, když už jsme odhodlali to zkusit… v noci taky - propocený, dusil se / kašlal suchý kašel, měl „svědění“ po těle. To samé otčím - tam by to tedy asi opravdu byla deprese jako fík, tím spíš, pokud se mu „venku“ uleví, tak to měli i oba dva pánové.
Nebo to může být něco daleko vážnějšího, spavost a těžká únava je příznakem většiny vážných onemocnění (nehchci fakt strašit, ale já se v tom tenkrát taky babrala dva roky, plná strachu i neštěstí.. třeba jsem se bála leukémie, rakoviny uzlin, poruchy jater… ). Na nic nečekat a požádat ho, ať si nechá od lékařky vypsat žádanky na různá pracoviště a ať s ním začnou něco dělat. Pokud je váš vztah na pevných základech, tak to pro vás udělá ![]()
@LennaZS My i když jsme dali malou na víkend k našim, tak je fakt že jsme si max zašli vecer na pivo, jinak já doma uklízela a muž dělal na baráku, nebo na autě. Takže jsme si stejně spolu nic neužili.
@verisek Je to divný, on programuje a najednou mu začne padat hlava a spí. Pak se třeba probere, dvakrát klikne myší a zase spí
On měl tuším od 16ti vztah, v 18ti si pořídili barák. Pak se rozešli, půl roku byl sám a pak jsme se dali dohromady my dva. Během toho půl roku chodil na diskotéky a tak, ale prý to není ono, je spíš rodinný typ. Ale možná je toho na něj opravdu moc
Já vím, ze to nedělá schválně, ale příjde mi že se nesnaží. Která matka to nezná, že padá na hubu? A dovolila by jste si některá usnout s mimčem v náručí a jestě ve stoje?
Co kdyby mu spadla, já bych ho snad zabila
Podle mě by se musel snažit ovládat a ne se v tom vyžívat. Pokud je ale nemocnej, je to o něčem jiným, to je jasný
A divný mu to není, kdybych to neřešila já, nikdy by k doktorce nešel. Prý je prostě unavený z práce ![]()
Na to mi tady nepřijdeme, musí přeci k doktorovi. Psycholog, neurolog, endokrinolog. ![]()