Manželova únava

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2527
19.12.14 12:17

Tak to mě mrzí. Neznám tvého muže, takže konstatuju pouze z tvého popisu. Mně by se teda taky nelíbilo, kdyby na akcích juchal do rána a doma byl otrávený. Toto zavání tím, že ho to doma nebaví, třeba si to představoval vše jinak. Je mu 25 a v tomto věku kluci teprve blbnou. Je mi tě líto, musí tě to fakt štvát a nedivím se ti teda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
19.12.14 12:20

Není to tvoje chyba. S tím kojením..já to myslela tak, že my výlety a různé akce podnikáme s dětma, i třeba wellness. Děti jsme si pořídili, protože jsme chtěli oba a proto je z výletů nevynecháváme. U nás bývá hodně návštěv, večer k nám přijdou přátelé, posedíme, dáme vínko, společně něco uvaříme. Co třeba udělat jednou týdně doma společenský večer, oba přijdete na jiné myšlenky než je kolotoč v domácnosti. Nevím, jaká jsi manželka a jestli ho třeba něčím neštveš, nežiju s váma. Každopádně si nemyslím, že by byla chyba v tobě. Nemáš to v tomto jednoduché..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
19.12.14 12:23
@LennaZS píše:
Tak to mě mrzí. Neznám tvého muže, takže konstatuju pouze z tvého popisu. Mně by se teda taky nelíbilo, kdyby na akcích juchal do rána a doma byl otrávený. Toto zavání tím, že ho to doma nebaví, třeba si to představoval vše jinak. Je mu 25 a v tomto věku kluci teprve blbnou. Je mi tě líto, musí tě to fakt štvát a nedivím se ti teda..

Po tomhle příspěvku jsem taky trochu nabyla dojmu, že pantáta se doma nudí k smrti. Čili ne neschopnost něco dělat, ale možná neschopnost se donutit něco dělat. Netvrdím, že je lenoch - jen že určitý stereotyp a zejména stereotyp u činnosti, která je neoblíbená, tudíž s minimální motivací, může vést opravdu k tomu, že je člověk neschopen ji vykonat. Je vyčerpán. Doslova.

Výjimkou jsou ženy pečující o své děti - protože žena- matka prostě vydrží víc než člověk. Ovšem i ona může dojít ke svému bodu a když pak padne (obrazně, pokud se prostě vyčerpá), tak okolí nechápe… a může ji považovat za línou a neschopnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
19.12.14 12:29

Tak možnosti jsou asi dvě. Buď je vážně nemocný a nepřišlo se na to, v tom pripade navštívit ještě několik doktorů, ať se na to přijde v čas, a nebo je to prostě uremcanej, linej a protivnej chlap, který si až teď s manželkou, domem a dvěma dětmi uvědomil že by bylo supr se zase svobone bavit :mrgreen:
Můj manžel (27) taky klidně přes den usne na gauči, když po něm něco chci, většinou se tváří podobně jako ten tvůj. Ale u pc by neusnul nikdy, protože hraje hry :-D
To mě vždycky taky naštve že ma porad oči jak kdyby měl každou chviku usnout, ale jen to zapne… :cert: :mrgreen: asi je to nějaká epidemie :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.14 12:29

@LennaZS Děkuju za podporu, zase aby to nevyznělo že je to nějakej zmetek. On je totiž jinak skvělej chlap, jen se vyžívá v té své únavě a ve svých problémech. Nebo nevim, možná se fakt snaží i když to tak fakt nevypadá a je třeba fakt nemocnej. Nebo to prostě psychicky nezvládá a až si to uvědomí, půjde o dům dál :( Ptala jsem se ho na to, ale řekl že je to blbost, že nás má rád a je rád že nás má. Když je na nějaký akci, tak mi většinou z ničeho nic napíše, že mě miluje. Jinak ne, nikdy mi to neřekne, i prroto mi příjde, že je to psychického rázu. Ale možná je to jedno s druhým, fakt nevím :think:

• Citovat
  • Upravit
2527
19.12.14 12:30

@Emilie Napsala jsi to přesně. Takový domácí syndrom vyhoření..nic ho tam nebaví, nenaplňuje..proto jsem zakladatelce poradila malinko oživit rodinný život, i když toho má asi taky plné zuby doma. Nemoci bych to připisovala v případě, že by nechodil po akcích. Manžel v době nemoci chodil spát hodně brzy. Je pravda, že na pivo nebo akce nechodí. A teď jsme měli jet na chalupu na narozeniny jeho nej kamaráda a sám to zrušil, protože syn měl silný kašel a rýmu, tak byl s náma solidárně doma. On je hodně rodinný typ, takže možná i proto mi přijde divné, že manžel zakladatelky akce zvládá levou zadní a doma vřízený. Nevím, třeba to vidím zkresleně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
19.12.14 12:35

Víš, já už mám toho taky někdy tak moc plné zuby, že se přistihnu, že jsem doma protivná, otravená a zbytečně hrotím blbosti. Já osobně si myslím, že vás má moc rád, jen ho ten rodinný život malinko semlel. Pravděpodobně se to upraví, až bude váš vztah zase víc o vás dvou. Třeba jakmile přestaneš kojit a dáte děti na víkend k babičce nebo až se nebude doma vše točit jen kolem dětí. Já tě můžu max podpořit, ale co ti poradit… :nevim: to nevím, zvlášť, když jsi s ním o tom už mluvila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
19.12.14 12:38

No já nevím ale aby usnul u PC? to je nějaký zvláštní ne? :nevim:
A to že některé z vás píší že je ještě mladý že ho to třeba nebaví atp. to by měla posoudit zakladatelka, ne každý se musí „vybouřit“ než se usadí.
Jo a kdyby to dělal naschvál tak myslíte že by šel k doktorce a ještě na pozorování? no nevím :nevim: Mě to spíš přijde jako psychický a nebo je nemocný fyzicky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
19.12.14 12:39

JO a pak by mě zajímalo jestli ho to samotného štve že je tak unavený a nebo jestli mu je to samotnýmu divný :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
19.12.14 12:40

Ahoj zakladatelko :) Já jsem ta z druhé strany, prožívala jsem to co tvůj manžel. Měla jsem deprese! Je mu 25 mě 27 a mám 4 leté dítě, přišlo mi jak kdyby s dítětem skončil můj beztarostný život, mládí… Byla jsem neustále ospalá, nepříjemná, bez chuti k čemukoliv, zavírala jsem se doma, nic mě nebavilo. Dostala jsem se z toho pomocí kineziologie a bachovek no a taky změnou pohledu na život, pracovala jsem dost na svém nitru. Už jsem rok bez depresí :) Určitě by si manžel měl s někým popovídat! Není to sranda a manžel to nedělá schválně, prostě si nemůže pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.14 12:40

@LennaZS Tak my taky jezdili s dcerou na výlety, a zase budeme, ale teď nějak ani není čas. Ale někdo se mě ptal, jestli podnikame něco jen spolu, já myslela, že jsi to byla ty :) Když někdo došel k nám a popíjelo se, on vždycky vytuhnul jak dřevák a já jsem ho pak hodinu budils, aby měla návštěva kde spát. Je mi to vždycky trapný :oops: On vydrží jen když je jinde. Snažím se ho neprudit, ale chci, aby se prostě občas věnoval dceři. A aby bylo dřevo, jinak po něm nic nechci, radši si to udělám sama, než se dívat na ten jeho výraz.
Buďto, co říká @Emilie nebo @Nika91 :think: On nikdy línej nebyl, když má jít dělat něco na autě, nebo spravit počítač, je docela ve svým živlu. Takže je asi fakt spíš vyšťavenej :think:

• Citovat
  • Upravit
1961
19.12.14 12:42

Holky, jasně, může být lenoch, jenže já zažila potlačenou depresi, která se pak objevila jako somatizovaná… (už jsem o tom psala víckrát). Manžel mi také všude usínal, třeba si sedl na záchod a nestihl za sebou ani zavřít dveře :roll: :lol: zdály se mu děsné noční můry (sebevražedné nebo děsivé sny). Pořád mi tvrdil, že s ním nic není, sex byl úplná katastrofa, neměl erekci, nebo vždycky neúplnou, když už jsme odhodlali to zkusit… v noci taky - propocený, dusil se / kašlal suchý kašel, měl „svědění“ po těle. To samé otčím - tam by to tedy asi opravdu byla deprese jako fík, tím spíš, pokud se mu „venku“ uleví, tak to měli i oba dva pánové.

Nebo to může být něco daleko vážnějšího, spavost a těžká únava je příznakem většiny vážných onemocnění (nehchci fakt strašit, ale já se v tom tenkrát taky babrala dva roky, plná strachu i neštěstí.. třeba jsem se bála leukémie, rakoviny uzlin, poruchy jater… ). Na nic nečekat a požádat ho, ať si nechá od lékařky vypsat žádanky na různá pracoviště a ať s ním začnou něco dělat. Pokud je váš vztah na pevných základech, tak to pro vás udělá :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.14 13:04

@LennaZS My i když jsme dali malou na víkend k našim, tak je fakt že jsme si max zašli vecer na pivo, jinak já doma uklízela a muž dělal na baráku, nebo na autě. Takže jsme si stejně spolu nic neužili.
@verisek Je to divný, on programuje a najednou mu začne padat hlava a spí. Pak se třeba probere, dvakrát klikne myší a zase spí :nevim: On měl tuším od 16ti vztah, v 18ti si pořídili barák. Pak se rozešli, půl roku byl sám a pak jsme se dali dohromady my dva. Během toho půl roku chodil na diskotéky a tak, ale prý to není ono, je spíš rodinný typ. Ale možná je toho na něj opravdu moc :think: Já vím, ze to nedělá schválně, ale příjde mi že se nesnaží. Která matka to nezná, že padá na hubu? A dovolila by jste si některá usnout s mimčem v náručí a jestě ve stoje? :zed: Co kdyby mu spadla, já bych ho snad zabila :cert: Podle mě by se musel snažit ovládat a ne se v tom vyžívat. Pokud je ale nemocnej, je to o něčem jiným, to je jasný :oops: A divný mu to není, kdybych to neřešila já, nikdy by k doktorce nešel. Prý je prostě unavený z práce :roll:

• Citovat
  • Upravit
8288
19.12.14 19:00

Na to mi tady nepřijdeme, musí přeci k doktorovi. Psycholog, neurolog, endokrinolog. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí