Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Potrebuje cas. Asi bych mu na par dni zmizela z oci. Proste se ho to dotklo a potrebuje p
to strávit
Pokazila sis to sama.. nechápu, co čekáš? když byl s někym 13 let, tak o něm občas bude mluvit.. kdyby na ni nadával a pod, je to pro Tebe první signál, že ten chlap za to nestojí. Co teď dělat? Vykašlat se na dolejzání a dát mu čas - buď stojí o nápravu, nebo ne.
No evidentne jsi mu ukazala svoji pravou tvar a on se ted s tim snazi nejak srovnat…
Třeba zjistil, že bejvalá manželka nebyla tak strašná, jak si myslel a že to někde může být ještě horší. ![]()
Mozna se v nem neco zlomilo. A maji s tou predchozi partnerkou deti? Pokud ano, tezko ji muze uplne vymazat ze zivota.
@Anonymní píše:
@terinka4444 chtěla jsem vědět co nejvíce názorů.
vzdyt je to to stejny, ale budiz. Nemuzes aspon na vikend nekam odjet? Treba vychladne. At nemate skaredy Vanoce
No,. po.rala sis to sama… Co čekáš? že ty roky vymaže? sama víš, že 13let vymazat nejde! My s manželem taky občas vytáhneme svoje bývalé a neděláme z toho kovbojku ![]()
dej mu čas. Omluvila ses mu a teď ho nech, ať si to srovná v hlavě. A ty ten čas využij a srovnej si to taky
Hysterický výlev vždycky jedna omluva nespraví, a ty hrozně sobecky tlačíš na pilu a chceš teď hned vědět, že je všechno v pohodě. Tímhle ho jen popoženeš k tomu, aby se rozhoupal a pustil Tě k vodě. Rok vztahu je hrozně málo na poznání se dvou lidí, po roce ho vyhazuješ, tak se teď nediv, že o tom uvažuje, a nesnaž se z něj páčit, jak to teda má. Jestli s ním chceš být, dopřej mu tolik času, kolik potřebuje on, a ne kolik je snesitelné pro tebe.
Mě kdyby chlap vyhazoval, tak se seberu a jdu, a mohl by se mi omlouvat a svádět to na alkohol, jak by chtěl
Ale my máme ten vztah nastavený asi mimo dnešní realitu, v životě jsme si neřekli žádnou vulgaritu.
@zrcadlo Ano, to klidně sebekriticky přiznám, chci vědět bohužel vše hned ![]()
Musím to v sobě změnit.
@Anonymní píše:
@zrcadlo Ano, to klidně sebekriticky přiznám, chci vědět bohužel vše hned
Musím to v sobě změnit.
No to jo, moc na nej tlacis. Muj chlap je taky takovej a me to vycerpava a hrozne me to se.re. To tlaceni ma uplne opacnej efekt
Jedna omluva to nevyřeší a ani kdyby si se omluvila 1000krát… Potřebuje čas, mám to stejně. Když partner něco řekne (byť to třeba nemyslí ani úplně tak) chvíli mi trvá, než se s tím vyrovnám. A pokud šlo o něco tak zásadního, obávám se že to bude opravdu na delší čekání. Takže pokud na to čekání nemáš, tak se radši „vzdej“…
@Anonymní píše:
@zrcadlo Ano, to klidně sebekriticky přiznám, chci vědět bohužel vše hned
Musím to v sobě změnit.
Jo, o tom svědčí i založení další diskuze, ty čekáš, že ti někdo dá radu, se kterou to vyřešíš hned. Nedá! Protože tys to podělala a odteď se to řídí potřebou tvého partnera, a když on bude potřebovat měsíc, musíš mu dát měsíc (teda nemusíš, můžeš z toho vycouvat sama, ale to asi nechceš). Tenhle přístup ale bohužel ukazuje, že nemáš vůči partnerovi dost respektu, a chceš mít situaci panovačně ve svých rukách. Respektuj ho, začni si v sobě řešit svoje panovačné chování, řekni mu, že nebudeš tlačit a dáš mu tolik času, kolik bude potřebovat, nepitvej už tu situaci, dokud s tím nepřijde sám, neomlouvej se, prostě ho nech se nadechnout, a ty zatím klidně štrykuj ponožky nebo si najdi jinou zábavu.
A hlavně si pamatuj, že k lásce se nikdo přinutit nedá, takže když to nevyjde, pouč se pro příště, ale nepitvej to.
Ahoj, už tady jedno podobné téma mám na toto téma zakládala, ale napíšu to ještě jednou, aby mi na to řeklo názor co nejvíce lidí, kteří nejsou ve staré diskuzi.
a uznávám, že jsem byla hysterická.
Mám partnera, jsme spolu rok, z toho 9 měsíců ve společné domácnosti.
Partner měl předtím vztah 13 let. Náš vztah byl ze začátku hodně velká láska, naprosté vzplanutí, rozumněli jsme si, výborný sex. Ale občas jsme se pohádali, něco se nelíbilo jemu, něco mně. Mně tedy, že mluvil o své bývalé, ne nijak moc, ale občas ji vytáhnul, což mě štvalo. Řekla jsem mu, ať o ní nemluví, že žije snad se mnou, ne? A pohádali jsme se, říkal mi, že nejde smazat 13 let, ale že o tom nemluví proto, že by s ní snad chtěl být, tvrdí pořád, že ona ho absolutně nezajímá. Je pravda, že kdyby se k ní chtěl vrátit, asi to udělá už dávno.
No a teď k hlavnímu problému. Minulou sobotu jsme popíjeli a já mu připitá dost drsně vyčetla nějaké věci, i to, jak o ní mluvil a řekla mu i to, že buď to bude jinak, nebo aŤ se zbalí a vypadne, poslala jsem ho někam
Druhý den ticho, nemluví se mnou, tak je to dnes.
Zkoušela jsem s ním předevčírem o tom mluvil, omluvila jsem se, řekla, že jsem to tak nemyslela a že mi to je líto.
Ale on je od té doby hrozně chladný, sice zůstal, nikam nešel, ale žijeme vedle sebe jako spolubydlící, on je jako led. Nejprve jsem myslela, že mě chce vytrestat, ale teď už opravdu nevím. Z mé strany byla i snaha o objetí, svádění, nic, prostě nic to s ním nedělá. A to jsme ještě před nějakými 10 dny měli sex skoro pořád. Řekl, že je unavený, otočil se na bok a hotovo. Když příjde z práce, ani pusu mi nedá. Když jsem se zeptala, co bude dál, řekl, že mu to jedno není, že nic házet za hlavu nechce, ale že neví a že to mám zatím nechat tak jak to je.
Je pravda, že já na něj drsná byla, ale omluvila jsem se, řekla, že mě to mrzí, snažila se o fyzický kontakt, byla milá, nebo naopak nic neřešila, jen se s ním normálně bavila, vůbec nic nefunguje. Je opravdu jako led.
Vůbec nevím, co s tím, nevím upřímně, jestli mě ještě vůbec miluje. Příjde mi, že se mě nechce ani dotknout.